Novi Ford Focus

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 27. 09. 2018 05:13:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
Povsem novi standardi vožnje...

Novi Ford Focus

Najnovejša generacija Fordovega Focusa z izgledom, ki velja za najbolj aerodinamičnega v svojem razredu, postavlja nove standarde pri vozni dinamiki, nadstandardni opremi z vrhunskimi asistenčnimi sistemi ter varnostjo, presenetljivi prostornosti na sprednjih in zadnjih sedežih ter pri možnostih personalizacije. Obenem gre za prvi Fordov model v Evropi, ki je na voljo s projekcijskim zaslonom. Novi Focus v svojem segmentu srednje velikih družinskih avtov predstavlja višek dovršenosti in najbolj zabavno vožnjo.

Dvajset let po tem, ko je prvi Focus spremenil pravila igre na trgu vozil s prodanimi 16 milijoni vozil, Ford znova dviguje standarde in pričakovanja voznikov s povsem novim Focusom v najbolj inovativni, dinamični, elegantni in vznemirljivi izvedbi.

Razširjena paleta modelov Focusa
Fordovi inženirji so tesno sodelovali s kupci avtomobilov in upoštevali njihove predloge pri razvoju povsem novega Focusa, ki je na voljo kot petvratna kombilimuzina in izjemno praktičen karavan. Prihaja v paleti 13 barv zunanjosti v štirih prepoznavnih izvedbah z izrazitim značajem: kot elegantni Focus Titanium, športni Focus ST-Line in prestižni Focus Vignale. Povsem novi ‘crossover’ Focus Active, ki bo na voljo v začetku 2019, pa prinaša trpežno oblikovanje športnih terencev s povečanim odmikom od tal, strešnimi nosilci in dodatnimi zaščitnimi oblogami.

Focus ima že dve desetletji pomembno vlogo v Evropi. Z oblikovanjem, tehnologijo in zabavno vožnjo je postavljal nove smernice in predstavljal esenco vsega, kar imajo uporabniki najraje pri Fordu.

“Naš povsem novi Ford Focus predstavlja vrhunec tehnologije v svojem segmentu in voznike neustavljivo vabi, da sedejo za volan,” je povedal Joe Bakaj, podpredsednik za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa. “Priložnost za razvoj povsem novega avtomobila se ne ponudi prav pogosto. Zagrabili smo jo z obema rokama in na trg pošiljamo najboljši srednje velik družinski avto, ki je obenem cenovno dostopen.”

Najboljša vozna dinamika v razredu
Vozna izkušnja je tako temeljito izboljšana, da se novi Focus s svojo vozno dinamiko in udobjem v vožnji uvršča v vrh razreda. Eno glavnih vlog pri tem igra novi izolirani pomožni okvir za neodvisno zadnje vzmetenje z različno dolgima krmilnima ročicama (SLA), ki zagotavlja optimalno udobje in odzivnost vozila na voznikove posege. V novem Focusu lahko izbirate med tremi voznimi načini: 'Normal', 'Eco' in 'Sport'. Focus Active bo imel dodana še dva programa: Slippery za terene z nevarnostjo zdrsa in Trail mode za mehak in makadamski teren.

Tehnologije za večjo varnost
Focus velja za tehnično najbolj opremeljen model v svojem razredu, neodvisna organizacija Euro NCAP pa mu je ob upoštevanju novih strožjih preskusnih protokolov podelila pet zvezdic za varnost.

Z naprednimi tehnologijami za pomoč vozniku je vožnja s Fordom Focusom na avtocestah, v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem ter v mestih preprostejša, prijetnejša in varnejša kot kadarkoli doslej. Vozniku so na voljo novi vozni načini in napredne tehnologije vzmetenja ter napredne tehnologije za pomoč pri vožnji, ki olajšajo vožnjo v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem. Prav tako vozniku pomagajo bolje videti v mraku in temi, preprosto samodejno parkirati s pritiskom na gumb in se izogniti nezgodam.

