Če želite kupiti novi iPhone 14 ali Apple Watch, se postavite v vrsto.

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 16. 09. 2022 17:30:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra, AirPods Pro (2. generacija) … selekcija naprav, ob kateri se marsikomu pocedijo sline. Prednaročila so odprta!

Če želite kupiti novi iPhone 14 ali Apple Watch, se postavite v vrsto.
7. september je dan, ki so ga celo leto čakali Apple privrženci in tudi strokovnjaki ter razvijalci mobilne tehnologije. Za privržence je povsem razumljivo, zakaj so bili nestrpni, zakaj pa so se razvijalci tako veselili tega dogodka? Strokovnjaki se zavedajo, da Apple postavlja trende, katerim prej ko slej sledijo tudi drugi proizvajalci elektronike na številnih področjih. Zato so oči sveta vsak september povsem osredotočene na Apple in na izdelke, ki bodo v tem letu zapustili njihove delavnice.

In letos je Apple pripravil resnično odštekan dogodek, ki so ga upravičeno poimenovali »Far Out«. Glavni krivci so seveda novi pametni telefoni iPhone 14, ki vsako leto postrežejo s številnimi inovacijami. Nič manj impresivne pa niso bile nove pametne ure Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra in Apple Watch SE (2022) ter dolgo pričakovano nadaljevanje zvočnega hita AirPods Pro (2. generacija). Če ste pozorno spremljali, se boste lahko z novimi Apple napravami opremili od glave do pet – iPhone 14 v roki, Apple Watch Ultra na zapestju in AirPods Pro v ušesih.

Zagotovo vas zanima, kje in kdaj si jih boste lahko prilastili zase. Prednaročniško obdobje je že v polnem teku, in sicer v vseh slovenskih prodajalnah Apple Premium Reseller iStyle in na njihovi spletni strani www.istyle.si. Izdelki bodo na prodajnih policah uradno na voljo od 16. septembra, Apple Watch Ultra in AirPods Pro pa od 23. septembra.

Sprememba v postavi iPhone 14
Apple se rad poigrava s številnimi govoricami, ki skozi celo leto spremljajo nove iPhone naprave. Letos so le redki pravilno napovedali, kako bo izgledala prva postava iPhone naprav. Na klop za rezerve oziroma v pokoj so poslali telefon iPhone Mini, katerega je nadomestil novi in izboljšani iPhone 14 Plus (v Sloveniji na voljo od 7. oktobra).

Osvežitev pa se je zgodila tudi v notranjosti. iPhone slovi po najboljših fotografijah in posnetkih, kar se še dolgo ne bo spremenilo. Primat bo do naslednjega leta držal nov in impresiven sistem dvojne kamere, ki se požvižga na šibko ali premočno svetlobo. V ospredju je nov glavni senzor z ločljivostjo 12 MP s še hitrejšo zaslonko. Na voljo je tudi nov senzor za selfie z ločljivostjo 12 MP, ki kot prvič pri telefonih iPhone predstavlja samodejno ostrenje. Za dodatno doživetje bo poskrbela spremna programska oprema, vključno s kinematografskim načinom 4K Dolby Vision ter akcijski način za zajem motivov v gibanju brez šuma in izgube kontrasta.
Vrhunska fotografija pa ni edina tradicija, ki jo bodo nadaljevali novi iPhone 14. Zaslon Super Retina XDR z neprebojno zaščito Ceramic Shield bo še naprej skrbel za vrhunski prikaz večpredstavnostne vsebine, baterija pa za celodnevno avtonomijo ne glede na zahtevnost uporabe.

Apple je zavezan prihodnosti in je med prvimi, ki v svojem ekosistemu v celoti pokriva novo 5G omrežje, kar velja tudi za nove iPhone 14 in iPhone 14 Pro. Med glavnimi novostmi, ki je prisotna skozi celotno družino, je varnostna tehnologija Crash Detection, ki omogoča avtomatski klic v sili v primeru prometne nesreče.

iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max premikata mejnike
iPhone linija za profesionalce vsako leto prekosi samega sebe. Tokrat so začeli s povsem novim procesorjem A16 Bionic, ki bo naredil še dodatno vrzel med Applom in konkurenco. Izstopa tudi spremenjena zareza na sprednji strani, ki kot običajno hrani senzorje za prepoznavo obraza in kamero za zajem selfijev. Prvič pa so zarezi dodali še programsko funkcijo Dynamic Island, ki klasični prostor na vrh zaslona prilagodi glede na dejavnosti na zaslonu, kot na primer poslušanje glasbe, prikaz obvestil in podobno. iPhone 14 Pro in Pro Max sta dobila še funkcijo vedno vklopljenega zaslona in nadgradnjo 12 MP senzorja kamere na 48 MP, ki zagotavlja do štirikrat večjo ločljivost, še posebej pri snemanju v novem akcijskem načinu.

Novi iPhone 14 bodo na voljo v petih odtenkih: Product Red (rdeča), Starlight (bela), Midnight (črna), modra in vijolična. iPhone 14 Pro in Pro Max pa boste lahko oblekli v srebrno, zlato, vesoljno črno ali vijolično preobleko.

