HTC VIVE Cosmos

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 13. 09. 2019 03:51:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
HTC VIVE COSMOS bo v Evropi na voljo od 3. oktobra, prednaročila na voljo že ta teden.

HTC VIVE Cosmos

HTC VIVE je predstavil lastnosti, funkcionalnost, cene, dostopnost in ugodnosti ob prednaročilu najnovejšega VIVE COSMOS. Vive Cosmos je povsem nov predvajalnik navidezne resničnosti (VR), ki je še udobnejši in preprostejši za uporabo. Hkrati je zasnovan na način, da se s pomočjo modularnega naglavnega ohišja sčasoma razvija skupaj z uporabnikom, brez potrebe po zunanjih baznih postajah.  Cosmos bo v Evropi na voljo od 3. oktobra 2019 po ceni 849,00 evrov, v prednaročilu pa že od 12. septembra 2019.

»Odkar je Vive začel našo pot navidezne resničnosti, smo nenehno izpopolnjevali in izboljševali to, kar vrhunska VR izkušnja po našem mora biti,« je dejal Graham Wheeler, generalni direktor Vive Europe. »Cosmos ponuja neprimerljivo izkušnjo in je naš najbolj vsestranski naglavni predvajalnik do zdaj - brez baznih postaj, z možnostjo različnih ohišij, neomejeno vsebino in novim uporabniškim vmesnikom, prinaša neskončne možnosti  za uporabnike VR. Navdušeni smo nad dejstvom, da vedno večjemu številu uporabnikov prinašamo vrhunsko izkušnjo navidezne resničnosti, saj Vive Cosmos predstavlja našo največjo maloprodajno mrežo doslej, v segment navidezne resničnosti v Evropi.«

Tehnične značilnosti
Vive Cosmos je bil zasnovan na način, da se kar najbolje prilagaja potrebam uporabnikov sistemov navidezne resničnosti, saj v ospredje postavlja enostavnost uporabe, vsestranskost in izjemno zmogljivost. Popolnoma nov Vive sistem sledenja ponuja poenostavljeno nastavitev, ki s pomočjo šestih kamer za široko in natančno »inside-out« sledenje, omogoča doslej najhitrejši in najbolj preprost vstop v svet navidezne resničnosti.

Cosmos se ponaša s skupno ločljivostjo 2880 x 1700 slikovnih točk, kar je 88-odstotno povečanje glede na prvotni Vive ter tako zagotavlja kristalno jasno besedilo in grafiko. Popolnoma novi LCD zasloni zmanjšujejo razdaljo med slikovnimi točkami in v kombinaciji z vmesniki RGB zminimizirajo »screen-door« učinek.

Edinstven flip-up dizajn omogoča uporabnikom, da v nekaj sekundah prestopijo iz resničnosti v svet navidezne resničnosti, ne da bi pri tem prekinili svojo VR izkušnjo. Vrhunska ergonomija in udobje omogočata daljše doživetje navidezne resničnosti, integrirane slušalke pa nudijo popoln prostorski zvok. Cosmos ima sedaj preoblikovane krmilnike, ki maksimizirajo funkcionalnost znotraj VR-ja in nudijo večje udobje med dolgimi igrami. Cosmos je združljiv tudi z brezžičnim adapterjem Vive za tiste, ki se želijo ob uživanju v virtualnem svetu, prosto gibati.

Najava modularnega sistema
Vive Cosmos je z modularno zasnovo ohišja najbolj vsestranski vrhunski naglavni komplet navidezne resničnosti doslej. Zasnovan je skupaj z dodatki, ki spreminjajo funkcionalnost naglavnih predvajalnikov navidezne resničnosti in uporabnikom ponujajo možnost, da se sčasoma razvijajo skupaj z njimi. Prvi uradni sestav, ki ga najavljamo danes - SteamVR za uporabnike, ki želijo še naprej uporabljati svoje obstoječe bazne postaje Lighthouse, obenem pa izkoristiti vrhunsko zmogljivost, ki jo ponuja  Vive Cosmos. Prvi kompatibilen sestav bazne postaje podpira Vive-ov ekosistem perifernih naprav, kot je Vive Tracker, ki zagotavlja edinstveno brezstično svobodo za nadzor VR. Novi »mod« bo na voljo v prvi četrtini prihodnjega leta.

