Na Kitajskem predstavljena serija Xiaomi 12S

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 6. 07. 2022 04:16:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
Strateško partnerstvo Xiaomija in Leice

Na Kitajskem predstavljena serija Xiaomi 12S
Xiaomi je uradno predstavil svojo novo serijo Xiaomi 12S, ki je bila izdelana v sodelovanju z Leico. Ta izjemna serija izdelkov za upodabljanje je prvi vrhunec strateškega partnerstva na področju slikovne tehnologije med Xiaomijem in Leico. Celotna serija vključuje različne sisteme za upodabljanje, ki sta jih skupaj razvila Xiaomi in Leica. Le-ti tako vsebujejo leče Leica Summicron in podpirajo slikovne profile Leica, vsi pa so namenjeni opolnomočenju posameznih ustvarjalcev, da lahko slednji izrazijo svojo ustvarjalnost, hkrati pa ohranjajo pristen slog Leicinih posnetkov.

Avtentični posnetki in slikovni profili Leica
V novi dobi mobilne fotografije sta Xiaomi in Leica skupaj ustvarila nov standard za fotografijo s pametnimi telefoni. Serija Xiaomi 12S, ki združuje poglobljeno razumevanje optike, obdelave slik, kakovosti slik in Xiaomijevih bogatih izkušenj pri fotografiranju s pametnimi telefoni, je bila izdelana v sodelovanju z Leico, nudi izjemno kakovost slike pametnega telefona ter barve, ki odražajo značilni »look and feel« družbe Leica.

Xiaomi in Leica sta skupaj razvila sofisticirane optične leče, da bi tehnologijo upodabljanja potisnila do novih meja. Kot vrhunski model Xiaomi 12S Ultra izkorišča izjemne zmogljivosti optične zasnove Leica v svojem sistemu leč in hkrati spoštuje stroge standarde testiranja optične kakovosti ter odraža Xiaomijevo strokovno znanje pri miniaturizaciji komponent, s čimer zagotavlja ultra visoko ločljivost, ultra visoko svetlobno občutljivost, zmanjšano disperzijo in nižji svetlobni signal.

Primarna kamera v Xiaomi 12S Ultra uporablja asferično lečo 8P za odpravo pogostih težav pri fotografiranju, kot so bleščanje, zameglitev in kromatična aberacija, modul kamere Xiaomi 12S Ultra ima tudi premaz za leče proti bleščanju, premaz s črnilom na robovih leč, ciklični olefin kopolimerni material in infrardeči svetlobni filter s tehnologijo »spin coating«. Te funkcije skupaj nudijo jasnejšo splošno sliko, ki je dosledna v celotnem objektivu.

Poleg napredne optične zasnove serija Xiaomi 12S, izdelana v sodelovanju z Leico, uporablja tudi slikovne profile Leica, ki odražajo stoletno slikovno estetiko Leice in reproducirajo njen ton ter estetiko s pomočjo najsodobnejših algoritmov. Za končnega uporabnika to pomeni dostop do dveh fotografskih slogov, »Leica Authentic Look« in »Leica Vibrant Look«, oba pa nudita večjo ustvarjalno svobodo fotografa.

- »Leica Authentic Look« sledi naravnim podobam, po katerih je Leica znana. Z ohranjanjem kontrasta svetlobe in senc dodaja fotografijam občutek tridimenzionalne globine z značilno odličnostjo časovno preverjene estetike svetlobe in senčenja Leica.
- »Leica Vibrant Look« pa odraža tako Xiaomi kot Leico. Z združevanjem Xiaomijevih izkušenj pri fotografiranju s pametnimi telefoni z estetiko Leica si lahko fotografi prizadevajo ujeti čustva posameznega trenutka, kar simbolizira Leicino raziskovanje v fotografskem prostoru pametnih telefonov.

Serija Xiaomi 12S, ki je bila izdelana v sodelovanju z Leico, v pametni telefon vnaša pristen »Leica Image Look«.

Profesionalna širokokotna kamera z izjemno velikim 1-palčnim tipalom
Xiaomi 12S Ultra je opremljen z 1-palčnim tipalom Sony's IMX989, ki uporablja niz slikovnih pik Quad-Bayer z velikostmi posameznih slikovnih pik do 1,6 μm. Po združevanju slikovnih pik ta doseže 3,2 μm, kar zmanjša šum, razširi dinamični razpon, poveča zajeto svetlobo in omogoči na splošno boljše slike v slabih svetlobnih pogojih. To predstavlja precedens v kamerah pametnih telefonov in se približuje tradicionalnim kameram v smislu specifikacij strojne opreme.

