Izlet v prihodnost

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 3. 09. 2019 03:33:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
CUPRA Tavascan – popolnoma električna vizija športnosti...

Izlet v prihodnost

Znamka CUPRA z oddaljevanjem od klasičnih avtomobil­skih formatov in vstopanjem v svet, ki ga poganja elektrika, na novo opredeljuje pojme, kot je zmogljivost. Potem ko so letos spomladi javnosti predstavili konceptno vozilo CUPRA Formentor, zdaj sledi naslednji korak v viziji elektrificirane zmogljivosti: CUPRA Tavascan Concept.

CUPRA se je kot edinstvena in posebna avtomobilska znamka odločila, da visoko zmog­ljivost, ki jo ima zapisano v genih, poveže z najsodobnejšo pogonsko tehnologijo ter prefinjenim, emocionalnim in ekspresivnim dizajnom.

Nastal je CUPRA Tavascan Electric Concept, vozilo, ki naj bi zadostilo potrebam v tržnem segmentu, za katerega je napovedana 15-odstotna letna rast: to je segment SUV-coupéjev.

CUPRA Tavascan Concept, ki združuje silhueto štirivratnega križanca, prezenco SUV-ja in eleganco športnega coupéja, je prvi cestni model znamke CUPRA s 100-odstotno električ­nim pogonom. Njegova proporcionalna razmerja poudarja in krepi električno srce, ki zagotavlja ničelne lokalne emisije.

"Poleg CUPRA Formentorja, ki bo na trg prišel leta 2020 hkrati z dvema drugima visoko­zmogljivima priključnima hibridoma, je naše tehnološke sposobnosti potrdil že razvoj prvega 100-odstotno električnega touring avtomobila na svetu, modela CUPRA e-Racer. S predstavitvijo popolnoma električnega koncepta CUPRA Tavascan to vizijo prenašamo na ceste in dokazujemo, kako zmogljivi so lahko električni avtomobili," je povedal izvršni direktor znamke CUPRA Wayne Griffiths.

Zunanje linije
Zunanjost vozila odraža kombinacijo zmogljivosti in učinkovitosti. V segment prinaša športnost in dinamičnost, a je zasnovana tako, da ima čim manjši vpliv na okolje. Oblika sprednjega dela vozila njegovo električno osebnost poudarja z nizko umeščenim, osvetljenim logotipom CUPRA, ki določa drugačno fokusno točko vozila. Odprtine za dovod zraka zagotavljajo večjo učinkovitost; zrak bodisi mehko obteka karoserijo oz. je voden v notranjost, da ohlaja baterijo.

Aerodinamika je ključni element CUPRA Concepta. Njegovi nabiti koloteki kraljujejo nad 22-palčnimi aluminijastimi platišči s turbinskim dizajnom, ki omogoča nemoten pretok zraka, tako da SUV-coupé gladko drsi po cesti in je upor čim manjši.

Difuzor na zadku vozila izboljšuje funkcionalno aerodinamiko, hkrati pa ustvarja emocionalni občutek zmogljivosti. Poudarja ga elegantna zadnja luč, ki se razteza prek celotne širine zadka in vključuje logotip znamke CUPRA.

CUPRA Tavascan Electric Concept je odet v prefinjen tekoči kovinski lak, ki poudarja njegov zunanji dizajn ter je kombiniran s karbonskimi elementi v enakem odtenku in okrasnimi bakrenimi dodatki, ki poudarjajo njegov ekspresivni videz.

Umirjena notranjost
Izrazite tridimenzionalne zunanje linije konceptnega modela dajejo svojstven pečat tudi notranjosti vozila, ki različne materiale in tehnologije združuje z občutkom prostornosti ter zagotavlja popolno ravnovesje med osredotočenostjo na voznika in udobjem za vse potnike v vozilu.

Uporabljene so kontrastne barve, strukturni karbon in dinamični pristop pri tehnologijah in dizajnu, zaradi česar potniški prostor deluje napredno in obenem lahkotno.

Difuzna ambientna LED-osvetlitev pozdravi potnike, ko odprejo vrata potniške kabine. Notranjost vozila razkriva emocionalno zasnovo s kontrastno kombinacijo usnja, karbona in alkantare.

Školjkasti reliefni sedeži v 3D usnju izpolnjujejo zahteve po obliki in funkciji ter udobju in varnosti. Kot krilo oblikovana armaturna plošča, ki lebdi čez sprednji del notranjosti, predstavlja fokusni element in obenem zagotavlja občutek prostornosti. Za volanom je v ospredju voznik, ki vse potrebne informacije spremlja na 12,3-palčnem digitalnem kombiniranem instrumentu, ki ga dopolnjuje 13-palčni zaslon infotainment sistema.

A notranjost konceptnega vozila je prilagodljiva. Večji zaslon, na katerem se fokus lahko spreminja, tako da se premakne proti sovozniku, ko je to potrebno, je integriran z vsakim od školjkastih sedežev; zvočniki in povezljivost za pametne telefone omogočata, da vsi potniki izkoriščajo notranji prostor vozila.

