Pripravljeni na prihodnost

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 8. 03. 2019 03:32:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
Ženeva kot uvod v SEAT-ovo ofenzivo električne mobilnosti.

Pripravljeni na prihodnost

SEAT je letošnji avtomobilski salon v Ženevi izkoristil kot uvod v svojo ofenzivo električne mobilnosti. Znamka v okviru enega glavnih dogodkov v avtomobilski panogi svojo vizijo električne tehnologije predstavlja z različnimi vozili, med drugim z urbanim dvo­sedežnikom in visokozmogljivim CUV-jem (Cross Utility Vehicle), tj. dvema komplementarnima alternativama za potrebe sodobne mobilnosti.

SEAT v Ženevi premierno predstavlja dva konceptna avtomobila: el-Born, svoje prvo popolnoma električno vozilo, zasnovano na modularni platformi za električni pogon (MEB) koncerna Volks­wagen, in Cupro Formentor, visokozmogljiv priključno-hibridni CUV s Cuprinim DNK-jem, ki je prvo vozilo, razvito posebej za to znamko. Poleg njiju se na avtomobilskem salonu premierno predstavlja tudi SEAT Minimó, v prihodnost zazrti urbani zaveznik, ki bo revolucioniral urbano mikromobilnost. Vsa tri vozila izpričujejo zavezo podjetja, da bo razvijalo bolj trajnostne rešitve za mobilnost.

SEAT je vsa tri konceptna vozila opremil s tehnologijo hiperpovezljivosti, ki vključuje revolucionar­ne rešitve, kot so standard 5G in infotainment sistemi z glasovnim upravljanjem. Razvili so jih v zadnjih letih, pripomogle pa so k temu, da je SEAT postal eden od vodilnih akterjev na tem področju. Elektrifikacija, povezljivost in mikromobilnost skupaj s prodajnimi rekordi in finančnimi rezultati predstavljajo glavne adute, zaradi katerih je SEAT kot podjetje pripravljen na prihodnost.

Na tiskovni konferenci v Ženevi, kjer so predstavili najnovejše inovacije znamke, je predsednik uprave družbe SEAT Luca de Meo dejal: "Po treh zaporednih letih rasti in zgodovinskem rekordu leta 2018 smo v Ženevo prišli s tremi udarnimi novostmi in sporočilom, da naše podjetje še nikoli ni bilo tako konkurenčno, kot je danes, in da bo ostalo močno tudi jutri in v prihodnosti."

SEAT je v zadnjih letih podiral finančne in prodajne rekorde, kar je pospešilo širitev znamke, prav tako pa se je uveljavil kot eden najhitreje rastočih avtomobilskih proizvajalcev v Evropi. Potem ko je leto 2018 zaključil z novim najboljšim prodajnim rezultatom (517.600 avtomobilov; +10,5 %), je tudi v prvih dveh mesecih leta 2019 ohranil dvomestno stopnjo rasti (88.900; +12,8 %).

el-Born, elektrificirani SEAT
Konceptni avtomobil el-Born je SEAT-ovo prvo električno vozilo, na trg pa bo prišlo leta 2020. Ustvarjeno je bilo z namenom prodora SEAT-ove električne mobilnosti. Obenem za podjetje pomeni pravi preobrat, saj prinaša rešitve, ki ustrezajo potrebam sodobne mobilnosti, hkrati pa tudi spremembe v strategiji nabave, prodaje in trženja. Kot znamka z bazo strank, ki so 10 let mlajše od evropskega povprečja, bo SEAT igral ključno vlogo pri približevanju električne mobilnosti mladim voznikom.

SEAT bo druga znamka koncerna Volkswagen, ki bo proizvajala vozilo na platformi MEB; z njihovega tekočega traku bo zapeljala nova generacija produktov, osnovanih na najnaprednejši električni in povezljivostni tehnologiji. SEAT-ovo prvo popolnoma električno vozilo bo oblikovano in razvito v Barceloni, proizvajali pa ga bodo v Volkswagnovi tovarni Zwickau v Nemčiji.

el-Born je ime dobil po eni najznamenitejših sosesk v Barceloni, ki je navdihnila SEAT-ove oblikovalce in inženirje, da so ustvarili športen avto z najnaprednejšo električno tehnologijo.

Vozilo je s svojim baterijskim paketom visoke energijske gostote z močjo 62 kWh, ki omogoča realni doseg do 420 km (po kriterijih preizkusnega cikla WLTP), pripravljeno na vožnje izven mesta. Zaradi kompatibilnosti z do 100 kW turbopolnjenjem z enosmernim tokom je baterijo mogoče od 0 do 80 % napolniti v le 47 minutah.

Cupra Formentor, manifest znamke
Cupra po enem letu delovanja kot samostojna znamka v Ženevi razkriva konceptno vozilo Formentor – prvi model, ki ga je Cupra razvila sama in bo na voljo izključno pod znamko Cupra. Novi CUV vključuje vse osebnostne lastnosti znamke Cupra – edinstvenost, izbranost in zmogljivost.

Avto, ki bo na trg prišel leta 2020, je ime dobil po rtu Formentor, enemu najlepših, nedotaknjenih in zato tudi ekskluzivnih rtov na Mallorci. Ime vzbuja občutek moči in varnosti.

Cupra s Formentorjem, najbolj emocionalnim in tehnološko naprednim modelom znamke, prvo obletnico svojega obstoja praznuje z vstopom v nov segment in izbiro inovativnega visoko­zmogljivega priključno-hibridnega motorja. Formentor pospešuje prehod na elektrifikacijo in napoveduje smer oblikovanja prihodnjih Cuprinih modelov.