Prilagodljivi tempomat (ACC) s funkcijo Stop & Go pomaga ohranjati ustrezno varnostno razdaljo, odslej pa ga dopolnjujejo še funkcija prepoznavanja prometnih znakov, ki lahko prilagodi hitrost vozila v skladu z omejitvijo, usmerjanje v sredino voznega pasu, pomoč za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, pomoč krmiljenja pri izogibanju, sistem za nadzor mrtvih kotov z opozarjanjem na promet za vozilom, širokokotna vzvratna kamera, opozorilo za napačno smer in zaviranje po trčenju.

Fordov sistem prilagodljivih žarometov z osvetlitvijo ovinkov s predvidevanjem in osvetlitvijo glede na (o)znake prvič vnaprej prilagodi vzorec svetlobnega snopa žarometa za maksimalno vidljivost, še preden vozilo zapelje v ovinek, križišče ali krožišče. S pomočjo naprej usmerjene kamere pa nadzira oznake na cestišču do 65 metrov pred vozilom.

Focus je obenem prvi Fordov model v Evropi, ki je na voljo s projekcijskim zaslonom (Head-up display – HUD). Zaslon je eden najsvetlejših in največjih na trgu, vozniku pa omogoča, da s pogledom ves čas spremlja dogajanje v prometu, saj so vse koristne informacije prikazane v njegovem vidnem polju. (Informacije na zaslonu so: hitrost, omejitev hitrosti, prepoznavanje prometnih znakov, navigacija, nujna opozorila).

Aktivni parkirni pomočnik 2 zagotovi povsem avtomatizirane manevre, pomoč krmiljenja pri izogibanju uporablja radar in kamero, da zazna vozila, ki vozijo počasneje ali mirujejo.

Več prostora
Novi Focus s preoblikovanjem notranjosti ponuja še več prostora za potnikein prtljago. Pravzaprav največ prostora v tem razredu za kolena in ramena na zadnjih sedežih. Občutek prostornosti poveča oblikovanje zadnjih vrat z okni, ki segajo v zadnji stebriček, panoramsko streho z električno pomično prednjo polovico, kar notranjost preplavi s svetlobo.

Karavanska izvedenka ima kar 608 litrov osnovnega prtljažnega prostora in 53 mm večjo medosno razdaljo, ki je tako največja v razredu. To je dovolj prostora za veliko pasjo kletko (608 l) brez zlaganja zadnjih sedežev, ki jih sicer lahko podremo v razmerju 60/40, prav tako jih je mogoče za doseganje največjega prtljažnega prostora zložiti v povsem ravno dno. Focus poskrbi tudi za prostoročno odpiranje vrat prtljažnika, ko imate polne roke.

Športen in eleganten
Športna silhueta novega Focusa je najbolj aerodinamična v njegovem razredu. Kljub športnim in dinamičnim potezam z dolgim pokrovom motornega prostora in mišičastimi boki zadnjega dela ima vsak model svoj poseben značaj z unikatnimi podrobnostmi.

V notranjosti, ki ima kar 50 odstotkov manj gumbov od predhodnika, preproste, čiste linije, izraziti materiali in brezhibno povezane površine poskrbijo, da je potovanje s Focusom izjemno mirno, na otip mehki materiali pa zagotavljajo občutek prestiža.

Med edinstvenimi oblikovnimi elementi in materiali so tudi prefinjena struktura oblog iz lesa in vrhunsko usnje pri Focusu Vignale, športni okraski iz karbona in rdeči šivi pri različici ST-Line ter trpežnejši strukturirani materiali in površine pri bolj terenskem Focusu Active.

Energičen in odziven
Povsem novi Focus zagotavlja najbolj zabavno vozno izkušnjo med srednje velikimi družinskimi avtomobili. Prvič je na voljo dovršen sistem neodvisnega zadnjega vzmetenja s stalnim nadzorom blaženja, ki vsaki 2 milisekundi nadzira vzmetenje, karoserijo ter posege z volanom in zavorami, čemur prilagodi odziv blažilnikov za kar se da uglajeno vožnjo. Tehnologija lahko zazna udarne jame in zmanjša neprijetne sunke.

