Ford razkriva naslednjo generacijo avtodoma Nugget

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 25. 08. 2023 05:30:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
Nova generacija je pametnejša, bolj vsestranska in pripravljena, da elektrificira pustolovščine

Ford razkriva naslednjo generacijo avtodoma Nugget
Ford razkriva povsem novo naslednjo generacijo priljubljenega avtodoma Nugget, ki združuje najsodobnejše funkcije vozila in notranjosti ter tako ponuja še prijetnejše pustolovščine na poti. Kupci avtodoma Nugget bodo lahko prvič izbrali napreden elektrificiran pogonski sklop, ki je na voljo s prilagodljivim novim priključnim hibridom (PHEV).

Popolnoma novo izvedbo avtodoma Nugget so razvili v sodelovanju z vodilnim izdelovalcem avtodomov oziroma predelovalcem kombiniranih vozil Westfalia, odlikuje pa ga priljubljena edinstvena večconska notranja razporeditev, po kateri se Nugget še naprej razlikuje od svojih tekmecev.

Nugget naslednje generacije izkorišča prednosti povsem nove platforme za vozila, ki jo je Ford letos predstavil za svoji vodilni družini vozil Transit in Tourneo Custom, z njo pa uvaja nove napredne oblikovne značilnosti, povezljivost in vozne tehnologije. V bivalnem prostoru bodo uporabnikom na voljo nove vrhunske obdelave in izboljšana funkcionalnost, za doplačilo pa je na voljo tudi nadvse uporabna streha s solarnimi paneli, ki zagotavlja energijo za preprostejše in prijetnejše pobege po svetu in v divjino.

Nugget želi lastnikom pomagati odkrivati nove kraje – z dodatnim udobjem, povezljivostjo in možnostjo pogona PHEV novega modela bodo lahko šli dlje kot kdaj koli prej. Uporabniki nam pripovedujejo, da svoje Nuggete uporabljajo kot družinski avto, za prevoz prijateljev in koles do naslednje poti ali za vznemirljivejši način življenja po upokojitvi, zato smo najnovejšega Nuggeta zasnovali tako, da omogoča vse to,” je povedal Hans Schep, generalni direktor podjetja Ford Pro v Evropi.

Naslednjo generacijo Nuggeta bodo uvajali v več fazah, začenši z različico Nugget Titanium z nagibno streho ter motorjem EcoBlue s 170 KM in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki jo bo mogoče naročiti pri Fordovih trgovcih, (pogoji sprejemanja naročil bodo naknadno definirani po posameznih trgov). Drugi modeli, vključno s pogonom PHEV, bodo sledili kasneje.

Povsem nova platforma omogoča izjemno uživanje na potovanjih
Potovanja pogosto pomenijo dolge dneve, na katerih prevozite več sto kilometrov, zato Nugget naslednje generacije s pridom izkorišča izboljšane tehnologije, vozne izkušnje in zasnovo najnovejših vodilnih modelov Transit in Tourneo Custom.

Ford se je pri oblikovanju kabine močno zgledoval po razkošni zasnovi novega modela Tourneo Custom, ki jo odlikujeta vrhunska raven izdelave in kakovost materialov za znatno povečanje udobja potnikov.

Preprosto gibanje po kabini je po navedbah številnih kupcev Nuggeta že zdaj ključni razlog za nakup. Nova zasnova armaturne plošče in ravno dno olajšata dostop prek kabine in omogočata lažji prehod s sprednjih sedežev v bivalni prostor; v strop vgrajena varnostna blazina za sovoznika pomaga optimizirati postavitev armaturne plošče. Nižje dno in vgrajena stranska stopnica olajšata tudi natovarjanje ali vstopanje in izstopanje, k čemur pripomorejo tudi v razredu vodilna drsna stranska vrata in široka odprtina zadnjih prtljažnih vrat.

Ford za Nuggeta prvič uvaja pogonski sklop PHEV, ki si tehnologijo deli s Fordom Kugo Plug-In Hybrid – najbolje prodajanim priključnim hibridom v Evropi v letih 2021 in 2022. Povsem novi Nugget uporablja 2,5-litrski bencinski motor z Atkinsonovim ciklom, ki skupaj z baterijo z (uporabno) kapaciteto 11,8 kWh in elektromotorjem zagotavlja skupno moč 232 KM in možnost vožnje izključno na elektriko.

