Marles hiše in Porsche Slovenija…

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 6. 03. 2020 04:14:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
…združujeta moči na področju nizkoogljične družbe

Marles hiše in Porsche Slovenija…

V Sloveniji je zaživelo partnersko sodelovanje na področju zagotavljanja energetske in snovne učinkovitosti na področju bivanja in zagotavljanja mobilnosti, ki ga skupaj zagotavljata podjetji Porsche Slovenija in Marles hiše Maribor. Navedeno skupno prizadevanje se najbolj odraža na področju zagotavljanja polnilne infrastrukture z lastno proizvodnjo in shranjevanjem električne energije v procesu elektrifikacije mobilnosti, saj sta Marles hiše Maribor in Porsche Slovenija vodilna predstavnika svoje branže pri skrbi za doseganje zahtev nizkoogljične družbe. Podjetji želita okoljsko odgovornost predstaviti svojim kupcem in jim ponuditi prihodnost bivanja in logistike že danes.

Danes so v svetu vse bolj prisotna medpanožna povezovanja oziroma povezovanja, ki presegajo združevanje zgolj znotraj posameznih industrijskih panog, saj se podjetja, predvsem zaradi prepletenosti znanj in tehnologij, povezujejo tudi medpanožno. Tokrat z veseljem objavljamo povezovanje med dvema največjima predstavnikoma v svoji branži pri nas. Strateško se namreč povezujeta podjetje Marles hiše Maribor d.o.o., ki je z naskokom največji slovenski proizvajalec lesenih montažnih hiš, in podjetje Porsche Slovenija d.o.o., ki je z vsemi znamkami, ki jih zastopa, največji distributer osebnih avtomobilov v Sloveniji.

Za uspešno povezovanje in sodelovanje pa je seveda potreben tudi podoben cilj, če ne že skupen. In ta je pri partnerstvu Marles hiš in Porsche Slovenija jasen – omogočiti stranki kakovost bivanja in mobilnosti na najvišji ravni (z minimalnim obremenjevanjem okolja).

Kakovost bivanja je tesno povezana z okoljsko usmeritvijo obeh družb, ta pa z racionalno rabo energije in njeno samooskrbo, zato so v podjetjih Marles hiše in Porsche Slovenija prepričani, da zmorejo s skupnimi močmi in znanjem ne le doseči ciljev nizkoogljične družbe, temveč jih celo preseči.

Bogdan Božac, prokurist družbe Marles hiše Maribor: »V podjetju Marles hiše že leta snujemo in gradimo objekte, ki minimalno obremenjujejo okolje ter s tem izpričujemo svojo zavezanost nuditi uporabnikom naših objektov najvišje možno bivalno udobje. Zato je naše sodelovanje s Porsche Slovenija smiselno nadaljevanje te naše usmeritve, saj želimo, da naši objekti postanejo tudi osnovni temelj energetske samooskrbe ter osnovna celica zagotavljanja mobilnosti vseh graditeljev Marlesovih objektov.«

Danilo Ferjančič, direktor družbe Porsche Slovenija: »Seveda smo pri Porsche Slovenija veseli, da lahko vrhunske izdelke in storitve naše blagovne znamke MOON ponudimo tudi v sodelovanju s podjetjem Marles hiše Maribor. Verjamem, da bodo kupci Marlesovih hiš prepoznali vrhunsko kakovost izdelkov MOON in udobje, ki jim ga lahko nudijo pri e-mobilnosti in rešitvi trajnostnega pridobivanja in shranjevanja energije – hkrati pa so takšne rešitve ne le bolj prijazne do okolja, temveč dolgoročno tudi cenovno zelo ugodne.«

Partnerstvo za okolju prijaznejše bivanje in zagotavljanje mobilnosti
Podjetje Marles hiše Maribor je prepoznavno kot vodilno slovensko podjetje na področju tehnoloških rešitev trajnostno energetsko varčne gradnje sodobnih stanovanjskih hiš in investicijskih objektov tudi zaradi neprestanega vlaganja v razvoj izjemno energijsko učinkovite gradnje.

Porsche Slovenija z zastopanimi znamkami Audi, Volkswagen, Seat, Škoda in MOON pa je ne le največji distributer vozil pri nas, pač pa je predvsem zaradi pospešenega uvajanjem električnih in elektrificiranih vozil na našem trgu tudi najnaprednejši. Je tudi prvi avtomobilski distributer v Sloveniji, ki s svojo blagovno znamko MOON ponuja celovito rešitev polnjenja baterij električnih avtomobilov vseh znamk ter s hranilnikom električne energije in fotovoltaičnim pridobivanjem električne energije ponuja tudi samooskrbo, ki je nujna za doseganje ciljev nizkoogljične družbe v prihodnosti.

