Panasonic LUMIX S1

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 4. 02. 2019 06:08:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
Poln format brez odstopanja.

Panasonic LUMIX S1

LUMIX S1 temelji na L-nastavku velikega premera in je zasnovan za izjemne fotografije ter videoposnetke profesionalne kakovosti, tako da lahko ustvarjalci izkoristijo vse prednosti visokoobčutljivega senzorja polnega formata.

Osrednji del izdelka LUMIX S1 je CMOS s 24,2 milijona slikovnih pik. Fotoaparat je opremljen z neverjetnim stabilizatorjem slike in novim slikovnim procesorjem Venus ter izpolnjuje najvišje standarde v fotografiji. Poonaša se z naprednim snemanjem videoposnetkov, zato so podrobnosti svetlih in osenčenih delov lepo prikazane.

Fotograf, ki želi posneti ključni trenutek, z elektronskim iskalom najvišje ločljivosti na svetu in jasnostjo brez primere kadrira posnetek na zaslonu OLED s 5,76 milijona slikovnih pik.

Visoka ločljivost, visoka občutljivost
Brezzrcalni fotoaparat LUMIX S1 polnega formata je opremljen s senzorjem CMOS s 24,2 milijona slikovnih pik (35,6 x 23,8 mm), ki ponuja širok dinamični razpon in odlično razmerje signala ter šuma pri visokih nastavitvah vrednosti ISO. Učinkovita zasnova slikovne pike skupaj z zelo zmogljivim procesorjem Venus omogoča standardne nastavitve ISO do vrednosti ISO 51.200.

Če potrebujete dodatno ločljivost, lahko v načinu visoke ločljivosti ustvarite slike z neverjetnimi 96 milijoni slikovnih pik. Ta način združuje informacije, posnete v osmih načinih osvetlitve, medtem ko sistem stabilizacije slike, vgrajen v ohišju, skoraj neopazno prilagaja nastavitve položaju senzorja. Rezultat je datoteka RAW z 12.000 x 8.000 slikovnimi pikami, iz katere informacije kar derejo. S funkcijo načina visoke ločljivosti se lahko izognete zamegljenosti zaradi gibanja.

Dvojna stabilizacija slike Dual I.S. 2 za neverjetno odpravljanje učinkov tresenja
Sistem 5-osne stabilizacije, vgrajene v ohišje (stabilizator slike), odpravlja učinke tresenja fotoaparata, da upočasni hitrost zaklopa, ki je na ta način za do 5,5 stopenj nižja od običajne hitrosti. Skupaj z 2-osnim stabilizatorjem slike (optični stabilizator slike) v objektivih serije LUMIX S ta sistem dvojne stabilizacije slike Dual I.S. 2 poveča raven odpravljanja učinkov tresenja na 6 stopenj ter odpravlja učinke najrazličnejših vrst premikanja fotoaparata pri snemanju fotografij in videoposnetkov. Ob uporabi napredne tehnologije se merjenje tresljajev ne izvaja le z giroskopskim senzorjem, temveč tudi na osnovi informacij iz samega senzorja CMOS ter iz senzorja merilnika pospeška.

Da bi fotografi lahko odstranili vire tresenja fotoaparata, smo dodali prikaz stanja stabilizacije slike (I.S. Status Scope) z grafično interpretacijo tresljajev.

Izjemno hitro natančno ostrenje
Z združitvijo zaznavanja kontrasta in Panasonicove edinstvene tehnologije DFD z izjemno hitro obdelavo smo dobili hiter ter natančen sistem ostrenja. Za doseganje izjemno hitrega in natančnega ostrenja je hitrost komunikacije med procesorjem Venus, senzorjem CMOS ter novimi objektivi LUMIX S do 480 sličic/sekundo, sistem pa se lahko odzove v 0,08 sekunde. Samodejno ostrenje deluje že pri izjemno šibki svetlobi, pri neverjetnih –6 EV.

Vzpostavitev ostrenja in sledenje sta izboljšana s tehnologijo napredne umetne inteligence, ki omogoča zaznavanje ljudi, mačk, psov ter ptic. S prepoznavanjem objekta lahko sistem predvideva vzorce gibanja, samodejno ostrenje pa dosledno sledi objektu tudi s hrbtne strani. Zaradi zaznavanja obraza, oči in zenic so portreti pravilno izostreni.

