Večja baterija

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 10. 08. 2018 04:30:00, Kategorija: Mobilno

Prihajajoči Huawei Mate 20 bi lahko imel zmogljivejšo, kar 4200 mAh baterijo.

Večja baterija

Večji in zmogljivejši kot je telefon, bolj požrešen je, kar zadeva baterijo. Kar je seveda logično. In da te naprave ne bi že po nekaj urah ne bi začele opozarjati, da so lačne, proizvajalci vanje vgrajujejo zmogljivejše baterije. A ker je baterija na nek način podobna posodi – večja kot je, več lahko vanjo spravimo – naletimo na omejitev velikosti. Telefon je omejeno velik, zato vanj ne moremo stisniti poljubno velike baterije. In zato so potrebni kompromisi in zato je podatek o tem, koliko mAh »nudi« baterija, tako pomemben.

Huawei je nekaj dni nazaj objavil letak, na katerem prikazuje »razvoj« baterij v zadnjih dveh letih, pozorne oči pa so zaznale, da na njem »nekaj ni v redu«. Prikazano je, da ima model P10 Plus, ki je izšel v začetku lanskega leta, 3750 mAh baterijo, model Mate 10 Pro 4000 mAh, prav tako P20 Pro, ki je izšel marca letos, nato pa sledi okvirček, ki daje misliti. Na njem je grafično prikazan razvoj baterij, predvidevamo da glede na čas avtonomije, kjer je omenjenim trem dodan še en okvirček z vprašajem. Ta naj bi po ugotovitvah tistih, ki malce bolje poznajo dogajanje, predstavljal baterijo modela Mate 20. Špekulira se, da bi ta lahko imel 4200 mAh baterijo, kar je za telefon te velikost res veliko.

Kaj več bomo verjetno izvedeli v bližnji prihodnosti, kaj vse bo telefon dejansko prinašal, pa šele oktobra, ko Huawei tradicionalno predstavlja modele Mate. Takrat bomo tudi izvedeli ali se bodo držali tradicije, po kateri ima model Mate Pro še nekoliko večjo kot »navaden« Mate.

Vir: TechRadar