Partnersko povezovanje blagovnih znamk Marles in MOON zmore kot prvo ponuditi celovite rešitve na področju bivanja s polnilno infrastrukturo za samooskrbo z električno energijo pri gradnji stanovanjskih, poslovnih in javnih objektov. Marles je tako svojim obstoječim paketom za izvedbo objektov dodal še paket Clean Energy, ki kupcu hiše ponuja inteligentno polnilno postajo MOON Community (svetovanje, načrtovanje, vgradnja), z možnostjo uporabe električne energije, pridobljene z lastno sončno elektrarno, in hrambo doma proizvedene električne energije v hranilniku le-te.  

Združevanje znanja za boljši danes in jutri
Dejstvo je, da je električna mobilnost realnost, ki je pred nami. Uporabnost, praktičnost in prostornost zadnje generacije baterijsko električnih in elektrificiranih avtomobilov pa je že skoraj povsem primerljiva z  avtomobili, ki jih ženejo motorji z notranjim izgorevanjem. Doseg električnih avtomobilov pa raste iz dneva v dan – že trenutne, še posebno pa prihajajoče generacije obljubljajo med 300 in 500 kilometri dosega z enim polnjenjem.

Bistvo pa seveda ostaja – samo redno polnjenje pri domači hišni postaji ali polnilnici omogoča enostavnost, praktičnost, dosegljivost in navsezadnje tudi ugodno ceno energije. 

Od zdaj tako kupcem družinskih hiš ali drugih bivalnih objektov pri Marlesu ne bo treba iskati alternativ za polnjenje, saj bo lahko kupec vse potrebno uredil hitro, enostavno in na enem mestu že ob odločitvi za nakup hiše. Ne le to, kupec se bo lahko odločil tudi za vgradnjo fotovoltaičnega sistema, s katerim bo energijo pridobival s pomočjo sončne energije in jo hranil v domačem hranilniku električne energije. In če k temu dodamo še odličnost energetsko varčnih Marlesovih hiš, upoštevajoč trajnostna načela gradnje in bivanja ter inteligentno upravljanje doma, je prihodnost za takšno bivanje zagotovljena že danes.

Zato smo v podjetjih Marles hiše Maribor in Porsche Slovenija ponosni na novo skupno poglavje, ki kaže na našo stalno skrb za kupce, hkrati pa želimo jasno pokazati odgovornost in skrb za čist in varen planet. In takšnega želimo ohraniti tudi prihodnjim generacijam.

preberite še to

Povedali so nam
Audi e-tron Sportback

Audi e-tron Sportback

Promocijska vsebina
Kratkotrajna moč elektromotorja 300 kW, doseg do 446 km po kriterijih WLTP.

Povedali so nam
Respiratorji namesto avtomobilskih prototipov

Respiratorji namesto avtomobilskih prototipov

Promocijska vsebina
Ko so se če&scar...

Povedali so nam
Nadgrajena Galaxy S10 in Galaxy Note10

Nadgrajena Galaxy S10 in Galaxy Note10

Promocijska vsebina
Samsung Galaxy S10 in Galaxy Note10 z izjemnimi novimi funkcijami

Povedali so nam
Huawei P40

Huawei P40

Promocijska vsebina
Prihaja doba vizionarske fotografije

Povedali so nam
Daljše jamstvo

Daljše jamstvo

Promocijska vsebina
Huawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave.

Povedali so nam
5G za spopad s COVID-19

5G za spopad s COVID-19

Promocijska vsebina
Huawei je v sode...

Povedali so nam
Philipsu sedem nagrad  Red Dot

Philipsu sedem nagrad Red Dot

Promocijska vsebina
Philips TV &...

Povedali so nam
VIVE Cosmos Elite

VIVE Cosmos Elite

Promocijska vsebina
Zdaj v paketu z najnovejšo virtualno igro Half-Life: Alyx.

Povedali so nam
Synology je predstavil DiskStation DS220j

Synology je predstavil DiskStation DS220j

Promocijska vsebina
Varen zasebni ob...

Povedali so nam
Prišel Samsung Galaxy S20

Prišel Samsung Galaxy S20

Promocijska vsebina
Težko pričakovan...

Povedali so nam
Pametni telefon za mlade

Pametni telefon za mlade

Promocijska vsebina
P40 Lite za tiste, ki radi igrajo igre in delijo fotografije.

Povedali so nam
Vizualno osupljiv in funkcijsko bogat

Vizualno osupljiv in funkcijsko bogat

Promocijska novica
MMD predstavlja novi monitor Philips 346P1CRH