Audi na sejmu CES 2020

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 13. 01. 2020 06:20:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
Mobilnost postaja pametna in individualna..

Audi na sejmu CES 2020

Na sejmu zabavne in uporabne elektronike CES 2020 Audi ponovno predstavlja zanimive eksponate – od futurističnega vizionarskega vozila do tehnologij, primernih za serijsko proizvodnjo. Prestižna znamka s tem opredeljuje digitalno doživetje prihodnosti. Sejem CES je eden največjih strokovnih sejmov zabavne elektronike na svetu in velja za pokazatelja pomembnih tem prihodnosti. Poteka od 7. do 10. januarja 2020 v ameriškem Las Vegasu.

Vstopite, se udobno namestite in ubežite stresu velemesta: samovozeči Audi AI:ME bo postal čisto osebni "tretji življenjski prostor" – poleg stanovanja in delovnega mesta – ki bo poznal želje in potrebe svojih uporabnikov. Z upravljanjem s pogledom lahko potnik intuitivno komunicira s konceptnim vozilom, ki mu na primer lahko naroči njegov najljubši obrok. V Audiju AI:ME je mogoče uživati tudi v ponudbi za dobro počutje: z očali za navidezno resničnost, nameščenimi v avtomobilu, potnike virtualno ponese na polet prek impresivne gorate pokrajine. Tehnologija virtualne vsebine v realnem času prilagaja voznim manevrom vozila. Rezultat sta celostna sprostitev in popoln odklop od hektičnega vsakdanjika. Ob prihodu na cilj sledi vrnitev v resničnost, kjer uporabnike že čaka pravočasno dostavljen obrok – vse to Audi AI:ME uskladi na podlagi osebnih preferenc uporabnikov in navigacijskih podatkov vozila. Ta koncept obzirnega mobilnostnega partnerja bodo novinarji na salonu CES 2020 lahko preizkusili med avtomatizirano vožnjo.

Audi Intelligence Experience: empatični avtomobil
Avto, ki razmišlja in je celo empatičen? Audi Intelligence Experience prikazuje, kako je to mogoče: avtomobil pozna svojega uporabnika in njegove navade ter s pametnimi funkcijami in uporabo umetne inteligence povečuje varnost, dobro počutje in udobje potnikov. Že danes je navigacija s funkcijo samostojnega učenja integrirana v sisteme MMI aktualne generacije. Shranjuje priljubljene cilje potovanj, jih poveže z datumom, uro in podatki o trenutni prometni situaciji ter na podlagi tega opredeli predloge poti. V prihodnje bo avtomobil poleg tega natančno analiziral, katere funkcije in nastavitve prednostno uporablja njegov uporabnik – od položaja sedeža prek medijev, vodenja do cilja in temperature do odišavljenosti notranjosti. Po krajšem času empatični Audi pozna uporabnikove preference in jih samostojno izvaja. Po želji celo upošteva uporabnikovo počutje, ki ga prepozna na podlagi načina vožnje in njegovih vitalnih funkcij. Na sejmu CES 2020 bodo obiskovalci osnovne funkcije Audi Intelligence Experience lahko doživeli v prototipu.

Dva zaslona, dve inovaciji: prostorski vid in ponudba na zahtevo
Navigacijska puščica, ki kaže natanko v stransko cesto, na kateri je cilj: s 3D projicirnim zaslonom z mešano resničnostjo je to v enem od eksponatov postala resničnost že leta 2020. Audi bo na sejmu CES predstavil novo tehnologijo, ki jo je razvil v sodelovanju s Samsungom. Kot pri 3D televizorju se za vsako sliko ustvarita dva pogleda: ena slikovna točka za levo oko in sosednja točka za desno oko. Vozniku se zdi, da slike 3D projicirnega sistema z mešano resničnostjo lebdijo na razdalji 8 do 10 metrov, s spretnim prikazom pa navidezna razdalja naraste celo na več kot 70 metrov. Prednost tega je, da se očem, ki so osredotočene na gledanje na daljavo, ni treba prilagajati.