Olajšan prehod s starih naprav
Če imate doma starejše iPhone, na primer iPhone 12 ali 13, in so vas novi telefoni navdušili do te mere, da se jim ne boste mogli upreti, vam lahko pri prehodu pomagajo pri zastopniku iStyle. Njihovi strokovnjaki vam bodo pomagali pri varnostnem kopiranju z vmesnikom iCloud Backup. Na voljo pa vam je tudi ekskluzivna ponudba treh mesecev brezplačnih Apple storitev, kjer poleg storitev Apple Music, Apple Arcade, in Apple TV+ dobite tudi 50 GB prostora na oblaku iCloud. Tako pridete na svoj račun ljubitelji iger, glasbe in filmov ter TV serij.

Nove pametne ure Apple Watch
Najbolj znan ekosistem na svetu je bogatejši za tri nove ure: Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra in Apple Watch SE (2022). Apple Watch Series 8 vključuje napredne senzorje in aplikacije za spremljanje zdravja. Pametna ura vam dan in noč meri srčni utrip, kisik v krvi in po zaslugi novega temperaturnega senzorja tudi temperaturne spremembe, ki so lahko pokazatelj zdravstvenih težav. iPhone 14 je novi pametni uri radodarno posodil tudi novo funkcijo za zaznavanje prometne nesreče (Crash Detection). Prednaročila za Apple Watch Series 8 so že odprta.

Upravičeno je največ pozornosti ukradla Apple Watch Ultra, ki se lahko pohvali kot najbolj robustna in najzmogljivejša Apple Watch doslej. 49-milimetrsko ohišje iz titana, dolga življenjska doba baterije, specializirane aplikacije, napredni senzorji in nov akcijski gumb … vsak element je prilagojen za največje raziskovalce, ki želijo svoje avanture ovekovečiti z novo uro Apple Watch Ultra.

Brezžične slušalke AirPods Pro (2. generacija)
Po treh letih razvoja je pripravljena tudi nova generacija brezžičnih slušalk AirPods Pro. Ohišje skriva nove zvočnike, alarmno funkcijo za iskanje ohišja, brezžično polnjenje, MagSafe polnjenje, izboljšan zvočni čip H2, večja baterija, prostorski zvok z dinamičnim sledenjem glave in dvakrat močnejše aktivno odpravljanje hrupa iz okolice. Dvignili so tudi nivo funkcionalnosti. Ohišje slušalk omogoča, da z drsenjem upravljate glasnost, z daljšim držanjem pa lahko preklopite med načini poslušanja.

Naročila so že odprta!
Vse naprave so že na voljo naročilo v prodajalnah iStyle in na spletni strani www.istyle.si. Če želite prehiteti neizogibno poplavo kupcev, si še danes rezervirajte svojo Apple napravo. Nekateri modeli so še v fazi prednaročil: Airpods Pro 2 in Apple Watch Ultra bosta na voljo 23. 9., iPhone 14 Plus pa 7.10.

Začetna cena naprav:
• iPhone 14: 1.076 €
• iPhone 14 Plus: 1.236 €
• iPhone 14 Pro: 1.396 €
• iPhone 14 Pro Max: 1.556 €
• Apple Watch Series 8: 509 €
• Apple Watch Ultra: 999 €
• Apple Watch SE (2022): 309 €
• AirPods Pro (2. generacija): 320 €;

preberite še to

Povedali so nam
Povsem novi športni terenec znamke Lexus

Povsem novi športni terenec znamke Lexus

Promocijska vsebina
RX je zasnovan ...

Povedali so nam
Galaxy Unpacked 2023: Share the Epic

Galaxy Unpacked 2023: Share the Epic

Promocijska vsebina
Prihaja nova doba inovacij Galaxy

Povedali so nam
Prva vozila že na voljo v Sloveniji

Prva vozila že na voljo v Sloveniji

Promocijska vsebina
Povsem električni Ford E-Transit zagotavlja novo raven produktivnosti

Povedali so nam
Novi monitorji za še večjo produktivnost

Novi monitorji za še večjo produktivnost

Promocijska vsebina
Philips predstavlja dva povsem nova 40-palčna profesionalna monitorja

Povedali so nam
Samsung dviga trajnostni način življenja na višjo raven

Samsung dviga trajnostni način življenja na višjo raven

Promocijska vsebina
Z aktualnimi ino...

Povedali so nam
Izjemna zmogljivost, varna povezljivost in personalizirane izkušnje

Izjemna zmogljivost, varna povezljivost in personalizirane izkušnje

Promocijska vsebina
Samsung z novo linijo 2023 ekranov Neo QLED, MICRO LED in Samsung OLED.

Povedali so nam
Novi Odyssey OLED G8 že na voljo tudi v Sloveniji

Novi Odyssey OLED G8 že na voljo tudi v Sloveniji

Promocijska vsebina
Najnovejš...

Povedali so nam
Philips TAG5106

Philips TAG5106

Promocijska vsebina
Dvignite zvok iger na višjo raven s popolnoma novimi slušalkami

Povedali so nam
Sesalnik, ki ima rešitev za vsak izziv

Sesalnik, ki ima rešitev za vsak izziv

Promocijska vsebina
Spoznajte izjemni Samsung Bespoke Jet Complete...

Povedali so nam
Človek ali tehnologija?

Človek ali tehnologija?

Promocijska vsebina
Komu zaupati v kibersvetu?

Povedali so nam
S tehnologijo podprto razmišljanje

S tehnologijo podprto razmišljanje

Promocijska vsebina
Poročilo Lenovo...