Cupra po uspešnem prvem letu na trgu – prodali so 14.400 avtomobilov in zabeležili 40-odstotno rast – utrjuje svojo pot. V prvih dveh mesecih leta 2019 je znamka povečala prodajo za 101,4 %, s skupno izdelanimi 3.600 vozili. Znamka vzpostavlja mrežo 280 specializiranih prodajnih točk po vsem svetu, prav tako pa si je zastavila cilj, da bo v naslednjih treh do petih letih podvojila prodajo.

Minimó, vaš urbani zaveznik
SEAT z Minimójem stopa korak bliže oblikovanju mikromobilnosti za prihodnost. Minimó, ki so ga prejšnji teden predstavili na svetovnem kongresu mobilnih komunikacij v Barceloni, združuje najboljše lastnosti avtomobila in motornega kolesa. Električno konceptno vozilo odlikujejo odlične vozne lastnosti in enostavno parkiranje, poleg tega nudi udobje in varnost avtomobila ter agilnost dvokolesnika. To je velik korak v SEAT-ovi strategiji urbane mikromobilnosti in širi ekosistem enostavne mobilnosti, ki ga gradi znamka iz Barcelone. Podjetje želi prisluhniti meščanom in institucijam ter z njihovo pomočjo izpopolniti konceptno vozilo.

Vozilo je ime Minimó dobilo zaradi svoje minimalne velikosti in maksimalne mobilnosti. Oblikovano je bilo za potrebe mest prihodnosti, kjer bodo različna vozila delovala na le nekaj mobilnostnih platformah. Zaradi tega je Minimó opremljen s sistemom za menjavo baterije, ki omogoča 100 km dosega in polnjenje vozila v le nekaj minutah. Nastavitve vozila je mogoče prilagajati prek pametnega telefona glede na uporabniški profil. Opremljeno je s povezljivostjo 5G, Googlovim glasovnim asistentom in digitalnim ključem za brezhibno digitalno izkušnjo.

V prihodnosti bo tehnologija 5G ključnega pomena za avtomobilski sektor. SEAT sodeluje pri projektu Mobile 5G Barcelona, ki si prizadeva za promocijo Barcelone kot mesta, ki bo med evropskimi prestolnicami služilo kot merilo uvajanja tehnologije 5G. Skladno s tem sta SEAT in Telefónica na svetovnem kongresu mobilnih komunikacij lansirala pilotni projekt 5G Connected Car – prvi projekt, ki ga bodo izvajali na evropskih mestnih ulicah, da bi prikazali, kako vozilo komunicira z okoliško infrastrukturo in drugimi avtomobili. To bo začetna stopnja za doseg kooperativne, avtonomne vožnje.

Trajnostna mobilnost
Z napredkom na področju električne mobilnosti, predstavljenim na avtomobilskem salonu v Ženevi, SEAT ponovno potrjuje svoja prizadevanja za trajnostno mobilnost. Z vključevanjem popolnoma električnih vozil, zasnovanih za bolj učinkovito vožnjo v mestih, in izdelovanjem visokozmogljivih vozil, opremljenih s hibridnimi motorji, SEAT svoj razvoj pelje v smeri brezogljične družbe, kot je opredeljeno v pariškem sporazumu.

Vir: Seat

preberite še to

Povedali so nam
Viveport Infinity

Viveport Infinity

Promocijska vsebina
Neomejeno igranje igric za 12,99 dolarja mesečno.

Povedali so nam
Rekorden začetek

Rekorden začetek

Promocijska vsebina
Serija Samsung G...

Povedali so nam
Izostrite igro

Izostrite igro

Promocijska vsebina
Nov AOC 4K gaming monitorj G2868PQU z odzivnim časom 1 ms in tehnologijo AMD FreeSync.

Povedali so nam
Pripravljeni na prihodnost

Pripravljeni na prihodnost

Promocijska vsebina
Ženeva kot uvod v SEAT-ovo ofenzivo električne mobilnosti.

Povedali so nam
Desetica tudi pri nas

Desetica tudi pri nas

Promocijska vsebina
Samsung Galaxy S10e, S10 in S10+ predstavljeni tudi v Sloveniji.

Povedali so nam
Novi Audi SQ5 TDI

Novi Audi SQ5 TDI

Promocijska vsebina
Spontana zmogljivost s pomočjo električno gnanega kompresorja

Povedali so nam
Kopica nagrad

Kopica nagrad

Promocijska vsebina
Huawei na Svetovnem kongresu mobilne telefonije osvojil 47 nagrad

Povedali so nam
HTC EXODUS 1

HTC EXODUS 1

Promocijska vsebina
Več zasebnosti in varnosti uporabnikom po vsem svetu.

Povedali so nam
Povratek legendarnega modela

Povratek legendarnega modela

Promocijska vsebina
Svetovna premiera digitaliziranega Multivana 6.1

Povedali so nam
Edinstven koncept za posebno znamko

Edinstven koncept za posebno znamko

Promocijska vsebina
Znamka CUPRA For...

Povedali so nam
Tri nove nosljive naprave

Tri nove nosljive naprave

Promocijska vsebina
Samsung predstav...

Povedali so nam
Novi A3 multipraktiki

Novi A3 multipraktiki

Promocijska novica
KYOCERA je predstavila novo linijo A3 večopravilnih naprav TASKalfa