HTC VIVE Cosmos

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 13. 09. 2019 03:51:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
HTC VIVE COSMOS bo v Evropi na voljo od 3. oktobra, prednaročila na voljo že ta teden.

HTC VIVE Cosmos

HTC VIVE je predstavil lastnosti, funkcionalnost, cene, dostopnost in ugodnosti ob prednaročilu najnovejšega VIVE COSMOS. Vive Cosmos je povsem nov predvajalnik navidezne resničnosti (VR), ki je še udobnejši in preprostejši za uporabo. Hkrati je zasnovan na način, da se s pomočjo modularnega naglavnega ohišja sčasoma razvija skupaj z uporabnikom, brez potrebe po zunanjih baznih postajah.  Cosmos bo v Evropi na voljo od 3. oktobra 2019 po ceni 849,00 evrov, v prednaročilu pa že od 12. septembra 2019.

»Odkar je Vive začel našo pot navidezne resničnosti, smo nenehno izpopolnjevali in izboljševali to, kar vrhunska VR izkušnja po našem mora biti,« je dejal Graham Wheeler, generalni direktor Vive Europe. »Cosmos ponuja neprimerljivo izkušnjo in je naš najbolj vsestranski naglavni predvajalnik do zdaj - brez baznih postaj, z možnostjo različnih ohišij, neomejeno vsebino in novim uporabniškim vmesnikom, prinaša neskončne možnosti  za uporabnike VR. Navdušeni smo nad dejstvom, da vedno večjemu številu uporabnikov prinašamo vrhunsko izkušnjo navidezne resničnosti, saj Vive Cosmos predstavlja našo največjo maloprodajno mrežo doslej, v segment navidezne resničnosti v Evropi.«

Tehnične značilnosti
Vive Cosmos je bil zasnovan na način, da se kar najbolje prilagaja potrebam uporabnikov sistemov navidezne resničnosti, saj v ospredje postavlja enostavnost uporabe, vsestranskost in izjemno zmogljivost. Popolnoma nov Vive sistem sledenja ponuja poenostavljeno nastavitev, ki s pomočjo šestih kamer za široko in natančno »inside-out« sledenje, omogoča doslej najhitrejši in najbolj preprost vstop v svet navidezne resničnosti.

Cosmos se ponaša s skupno ločljivostjo 2880 x 1700 slikovnih točk, kar je 88-odstotno povečanje glede na prvotni Vive ter tako zagotavlja kristalno jasno besedilo in grafiko. Popolnoma novi LCD zasloni zmanjšujejo razdaljo med slikovnimi točkami in v kombinaciji z vmesniki RGB zminimizirajo »screen-door« učinek.

Edinstven flip-up dizajn omogoča uporabnikom, da v nekaj sekundah prestopijo iz resničnosti v svet navidezne resničnosti, ne da bi pri tem prekinili svojo VR izkušnjo. Vrhunska ergonomija in udobje omogočata daljše doživetje navidezne resničnosti, integrirane slušalke pa nudijo popoln prostorski zvok. Cosmos ima sedaj preoblikovane krmilnike, ki maksimizirajo funkcionalnost znotraj VR-ja in nudijo večje udobje med dolgimi igrami. Cosmos je združljiv tudi z brezžičnim adapterjem Vive za tiste, ki se želijo ob uživanju v virtualnem svetu, prosto gibati.

Najava modularnega sistema
Vive Cosmos je z modularno zasnovo ohišja najbolj vsestranski vrhunski naglavni komplet navidezne resničnosti doslej. Zasnovan je skupaj z dodatki, ki spreminjajo funkcionalnost naglavnih predvajalnikov navidezne resničnosti in uporabnikom ponujajo možnost, da se sčasoma razvijajo skupaj z njimi. Prvi uradni sestav, ki ga najavljamo danes - SteamVR za uporabnike, ki želijo še naprej uporabljati svoje obstoječe bazne postaje Lighthouse, obenem pa izkoristiti vrhunsko zmogljivost, ki jo ponuja  Vive Cosmos. Prvi kompatibilen sestav bazne postaje podpira Vive-ov ekosistem perifernih naprav, kot je Vive Tracker, ki zagotavlja edinstveno brezstično svobodo za nadzor VR. Novi »mod« bo na voljo v prvi četrtini prihodnjega leta.