V prizorih, ki vključujejo hitro gibanje, lahko s fotoaparatom LUMIX S1 v načinu AFS snemate s hitrostjo 9 sličic/sekundo ali pa s hitrostjo 6 sličic/sekundo, če snemate v načinu neprekinjenega fotografiranja. V načinu snemanja fotografij 6K lahko ustvarite zaporedne posnetke JPEG z 18 milijoni slikovnih pik s hitrostjo 30 sličic/sekundo, medtem ko način snemanja fotografij 4K omogoča snemanje zaporednih posnetkov s hitrostjo 30 ali 60 sličic/sekundo z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik.

Iskalo visoke ločljivosti in visokokakovostni zasloni
Elektronsko iskalo z najvišjo ločljivostjo na svetu na zaslonu OLED s 5,76 milijona slikovnih pik fotografom ponuja jasnost brez primere. Resnični iskalnik zagotavlja hitrost osveževanja do 120 sličic/sekundo in dejansko neopazno časovno zakasnitev, ki znaša le 0,005 sekunde, zato je sledenje gibanju med snemanjem objekta s panoramskim premikanjem tekoče in realistično. Pogled je zaradi ločljivosti zaslona v kombinaciji s kontrastnim razmerjem 10.000 : 1 zelo jasen in podroben. Povečavo iskala je mogoče prilagoditi od 0,78-kratne do 0,74-kratne ali 0,7-kratne, v skladu z željami fotografa.

Fotoaparatov 3,2-palčni zaslon na dotik se ponaša z ločljivostjo 2,1 milijona slikovnih pik. Nameščen je na zadnjem monitorju s triosnim nagibom, tako da ga lahko v pokončni ali vodoravni usmerjenosti namestite za gledanje pod velikim ali majhnim kotom. Nočni način, Live View Boost in osvetljeni gumbi omogočajo delo v temi, na zgornji plošči fotoaparata pa je največji LCD-zaslon v svojem razredu z osvetlitvijo iz ozadja za pregled stanja, kjer si lahko fotograf hitro ogleda informacije o pomembnih nastavitvah fotografiranja.

Funkcije za profesionalne videoposnetke
LUMIX S1 ponuja filmskim ustvarjalcem izjemno kakovostne videoposnetke in široko paleto orodij za popoln ustvarjalni nadzor snemanja. Videoposnetki 4K so na voljo v ločljivosti 60/50p, prikaz vseh slikovnih pik pa je dosežen pri 30p ob izjemno čistih in podrobnih slikah. Ob uporabi polne širine senzorja se ohrani goriščna razdalja objektivov, hkrati pa postanejo dostopne ustvarjalne možnosti, ki jih prinaša izjemno plitva globinska ostrina.

Fotoaparat ponuja najrazličnejše krivulje gama, vključno s panožnimi standardi, kot sta Cinelike D/V in Like709. Skrajšati želimo čas postprodukcije, zato je na voljo novi »ploščati« način dela z manj kontrasta in nasičenosti, ki ponuja vsestransko uporabo. Novi profil Hybrid Log Gamma (HLG) omogoča snemanje v še širšem dinamičnem razponu z bogatimi barvami (Like2100), kar je podobno zmožnosti človeškega očesa.

S fotoaparatom LUMIX S1 lahko snemate videoposnetke z največ 8-bitno ločljivostjo 4K 60/50p in v razmerju 4 : 2 : 0 neposredno na kartico SD ali XQD. Prikaz vzorčenja barv 4 : 2 : 2 omogoča HDMI. Panasonic bo leta 2019 ponudil programski ključ za odklepanje možnosti 10-bitnega snemanja videoposnetkov z ločljivostjo 4K 60/50p v razmerju 4 : 2 : 2 prek izhoda HDMI in interno 10-bitnega snemanja videoposnetkov z ločljivostjo 30p/25p/24p v razmerju 4 : 2 : 2. S to nadgradnjo bo LUMIX S1 dobil tudi funkcijo V Log z vodilnim dinamičnim razponom v panogi. Medtem ko za posnetke z ločljivostjo 4K/60p in tiste, posnete z visoko hitrostjo, velja časovna omejitev, pa lahko posnetke z ločljivostma 4K/30p in Full HD posnamete brez časovne omejitve. Za videoposnetek z visoko hitrostjo lahko uporabite tehniko počasnega posnetka (2x) s hitrostjo 60 sličic/sekundo z ločljivostjo 4K in tehniko počasnega posnetka (do 6x) z ločljivostjo Full HD s hitrostjo sličic do 180 sličic/sekundo.