Dodatna vsebina
Vive Cosmos je izjemen komplet za navidezno resničnost, ki v času prednaročila vključuje še 12-mesečno naročnino na Viveport Infinity in vam tako prihrani zajeten kupček denarja. Vsak kupec, ki bo svoj Cosmos naročil pred 3. oktobrom, bo v svojem paketu prejel darilo v obliki gesla, ki omogoča 12-mesečno uporabo Viveport Infinity. Viveport Infinity ponuja neomejen dostop do stotine najbolje ocenjenih VR aplikacij, iger in videoposnetkov, kot so Fisherman’s Tale, Fujii in Ninja Legends, kot tudi premium video vsebine GoPro, Discovery Chennel in Animal Planet. V paru z Vive Cosmos je Viveport Infinity dodal še nove naslove, kot so BBC-jev Doctor Who: The Edge of Time, SYFY-jev Eleven Eleven, Atlas V-jev Gloomy Eyes, Gumi-jev Swords of Gargantua,  MLB Home Run Derby in druge.

Vive Reality System
Cosmos ponuja izkušnjo brez primere s povsem novim uporabniškim vmesnikom Vive Reality System, ki ga preprosto nastavimo in se z njim poženemo v nove virtualne svetove. Vive Cosmos je prvi naglavni komplet, ki ponuja Vive Reality System, na novo zasnovan sistem za Vive. Vive Reality System  predstavlja povsem novo filozofijo na področju navidezne resničnosti, saj prinaša podaljšanje življenjske dobe, tako da VR postane manj podoben zagonski aplikaciji in bolj podoben nekakšnemu prestopanju med svetovi. Cosmos bo imel prenovljen uporabniški vmesnik Lens za enostavno krmarjenje po aplikacijah XR in Viveport Infinity ter nov in dinamičen domači prostor z imenom Origin. Origin je izhodišče za VR aplikacije in priložnostne družbene izkušnje, ki se bodo sčasoma razvijale.

Za več informacij obiščite: https://www.vive.com/us/cosmos/

Vive Cosmos tehnični podatki:
Ločljivost: 1440 x 1700 slikovnih točk za oko (2880 x 1700 skupaj)
Zaslon: Dual 3.4" LED diagonal
Hitrost osveževanja: 90 Hz
Vidno polje: 110 stopinj
Avdio: vgrajene stereo slušalke
Povezave za PC: USB 3.0, DisplayPort 1.2
Zunanje naprave: USB-C 3.0, patentirane povezave za mods
Senzorji: min. 2m x 1.5m za sobni način
Module Faceplates: Vive Motion Mod (v paketu s Cosmos) in Vive SteamVR Mod (naprodaj ločeno)
Podpora za Vive Wireless Adapter: Da, naprodaj ločeno. Zahteva se vodilo PCIe.


preberite še to

Povedali so nam
Fotografije z družino Huawei P40

Fotografije z družino Huawei P40

Promocijska vsebina
Kako posneti popolno fotografijo ne glede na svetlobne razmere?

Povedali so nam
Oblikovanje vrhunskega dirkalnika kar od doma

Oblikovanje vrhunskega dirkalnika kar od doma

Promocijska vsebina
Fordov pretočni prenos ‘v živo’ predstavlja virtualni oblikovalski studio.

Povedali so nam
Samsung Galaxy A41 in A21s

Samsung Galaxy A41 in A21s

Promocijska vsebina
Vrhunske inovacije po ugodni ceni.

Povedali so nam
Še nekaj ur do NT Remote

Še nekaj ur do NT Remote

Promocijska vsebina
Danes ob 13: 30 se prične Microsoftov brezplačen virtualni dogodek NT Remote. Pohitite!

Povedali so nam
Integriran sistem merjenja telesne temperature

Integriran sistem merjenja telesne temperature

Promocijska vsebina
Uniview CX180 - brezstično merjenje temperature ob visoki natančnosti

Povedali so nam
HBO Go za uporabnike Samsung QLED

HBO Go za uporabnike Samsung QLED

Promocijska vsebina
Uživajte v svojih najljubših filmih in serijah s Samsung QLED televizorji in HBO GO

Povedali so nam
Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra

Promocijska vsebina
Svet je bližje kot še nikoli prej.

Povedali so nam
Novi Škoda Kamiq ScoutLine

Novi Škoda Kamiq ScoutLine

Promocijska novica
Kamiq je prvi Škodin SUV, ki bo na voljo v izvedbi ScoutLine.

Povedali so nam
Prvi digitalni bootcamp

Prvi digitalni bootcamp

Promocijska vsebina
Izobraževanje o ...

Povedali so nam
7-sedežni športni Highlander

7-sedežni športni Highlander

Promocijska vsebina
Povsem novi High...

Povedali so nam
Huawei za  boljšo igralno izkušnjo

Huawei za boljšo igralno izkušnjo

Promocijska vsebina
Chronicle of Infinity in ReEvolve že z novo napredno igralno tehnologijo.

Povedali so nam
Novi igričarski računalniki Lenovo Legion

Novi igričarski računalniki Lenovo Legion

Promocijska vsebina
Izboljšan...