Sposobnost zmogljivosti
CUPRA Tavascan Concept predstavlja edinstveno vizijo visokozmogljive prihodnosti znamke. Z električno močjo dosega stopnjo razvitosti in emocionalnosti, kakršne doslej na trgu še nismo poznali.

Štirivratni križanec združuje mogočnost SUV-ja in eleganco športnega coupéja, pri čemer tej zunanji podobi ustreza tudi njegova zmogljivost. CUPRA Tavascan Electric Concept dosega moč, dinamiko in vozne lastnosti, ki so v skladu s pričakovanji strank.

Pod zunanjo podobo vozila se skriva napreden, popolnoma električen pogonski sistem, ki prinaša vznemirjenje, ki si ga želi vsak voznik in ki ga odlikuje tiho in učinkovito delovanje, ki ga omogoča ta tehnologija.

Dva motorja – eden je vgrajen na sprednji in drugi na zadnji premi – zagotavljata skupaj 225 kW (306 KM) moči, ki se prenaša na vsa štiri kolesa. CUPRA Tavascan Electric Concept lahko iz mirovanja do 100 km/h pospeši v manj kot 6,5 sekunde.

Vendar pa je hitro pospeševanje le ena od njegovih lastnosti. V vozilu je vgrajena litij-ionska baterija s kapaciteto 77 kWh, ki lahko shrani dovolj energije za do 450 km vožnje. Ta podatek je bil pridobljen s strogim preizkusnim postopkom WLTP. Vozilo je izdelano na Volkswagnovi koncernski platformi za električna vozila (MEB). Ker je baterija nameščena v dnu vozila, je njegovo težišče nizko, zato je vožnja zelo dinamična.

CUPRA Tavascan Electric Concept je vozilo, ki so ga izdelali pri znamki CUPRA in je zasnovano za prihodnost. Svetovni javnosti bo premierno predstavljen na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu.

CUPRA je posebna znamka za edinstvene ljudi, znamka, ki prevzame kupce in ki s svojo edinstvenostjo, izbranostjo in zmogljivostjo izpolnjuje pričakovanja vseh ljubiteljev avtomobilov. V prvem letu poslovanja, leta 2018, se je prodaja v primerjavi s predhodnim letom povečala za 40 %, prodanih je bilo kar 14.400 vozil. CUPRA bo skrbela za razvoj novih modelov, s sodelovanjem na dirkah serije TCR pa tudi za ohranjanje motošportnega in tekmovalnega duha. Svet znamke CUPRA je živ in pripravljen, da osvoji novo skupino navdušencev v skoraj 280 specializiranih kotičkih in trgovinah po vsem svetu.

preberite še to

Povedali so nam
Domače omrežje ne bo več ozko grlo

Domače omrežje ne bo več ozko grlo

Promocijska vsebina
Huaweiev domači brezžični usmerjevalnik WiFi Q2 Pro,

Povedali so nam
Ford Focus ST 2019

Ford Focus ST 2019

Promocijska vsebina
Novi Ford Focus ST - brezkompromisna zmogljivost, zabava uporabnost.

Povedali so nam
HTC VIVE Cosmos

HTC VIVE Cosmos

Promocijska vsebina
HTC VIVE COSMOS bo v Evropi na voljo od 3. oktobra, prednaročila na voljo že ta teden.

Povedali so nam
Izzivi vzgoje otrok v digitalni dobi

Izzivi vzgoje otrok v digitalni dobi

Promocijska vsebina
Začetek š...

Povedali so nam
HipTerminal, medij za novo dobo

HipTerminal, medij za novo dobo

Promocijska vsebina
Novi interaktivn...

Povedali so nam
»Rediscover Music«

»Rediscover Music«

Promocijska vsebina
Ušesne slušalke EAH-TZ700 - izjemno natančen zvok in prostorska izraznost.

Povedali so nam
Izkusite Galaxy A90 5G

Izkusite Galaxy A90 5G

Promocijska vsebina
Pametni telefon, ustvarjen za obdobje, kjer se vse dogaja v živo.

Povedali so nam
Izlet v prihodnost

Izlet v prihodnost

Promocijska vsebina
CUPRA Tavascan – popolnoma električna vizija športnosti...

Povedali so nam
Panasonic LUMIX S1H

Panasonic LUMIX S1H

Promocijska vsebina
Nov brezzrcalni ...

Povedali so nam
Fordov konceptni bivalnik Big Nugget

Fordov konceptni bivalnik Big Nugget

Promocijska vsebina
Pustolovski Transit Custom Nugget je dobil večjega brata.

Povedali so nam
Novi omrežni video snemalnik

Novi omrežni video snemalnik

Promocijska vsebina
Synology je pred...

Povedali so nam
Lep deseti rojstni dan

Lep deseti rojstni dan

Promocijska vsebina
Preprodaja Galax...