Linijski vhod podpira 3,5-milimetrska vtičnica za mikrofon, zvok pa lahko nadzirate s 3,5-milimetrskimi vrati za slušalke. Napredno kakovost zvoka lahko dosežete z adapterjem za mikrofon DMW-XLR1 na nastavku »hot shoe« s profesionalnimi mikrofoni in vhodnimi viri XLR.

Zasnovan v skladu s pričakovanji profesionalcev
LUMIX S1 smo zasnovali za profesionalne fotografe, sprednja in zadnja plošča sta iz magnezijeve zlitine, vsi spoji, izbirnik ter gumbi pa so zatesnjeni, zato ga lahko uporabljate v zahtevnih razmerah. Fotoaparat je odporen proti prahu, razlitju tekočin in deluje pri temperaturah vse do –10 °C.

Enota zaklopa je zasnovana tako, da jo lahko sprožite 400.000-krat. Omogoča mehansko podprte čase osvetlitve od 1/8000 s, kar omogoča zajemanje hitro premikajočih se objektov celo pri nastavitvi odprte zaslonke s hitrimi objektivi in pri močni sončni svetlobi. Zunanja bliskavica se lahko sinhronizira z najhitrejšimi zaklopi v panogi s hitrostjo 1/320 s.

Položaj gumbov za upravljanje in izbirnikov temelji na ergonomskih raziskavah, zato se uporabnik lahko mirno posveti fotografiranju. Hitro rokovanje med snemanjem zagotavljata tudi osemsmerna krmilna palica in natančno zasnovan uporabniški vmesnik. Zaklepni vzvod preprečuje nenamerno uporabo, poleg tega lahko uporabnik sam izbere funkcije, ki jih želi zakleniti.

Fotografi lahko svoje delo zaščitijo tudi tako, da fotoaparat podatkom Exif že med snemanjem fotografij samodejno doda osebne podatke in informacije o avtorskih pravicah. Na voljo so še dvojne reže za pomnilniške kartice za SD (UHS-II) in medije XQD, kmalu pa bo na voljo tudi združljivost s standardom CFexpress.

Poenostavljen ustvarjalni nadzor
Fotograf lahko edinstveni izraz doseže z gumbi na fotoaparatu, ki ponujajo izjemno prilagodljivost v načinu snemanja JPEG-jev. Vsak slog fotografiranja je mogoče prilagoditi ali pa ustvarite in shranite nov slog. Z možnostjo Flat lahko ustvarite JPEG-je s »ploščatim« kontrastom in nasičenostjo, ki predstavljata prilagodljivo začetno točko za postprodukcijo.

Novi slogi fotografiranja vključujejo način HLG Photo (Hybrid Log Gamma) za živahne slike z visokim dinamičnim razponom, kjer se ohrani izjemno visoka stopnja podrobnosti, primernih za prikaz na najnovejšem zaslonu Panasonicovega televizorja 4K, ki je združljiv s tehnologijo HLG ob povezavi s kablom HDMI, ali v drugih napravah, ki podpirajo HLG. Slike, posnete v načinih HLG, lahko shranite kot datoteke HSP z osupljivo ločljivostjo 8K in v oblikah zapisa JPEG ter RAW.

Če snemate portrete, lahko z novo nastavitvijo nastavitve beline AWBw ustvarite privlačen blag rdeč odtenek, z novim načinom Highlight Weighted Light Metering pa daste prednost ohranjanju podrobnosti na najsvetlejših območjih slike.

Z novimi panoramskimi razmerji stranic se odprejo nove možnosti ustvarjanja, formati širokega kadra 65:24 Film Panorama in 2:1 pa ponujajo vznemirljive dimenzije že v fazi snemanja.