Popolnoma novo podvozje z neodvisnim zadnjim vzmetenjem izboljša prefinjenost in vodljivost, na voljo pa bodo tudi modeli s štirikolesnim pogonom, ki bodo uporabnikom omogočali dostop do divjih območij za športe na prostem ali preprosto samozavesten odmik od množično obiskanih parkirišč za avtodome.

Eleganten kokpit ima popolnoma digitalno instrumentno ploščo in velik 33 cm (13'') zaslon na dotik; Fordova najnovejša programska oprema SYNC 4 omogoča preprosto iskanje ciljev, razvedrilo in ohranjanje stikov. Povezane navigacijske, zvočne in komunikacijske funkcije sistema lahko upravljate prek zaslona na dotik ali z naravnim glasovnim upravljanjem, brezžična integracija telefonov prek vmesnikov Android Auto in Apple CarPlay pa je del serijske opreme.

Posebno pozornost so oblikovalci in inženirji namenili temu, da je novi Nugget varen in preprost za vožnjo – tudi za voznike, ki so vajeni manjših avtomobilov. Poleg vozniškega položaja, ki je podoben osebnemu avtomobilu, in možnosti izbire novega osemstopenjskega samodejnega menjalnika Nugget ponuja nabor naprednih sistemov za pomoč vozniku. Inteligentni aktivni tempomat s funkcijo usmerjanja v sredino voznega pasu pomaga zmanjšati utrujenost na dolgih avtocestnih vožnjah ali v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem, pomoč pri zaviranju pri vzvratni vožnji, popolnoma aktivna pomoč pri parkiranju in sistem 360-stopinjske kamere pa voznikom pomagajo pri manevriranju v utesnjenih prostorih.

Izboljšanje edinstvenega koncepta avtodoma
Ford in Westfalia sta v novem modelu znatno povečala raven kakovosti in ergonomskih lastnosti ter popolnoma preoblikovala bivalni prostor, ki temelji na priljubljeni postavitvi z ločenimi območji za kuhanje, bivanje in spanje. Ta edinstvena zasnova notranjosti pomeni, da se lahko avtodomarji tudi ob postavitvi dveh zakonskih postelj premikajo po kabini, kuhajo ali vstopajo in izstopajo iz vozila, ne da bi pri tem motili drug drugega.

Prostor za sedenje je varen in udoben prostor za potovanje, ob parkiranju pa se zlahka spremeni v prostor za jedilnico in spanje. Poleg optimiziranega prostora za shranjevanje in odličnih materialov je Ford poskrbel tudi za naslednje funkcije:
  • ogrevana vrtljiva ‘kapitanska’ sedeža za voznika in sovoznika,
  • edinstvena ogrevana trisedežna zadnja klop, ki omogoča udobno potovanje petim potnikom,
  • novi zvočniki in priključki USB-C serijsko za potnike na zadnji klopi.
Optimizirana kuhinja z razporeditvijo v obliki črke L omogoča prijetnejše kuhanje. Praktičen novi hladilnik s predali omogoča lažji dostop do vsebine in je dovolj velik, da lahko vanj postavite steklenice v pokončnem položaju. Razbremenjena zasnova površin v kombinaciji z novo vgrajeno kuhalno ploščo in pomivalno enoto – zdaj serijsko z vročo vodo – ponuja 20 odstotkov več namenske delovne površine. Zapirala z mehkim zapiranjem in izvlečnimi ročaji ščitijo otroške prste in dušijo hrup med vožnjo.