Različni modeli Focusa so na voljo z voznimi načini, ki značilnosti vozila prilagodijo razmeram pri vožnji, izbiramo pa lahko med več bencinskimi motorji EcoBoost, med njimi 1.0, ki se ponaša z večkratnim nazivom 'Motor leta' ter dizelskimi EcoBlue:

Kupci lahko izbirajo med motorji:
  • Fordov večkrat nagrajeni 1.0 bencinski motor EcoBoost s 85 KM, 100 KM in 125 KM, z dodatno izboljšavo motorja porabi 4.7 l/100 km in 107 g/km CO2
  • Fordov novi 1.5 l bencinski motor EcoBoost s 150 KM, 182 KM, z dodatno izboljšavo motorja porabi 5.3 l/100 km in 121 g/km CO2
  • Fordov novi 1.5 l dizelski motor EcoBlue s 95 KM, 120 KM, porabi 3.5 l/100 km in 91 g/km CO2
  • Fordov močnejši 2.0 l dizelski motor EcoBlue s 150 KM, porabi 4.4 l/100 km in 114 g/km CO2
Na voljo sta ročni šeststopenjski menjalnik in novi elegantni osemstopenjski samodejni menjalnik, ki se prilagaja različnim slogom vožnje in navduši z najbolj uglajenim prestavljanjem v najkrajšem možnem času.

Zabaven in povezan
Vgrajeni modem FordPass Connect, brezžično polnjenje mobilnih telefonov, SYNC 3 za upravljanje z glasom, ki je združljiv z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto™, in zaslonom na dotik ter vrhunski zvočni sistem B&O PLAY pa skrbijo za povezavo in razvedrilo.

Focus uvaja tehnologijo vgrajenega modema FordPass Connect za uporabnike v Evropi in spreminja vozilo v mobilno dostopno točko Wi-Fi, s katero se lahko poveže 10 naprav. Modem omogoča tudi posodobljene prometne informacije za navigacijski sistem s storitvijo Live Traffic, z mobilno aplikacijo FordPass pa lahko uporabniki preprosto poiščejo svoj avto na obširnih parkiriščih nakupovalnih središč, preverijo količino goriva, na daljavo zaklenejo ali odklenejo vozilo in celo zaženejo motor.

V3eč na MojFordFocus.si

preberite še to

Povedali so nam
Vrača se Buggy!

Vrača se Buggy!

Promocijska vsebina
Volkswagen ponovno oživlja legendo,  tokrat v električni obliki.

Povedali so nam
Štiri desetletja akcije Otroci Triglava v Planici

Štiri desetletja akcije Otroci Triglava v Planici

Promocijska vsebina
Zavarovalnica Tr...

Povedali so nam
iRobot Roomba i7+

iRobot Roomba i7+

Promocijska vsebina
Čas je, da spustimo 21. stoletje v naše domove.

Povedali so nam
Panasonic LUMIX S1

Panasonic LUMIX S1

Promocijska vsebina
Poln format brez odstopanja.

Povedali so nam
A1 Slovenija prvi v Evropi

A1 Slovenija prvi v Evropi

Promocijska vsebina
Tehnologija, ki ...

Povedali so nam
Z avtomobilom v vesolje

Z avtomobilom v vesolje

Promocijska vsebina
Audi je na sejmu CES spremenil avto v doživljajsko platformo za navidezno resničnost

Povedali so nam
Prihodnost je v AI, IoT in 5G

Prihodnost je v AI, IoT in 5G

Promocijska vsebina
Samsung na CES 2019 predstavil prihodnost povezanega življenja

Povedali so nam
Lenovo je poslušal

Lenovo je poslušal

Promocijska vsebina
Inženirji so še izpopolnili ThinkPad X1 glede na želje uporabnikov.

Povedali so nam
Ukrivljeni AOC

Ukrivljeni AOC

Promocijska vsebina
Novi super hitri AOC AGON 3 ukrivljeni igričarski monitorji prihajajo na trgovske police!

Povedali so nam
Povezljivi hladilnik

Povezljivi hladilnik

Promocijska vsebina
Samsung je predstavil novo generacijo povezljivih hladilnikov Family Hub.

Povedali so nam
Eden najbolj renomiranih tudi pri nas

Eden najbolj renomiranih tudi pri nas

[Promocijska vsebina]
Altec Lansing osvaja ušesa Slovenk in Slovencev.

Povedali so nam
Philipsov vodič za nakup božičnih daril

Philipsov vodič za nakup božičnih daril

Promocijska vsebina
Prihaja božič, n...