Dodatna posebnost je opcijski prozorni zaslon – visok je 15 cm, širok 122 cm in je deloma potopljen v instrumentno ploščo. Nudi dva nivoja: prozoren zaslon OLED in črno plast za posebej globok odtenek črne barve. Ključno pri tem pa je, da predeli zaslona, ki niso potrebni za prikaz informacij, ostanejo prozorni. Dajejo vtis steklene plošče in tako omogočajo neoviran pogled na cesto.

Avtomobilska prihodnost je popolnoma električna in inteligentno povezana
Več kot samo oddaljena prihodnost: Audijevi današnji modeli nudijo vrhunsko povezanost. Osrčje predstavlja nova modularna infotainment platforma 3. generacije, na kratko MIB 3. Njen glavni procesor deluje desetkrat hitreje kot procesor v MIB 2. To na primer prinaša bistvene izboljšave na področju načrtovanja poti in pri napovedovanju prometa. Na sejmu CES 2020 Audi predstavlja tudi najnovejše inovacije na področju svetlobne tehnologije: če voznik postane utrujen, mu je lahko v pomoč posebna osvetlitev: modra, hladno bela svetloba ima na primer spodbuden, poživljajoč učinek. Audijev projekt osvetlitve, osredotočene na človeka, z imenom Human Centric Lighting prikazuje, kako je s premišljenimi barvami osvetlitve mogoče vplivati na počutje in tako na primer blagodejno vplivati na sposobnost koncentracije in spomina potnikov.

Paleta eksponatov na Audijevem predstavitvenem prostoru na sejmu CES se razprostira od vizionarskega vozila Audi AI:ME prek predserijske študije Audi Q4 e-tron concept z 12,3-palčnim zaslonom na dotik do modela Audi e-tron Sportback, ki bo na voljo že spomladi 2020 (poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana: 26,0–21,9 (WLTP); 22,7–20,6 (NEVC); emisija CO2 v g/km, kombinirana: 0) in se ponaša z digitalnimi matričnimi LED-žarometi.

Vir: Audi

preberite še to

Povedali so nam
Za brezmejno zabavo kjerkoli

Za brezmejno zabavo kjerkoli

Promocijska vsebina
Panasonic z veseljem predstavlja nov dodatek v svoji ponudbi zvočnikov za zabavo TMAX:

Povedali so nam
Zložljiv pametni telefon Huawei Mate Xs

Zložljiv pametni telefon Huawei Mate Xs

Promocijska vsebina
Novo inovativna zložljiva naprava z zmogljivim procesorjem in edinstveno zasnovo tečaja.

Povedali so nam
Novi Caddy

Novi Caddy

Promocijska vsebina
Bolj digitalen, povezan, učinkovit in karizmatičen kot kdajkoli prej

Povedali so nam
Monitor Philips 243B1

Monitor Philips 243B1

Promocijska vsebina
Produktivnost in udobje v okolju prijaznem dizajnu

Povedali so nam
Samsungova nova QLED 8K TV serija

Samsungova nova QLED 8K TV serija

Promocijska vsebina
Samsung je poleg...

Povedali so nam
Najboljše mobilno omrežje v Sloveniji

Najboljše mobilno omrežje v Sloveniji

Promocijska novica
Neodvisna raziska...

Povedali so nam
Družina CUPRA Leon

Družina CUPRA Leon

Promocijska vsebina
Novi CUPRA Leon bo prvič na voljo tudi z visokozmogljivim priključno-hibridnim pogonom.

Povedali so nam
Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20

Promocijska vsebina
Spremenite način dojemanja sveta okoli vas...

Povedali so nam
NBA League Pass pri nas

NBA League Pass pri nas

Promocijska vsebina
A1 v partnerstvu z NBA v Sloveniji ponuja storitev NBA League Pass.

Povedali so nam
Emodži vetrovka

Emodži vetrovka

Promocijska vsebina
Ford razvija vetrovko, ki pomaga pri »souporabi ceste«

Povedali so nam
Škoda Octavia RS iV

Škoda Octavia RS iV

Promocijska vsebina
Škoda prvič razkriva, kakšna bo nova Octavia RS iV

Povedali so nam
Huawei FreeBuds 3

Huawei FreeBuds 3

Promocijska vsebina
Slušalke, s katerimi je mestni hrup tišji