Povsem novi Nugget ima v primerjavi s prejšnjim modelom ključne izboljšave, med katere sodijo tudi možnost pomika vzmetnice navzgor za povečanje prostora za glavo v kuhinji, medtem ko je zgornja postelja še vedno na mestu, ter zadnja klop, nameščena na vodilih, z novimi upravljalnimi elementi za lažje in enoročno spreminjanje sedišča v posteljo. Zadaj nameščena odprtina za toplo/hladno prho je zdaj del serijske opreme, po želji pa je na voljo tudi šotor za zasebnost na zadnjih vratih. Izkušnjo kampiranja dodatno izboljšujejo povsem nove funkcije, kot so:
  • nagibna streha z novo samozložljivo tkanino, ki poenostavi spuščanje strehe,
  • nova integrirana mesta za shranjevanje standardne zunanje mize in stolov,
  • praktične rolete za zatemnitev namesto zaves za večjo zasebnost in preprostejšo uporabo.
Poleg sprememb opreme za kampiranje ponuja novi Nugget tudi visokotehnološke funkcije za izboljšanje povezljivosti na poti in udobja po parkiranju. Brezžično polnjenje in serijski modem 5G poskrbita, da se lahko vsi zabavajo in so povezani brez skrbi, da bi se baterija telefona spraznila ali da bi zmanjkalo podatkov. Možnost strehe s solarnimi paneli pomaga pri napajanju notranjih funkcij ali polnjenju baterije za prosti čas, v idealnih vremenskih razmerah pa lahko proizvede več energije, kot je porabijo vgrajene funkcije.

Namenski 17,8 cm (7'') barvni zaslon na dotik v bivalnem prostoru omogoča preprosto preverjanje in nadzor ogrevanja, nivoja vode, napolnjenosti baterije in osvetlitve povsem novega Nuggeta. Nove funkcije vključujejo:
  • nadzor prefinjene nove notranje osvetlitve LED, vključno s prilagodljivo barvno razpoloženjsko osvetlitvijo,
  • funkcijo merilnika naklona za lažje izravnavanje na neravnih tleh,
  • aplikacijo s podporo za povezavo Bluetooth, ki pametni telefon spremeni v daljinski upravljalnik funkcij kabine.
Povsem novi Nugget predstavlja nadaljevanje Fordovega dolgoletnega partnerstva z vodilnim predelovalcem kombiniranih vozil, podjetjem Westfalia, kar mu zagotavlja idealen položaj, da izkoristi veliko povpraševanje na evropskem trgu enotonskih avtodomov. 

preberite še to

Povedali so nam
Mladi, pokažite svetu svojo edinstvenost!

Mladi, pokažite svetu svojo edinstvenost!

Promocijska vsebina
Samsung predstavlja novo navdihujočo kampanjo Odpri se za, zapri se za

Povedali so nam
Huawei navdušil z najnovejšo pametno uro Watch GT 4. Si jo želite?
Povedali so nam
Ford razkriva naslednjo generacijo avtodoma Nugget

Ford razkriva naslednjo generacijo avtodoma Nugget

Promocijska vsebina
Nova generacija...

Povedali so nam
Nazaj h koreninam

Nazaj h koreninam

Promocijska vsebina
Svetovna premiera povsem novega legendarnega terenca Toyota Land Cruiser

Povedali so nam
Novi Passat Variant na zaključnih preizkusnih vožnjah

Novi Passat Variant na zaključnih preizkusnih vožnjah

Promocijska vsebina
Deveta generacija Passata bo večja, udobnejša in kakovostnejša...

Povedali so nam
Samsung razkriva ViewFinity S9, nov osupljiv monitor z ločljivostjo 5K
Povedali so nam
Vroče nogometno poletje na Areni Sport

Vroče nogometno poletje na Areni Sport

Promocijska vsebina
Po poletnem premoru se na Areno Sport vračajo najbolj gledane nogometne lige.

Povedali so nam
Telefon HONOR 90 Lite končno tudi v Sloveniji

Telefon HONOR 90 Lite končno tudi v Sloveniji

Promocijska vsebina
Novi HONOR 90 Li...

Povedali so nam
Električna vznemirljivost z navdihom relija

Električna vznemirljivost z navdihom relija

Promocijska vsebina
V hitrostni vož...

Povedali so nam
Proaktivni nasveti za zaščito podatkov, ko delate na poti

Proaktivni nasveti za zaščito podatkov, ko delate na poti

Promocijska vsebina
Ne dovolite, da bi sumljivo omrežje Wi-Fi vplivalo na varnost vaših podatkov