Xiaomi 12S Ultra je prva naprava Android, ki podpira snemanje in predvajanje videa Dolby Vision HDR. Dolby Vision izboljša videoposnetke z živimi barvami, ostrejšim kontrastnim razmerjem in bogatejšimi podrobnostmi, kar zagotavlja živahno in prefinjeno kakovost slike.

Xiaomi 12S Ultra uporablja HyperOIS za izjemno stabilno delovanje, ta namreč omogoča stalno kompenzacijo gibanja med snemanjem videa. HyperOIS uporablja vrzel med dvema okvirjema za pogon motorja OIS v prvotni položaj, kar omogoča vsakemu okvirju poln in učinkovit obseg stabilizacije.

Xiaomi 12S in Xiaomi 12S Pro imata Sony's IMX707 kot primarno tipalo, ki vključuje tako veliko velikost tipala kot velike slikovne pike, pri 1/1,28 palca in 2,44 μm po združevanju slikovnih pik. S podporo Xiaomi AI Image Solution in Xiaomi ProFocus ta tipala omogočajo hiter zagon, posamično zajemanje in neprekinjeno zajemanje slike. Naprave podpirajo vodilni način ultra hitrega zaporednega fotografiranja s 30 sličicami na sekundo in izjemne zmogljivosti fotografiranja pri šibki svetlobi. Poleg tega v svoje fotoaparate implementirajo tudi t. i. All-scene zajem slike, kar olajša zajemanje odločilnega trenutka.

Serija Xiaomi 12S, ki je bila izdelana v sodelovanju z Leico, je bila zasnovana tako, da je v postprodukciji bolj prijazna do fotografa. Celotna serija podpira 10-bitni format RAW, ki ga je kalibriral Adobe Labs, z metapodatki za korekcijo barv, vdelanimi v datoteke. Ko uporabljate Adobe Lightroom za odpiranje fotografij, posnetih s serijo Xiaomi 12S, programska oprema Adobe Camera RAW samodejno optimizira fotografije na podlagi metapodatkov, kar profesionalnim fotografom nudi dobro izhodišče za nadaljnjo obdelavo.

En pametni telefon, dva čipa Xiaomi Surge
Xiaomi 12S Ultra, izdelan v sodelovanju z Leico, je prvi paradni konj, opremljen z dvema lastniškima čipoma Xiaomi Surge, z naborom čipov za hitro polnjenje Xiaomi Surge P1 in naborom čipov za upravljanje baterije Xiaomi Surge G1. Slednji omogoča velike izboljšave pri upravljanju baterije in pri splošni uporabniški izkušnji.

Xiaomi 12S Ultra podpira 67 W žično hitro polnjenje, 50 W brezžično hitro polnjenje in 10 W obratno brezžično polnjenje. Jedro sistema Xiaomi Surge Battery Management System sta enocelična silicijevo-kisikova anodna baterija s 4860 mAh in nabor čipov za hitro polnjenje Xiaomi Surge P1, ki prav tako podpira do 16 A izhodni tok s 96,8-odstotno učinkovitostjo pretvorbe. Poleg tega nabor čipov za upravljanje baterije Xiaomi Surge G1 nudi množico lastno razvitih algoritmov za upravljanje baterije, da zaščitijo delovno varnost baterije in spremljajo obremenitev praznjenja za natančno napovedovanje razpoložljive življenjske dobe baterije same naprave. Xiaomi 12S Ultra podpira tudi prilagodljivo polnjenje, ki preprečuje prekomerno polnjenje baterije in tako poveča število ciklov polnjenja za 25 %.

Xiaomi 12S Pro vključuje nabor čipov za hitro polnjenje Xiaomi Surge P1, 120 W žično polnjenje, 50 W brezžično polnjenje in 4600 mAh enocelično baterijo, medtem ko Xiaomi 12S nudi 67 W žično polnjenje, 50 W brezžično polnjenje in 4500 mAh baterijo.

Vrhunska zmogljivost, vrhunski zaslon
Serijo Xiaomi 12S, ki je najnovejši paradna serija podjetja Xiaomi, razvita v sodelovanju z Leico, poganja povsem nova mobilna platforma Snapdragon 8+ Gen 1, zgrajena na 4 nm procesu TSMC. V primerjavi s Snapdragon 8 Gen 1 je jedro Snapdragon 8+ Gen 1 za 21 % manjše, tako CPE kot GPE pa imata 10 % izboljšano zmogljivost in 30 % izboljšano energetsko učinkovitost. To ne le bistveno zmanjša porabo energije v stanju pripravljenosti serije Xiaomi 12S, temveč omogoča tudi manjše oddajanje toplote in porabo energije pri visoko obremenjenih računalniških scenarijih.