Dodatna vsebina
Vive Cosmos je izjemen komplet za navidezno resničnost, ki v času prednaročila vključuje še 12-mesečno naročnino na Viveport Infinity in vam tako prihrani zajeten kupček denarja. Vsak kupec, ki bo svoj Cosmos naročil pred 3. oktobrom, bo v svojem paketu prejel darilo v obliki gesla, ki omogoča 12-mesečno uporabo Viveport Infinity. Viveport Infinity ponuja neomejen dostop do stotine najbolje ocenjenih VR aplikacij, iger in videoposnetkov, kot so Fisherman’s Tale, Fujii in Ninja Legends, kot tudi premium video vsebine GoPro, Discovery Chennel in Animal Planet. V paru z Vive Cosmos je Viveport Infinity dodal še nove naslove, kot so BBC-jev Doctor Who: The Edge of Time, SYFY-jev Eleven Eleven, Atlas V-jev Gloomy Eyes, Gumi-jev Swords of Gargantua,  MLB Home Run Derby in druge.

Vive Reality System
Cosmos ponuja izkušnjo brez primere s povsem novim uporabniškim vmesnikom Vive Reality System, ki ga preprosto nastavimo in se z njim poženemo v nove virtualne svetove. Vive Cosmos je prvi naglavni komplet, ki ponuja Vive Reality System, na novo zasnovan sistem za Vive. Vive Reality System  predstavlja povsem novo filozofijo na področju navidezne resničnosti, saj prinaša podaljšanje življenjske dobe, tako da VR postane manj podoben zagonski aplikaciji in bolj podoben nekakšnemu prestopanju med svetovi. Cosmos bo imel prenovljen uporabniški vmesnik Lens za enostavno krmarjenje po aplikacijah XR in Viveport Infinity ter nov in dinamičen domači prostor z imenom Origin. Origin je izhodišče za VR aplikacije in priložnostne družbene izkušnje, ki se bodo sčasoma razvijale.

Za več informacij obiščite: https://www.vive.com/us/cosmos/

Vive Cosmos tehnični podatki:
Ločljivost: 1440 x 1700 slikovnih točk za oko (2880 x 1700 skupaj)
Zaslon: Dual 3.4" LED diagonal
Hitrost osveževanja: 90 Hz
Vidno polje: 110 stopinj
Avdio: vgrajene stereo slušalke
Povezave za PC: USB 3.0, DisplayPort 1.2
Zunanje naprave: USB-C 3.0, patentirane povezave za mods
Senzorji: min. 2m x 1.5m za sobni način
Module Faceplates: Vive Motion Mod (v paketu s Cosmos) in Vive SteamVR Mod (naprodaj ločeno)
Podpora za Vive Wireless Adapter: Da, naprodaj ločeno. Zahteva se vodilo PCIe.


preberite še to

Povedali so nam
Slovenija mora pospešiti digitalno preobrazbo

Slovenija mora pospešiti digitalno preobrazbo

Promocijska novica
Osrednje letno srečanje Microsofta in partnerjev v Sloveniji.

Povedali so nam
Prvi selfie v vesolju

Prvi selfie v vesolju

Promocijska vsebina
Samsung z najnov...

Povedali so nam
Osupljive slike in zmogljive funkcije

Osupljive slike in zmogljive funkcije

Promocijska vsebina
MMD predstavlja monitor Philips 346B1C z USB-C priključno postajo

Povedali so nam
Blockchain za čistejši zrak v mestih

Blockchain za čistejši zrak v mestih

Promocijska vsebina
Ford uvaja tehno...

Povedali so nam
5 načinov…

5 načinov…

Promocijska vsebina
…uporabe obogatene in navidezne resničnosti v vsakodnevnem življenju

Povedali so nam
Sladkorčki Note10 tudi za S10

Sladkorčki Note10 tudi za S10

Promocijska vsebina
Galaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih

Povedali so nam
Nikon Z 50

Nikon Z 50

Promocijska vsebina
Prvi brezzrcalni fotoaparat serije Z formata DX.

Povedali so nam
Srčni tekači za nove defibrilatorje

Srčni tekači za nove defibrilatorje

Promocijska vsebina
Tekači v zvezdni...

Povedali so nam
Ford Galaxy V-Line in S-MAX

Ford Galaxy V-Line in S-MAX

Promocijska vsebina
Izpopolnjena, elegantna, udobna…

Povedali so nam
In nagrado prejme…

In nagrado prejme…

Promocijska vsebina
Samsung Galaxy S10 dobil nagrado za najboljšo Wi-Fi inovacijo 2019.

Povedali so nam
Huaweieva strategija za kakovostni zvok

Huaweieva strategija za kakovostni zvok

Promocijska vsebina
Število digitalnih naprav na prebivalca se bo v desetih letih več kot podeseterilo.

Povedali so nam
Okay, Laura!

Okay, Laura!

Promocijska vsebina
Škoda predstavlja novo digitalno asistentko.