Povezljivost in daljinsko upravljanje snemanja
·         Daljinsko upravljanje snemanja s programsko opremo LUMIX Tether
·         Bluetooth 4.2
·         Wi-Fi s frekvenco 5 GHz/2,4 GHz

LUMIX S1 je združljiv s programsko opremo LUMIX Tether, ki omogoča daljinsko upravljanje fotoaparata v PC-ju prek USB-ja, pretakanje v živo ter neposreden prenos slik v PC med snemanjem.

LUMIX Sync je nova aplikacija za pametne telefone za naprave s sistemom iOS/Android, ki omogoča daljinsko upravljanje fotoaparata in prenos fotografij iz fotoaparata v telefon ali tablični računalnik.

Združljivost s tehnologijo Bluetooth 4.2 omogoča stalno povezavo s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom ob kar najmanjši porabi energije in skupno rabo nastavitev fotoaparata z več ohišji LUMIX S1. Wi-Fi s frekvenco 5 GHz (IEEE802.11ac) ob frekvenci 2,4 GHz (IEEE802.11b/g/n) ponuja varno in hitrejšo povezavo s pametnimi telefoni ali tabličnimi računalniki za potrebe daljinskega upravljanja ter prenosa slik/videoposnetkov.

Bogata ponudba dodatne opreme
LUMIX S1 je združljiv s celo vrsto dodatne opreme, med katero je daljinsko upravljanje zaklopa (DMW-RS2), okular (DMW-EC6), baterijsko držalo (DMW-BGS1) in polnilnik baterij (DMW-BTC14). Polnilnik baterije podpira napajanje z USB-jem in omogoča hitro polnjenje 7,4-voltne baterije fotoaparata (3050 mAh), ki se napolni v približno dveh urah. Med polnjenjem s tem adapterjem lahko fotoaparat uporabljate. Na fotoaparate serije LUMIX S lahko namestite tudi običajno zunanjo bliskavico (DMW-FL580L/FL360L/FL200L).

preberite še to

Povedali so nam
Galaxy Note10 pri nas

Galaxy Note10 pri nas

Promocijska vsebina
Serija Samsung Galaxy Note10 pametnih telefonov predstavljena tudi v Sloveniji.

Povedali so nam
AOC na Gamescomu 2019

AOC na Gamescomu 2019

Promocijska vsebina
Evropska premiera treh popolnoma novih AOC igričarskih monitorjev.

Povedali so nam
Ford se je resno lotil sveta igric

Ford se je resno lotil sveta igric

Promocijska vsebina
Z dirkaškimi ekipami se bo pomeril v vse bolj priljubljenem svetu e-športa.

Povedali so nam
Že drugič najboljši

Že drugič najboljši

Promocijska vsebina
Huawei že drugič...

Povedali so nam
T-Roc Cabriolet

T-Roc Cabriolet

Promocijska vsebina
Volkswagen bo dr...

Povedali so nam
In zmagovalec je... Philips!

In zmagovalec je... Philips!

Promocijska vsebina
Philipsovi televizorji OLED že tretje leto zapored absolutni zmagovalci pri združenju EISA.

Povedali so nam
EMUI 10

EMUI 10

Promocijska vsebina
Uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost.

Povedali so nam
Huawei predstavil HarmonyOS

Huawei predstavil HarmonyOS

Promocijska vsebina
Operacijski sist...

Povedali so nam
Poslovna digitalizacija v Evropi 2019.

Poslovna digitalizacija v Evropi 2019.

Promocijska vsebina
Digitalna transformacija se začne z obvladovanjem dokumentacije.

Povedali so nam
Galaxy Note10 -  strast do življenja

Galaxy Note10 - strast do življenja

Promocijska vsebina
Najzmogljivej&sc...

Povedali so nam
Galaxy Watch Active2

Galaxy Watch Active2

Promocijska vsebina
Pametna ura za uravnoteženo življenje z boljšo povezljivostjo.

Povedali so nam
Huaweijevi mini nasveti za fotografe

Huaweijevi mini nasveti za fotografe

Promocijska vsebina
Nočne fotografije, ki vam jih zavidajo prijatelji.