Xiaomi 12S Ultra je opremljen s popolnoma novim sistemom odvajanja toplote, podobnim biološkemu mehanizmu, ki ga imajo listi na rastlini za vsrkavanje vode. Ta tridimenzionalna hladilna črpalka je domiselno zasnovana s serijo kanalov, ki uporabljajo kapilarno mrežo za aktivno črpanje hladilne tekočine, kondenzirane na nasprotni strani toplih območij, kar močno izboljša učinkovitost in poveča toplotno prevodnost posamezne enote za 100 % v primerjavi s tradicionalnimi sistemi za odvajanje toplote.

Xiaomi 12S Ultra in Xiaomi 12S Pro imata 6,73-palčni barvni zaslon AMOLED z luminiscenčnim materialom E5, ki zagotavlja profesionalno raven podrobnosti, svetlosti in barvne učinkovitosti, poleg najvišje svetlosti 1500 nit, ločljivosti 2K, barvnega obsega P3 in 1-120 Hz AdaptiveSync Pro. Xiaomi 12S je nekoliko bolj kompakten s samo 6,28-palčnim zaslonom in podpira tudi prikaz barvne lestvice P3, HDR10+ in 120 Hz AdaptiveSync.

Napovedani so bili tudi Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition, Xiaomi Book Pro 16, Xiaomi Book Pro 14, Xiaomi Smart Band 7 Pro in Xiaomi Home WiFi.

Cene in razpoložljivost
Xiaomi 12S Ultra je na voljo v dveh barvah – črni Classic Black in zeleni Verdant Green – s tremi različicami pomnilnika:
8GB+256G – cena 5,999 RMB
12GB+256GB – cena 6,499 RMB
12GB+512GB – cena 6,999 RMB

Xiaomi 12S Pro je na voljo v štirih barvah – črni, vijolični, zeleni in beli – s štirimi različicami pomnilnika:
8GB+128GB – cena 4,699 RMB 

8GB+256G – cena 4,999 RMB
12GB+256GB – cena 5,399 RMB 

12GB+512GB – cena 5,899 RMB

Xiaomi 12S je na voljo v štirih barvah – črni, vijolični, zeleni in beli – s štirimi različicami pomnilnika:
8GB+128GB – cena 3,999
RMB
8GB+256G – cena 4,299 RMB
12GB+256GB – cena 4,699 RMB 

12GB+512GB – cena 5,199 RMB

Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition je na voljo v štirih barvah – XXX, s tremi različicami pomnilnika:
8GB+128G – cena 3,999 RMB
12GB+256GB – cena 4,499 RMB

Podrobne tehnične lastnosti Xiaomi 12S Ultra najdete v priloženi tabeli.

Vir: Xiaomi

preberite še to

Povedali so nam
Če želite kupiti novi iPhone 14 ali Apple Watch, se postavite v vrsto.
Povedali so nam
Pred 60 leti: Opel Kadett A uvede sodobni kompaktni segment

Pred 60 leti: Opel Kadett A uvede sodobni kompaktni segment

Promocijska vsebina
V Sloveniji je še danes registriranih nekaj več kot 400 Kadettov...

Povedali so nam
Na Huawei urah EKG odčitavanje na medicinski ravni

Na Huawei urah EKG odčitavanje na medicinski ravni

Promocijska vsebina
Iz podjetja Hua...

Povedali so nam
HONOR na sejmu IFA 2022

HONOR na sejmu IFA 2022

Promocijska vsebina
Dvojna strategij...

Povedali so nam
Land Rover Defender Hard Top

Land Rover Defender Hard Top

Promocijska vsebina
Najrobustnejše vozilo Land Rover na voljo GRZS

Povedali so nam
Novi vozniki se pripravljajo na električno prihodnost

Novi vozniki se pripravljajo na električno prihodnost

Promocijska vsebina
Ford Mustang Mach-E jim pomaga, da jo dosežejo še hitreje.

Povedali so nam
Samsung Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro

Samsung Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro

Promocijslka vsebina
Novo Galaxy Wa...

Povedali so nam
Samsung Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4

Samsung Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4

Promocijska vsebina
Najuporabnejši napravi, ki spreminjata način interakcije s pametnimi telefoni

Povedali so nam
Povabilo k sodelovanju v raziskavi o medijski potrošnji v letu 2022
Povedali so nam
Huawei nova Y90

Huawei nova Y90

Promocijska vsebina
Impresiven zaslon, odlična baterija in neprekosljiva fotografija

Povedali so nam
Najhitrejši igralni monitor 4K na svetu

Najhitrejši igralni monitor 4K na svetu

Promocijska vsebina
Samsung Electro...

Povedali so nam
Gasilci, hvala

Gasilci, hvala

Promocijska vsebina
Telekom Slovenij...