Samsung Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 10. 08. 2022 15:51:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
Najuporabnejši napravi, ki spreminjata način interakcije s pametnimi telefoni

Samsung Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4
Družba Samsung Electronics je danes predstavila novo generacijo zložljivih pametnih telefonov: Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4. Obe napravi odlikujejo prilagodljiva oblika, prilagojene izkušnje in nadgrajena zmogljivost. Sedaj že četrta generacija Galaxy Z serije še naprej odstopa od običajnega in prinaša nove, učinkovite interakcije za izboljšanje vsakdanjega življenja.

»Zložljive naprave Samsung Galaxy so bile ustvarjene na osnovi naše filozofije odprtosti, ki omogoča nove možnosti s popolnim prilagajanjem tako navznoter kot navzven. Naslednje zložljive naprave, ustvarjene v sodelovanju z vrhunskimi partnerji, ponujajo izjemno mobilno izkušnjo, ki zadosti potrebam najbolj dinamičnih uporabnikov. Na osnovi naše neomajne osredotočenosti in vodilne vloge v industriji navdušenje nad zložljivimi napravami še naprej narašča. To kategorijo smo uspeli uspešno preoblikovali iz radikalnega projekta v vodilno linijo naprav, v katerih uživajo milijoni po vsem svetu,« je povedal Dr. TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri družbi Samsung Electronics.

Kot dokaz predanosti vrhunski izdelavi je bila vsaka komponenta v obeh modelih pametnega telefona Samsung temeljito analizirana, da bi zagotovili resnično optimizirano izkušnjo in vsakemu uporabniku zagotovili napravo, ki ustreza njegovim potrebam. Samsung Galaxy Z Flip4 gradi na uspehu ikoničnega oblikovanja in dodaja ključne funkcije, vključno z nadgrajeno izkušnjo kamere, večjo baterijo in razširjeno prilagodljivostjo, hkrati pa ohranja izjemno kompaktno obliko. Galaxy Z Fold4 uporabnikom odpira nove možnosti, saj prinaša doslej najobsežnejšo izkušnjo Samsung s pametnimi telefoni, ki poleg napredne tehnologije kamere in zmogljivih mobilnih procesorjev ponuja prilagodljivo obliko, potopljive zaslone in funkcije večopravilnosti, podobne računalniškim.

Galaxy Z Flip4, najboljše orodje za samoizražanje
Galaxy Z Flip4 ponuja izboljšavo najljubših funkcij uporabnikov, zato je vrhunsko orodje za samoizražanje. Njegova kompaktna oblika, ki spominja na morsko školjko, ponuja edinstvena doživetja, ki jih ne omogoča noben drugi pametni telefon.

Videoposnetke snemajte prostoročno ali zajemajte celotne skupinske selfije pod različnimi koti, tako, da delno zložite Z Flip4 in aktivirate funkcijo FlexCam. V njih lahko uporabniki uživajo tudi v svojih najljubših aplikacijah. Zahvaljujoč partnerstvu podjetja Samsung s tehnološkim velikanom Meta je FlexCam optimizirana za najbolj priljubljene družbene platforme, vključno z Instagramom, WhatsAppom in Facebookom. Z Z Flip4 lahko naredite več kot kdajkoli prej, saj lahko z nadgrajeno funkcijo Quick Shot posnamete visokokakovostne selfije kar z zunanjega zaslona in tako izkoristite glavno kamero. Začnite snemati visokokakovostne videoposnetke v načinu Quick Shot in nato brez težav preklopite v način Flex, da nadaljujete snemanje brez uporabe rok, ne da bi ustavili videoposnetek - idealno za ustvarjalce video vsebin in vlogerje. Uporabniki lahko zdaj snemajo selfije v načinu Portret in si pri uporabi funkcije Quick Shot ogledajo predogled v dejanskem razmerju fotografije. Z nadgrajeno kamero, opremljeno s 65 odstotkov svetlejšim tipalom, ki ga poganja mobilna platforma Snapdragon® 8+ Gen 1, so fotografije in videoposnetki bolj ostri in stabilni - tako podnevi kot ponoči.

Z Flip4 je izdelan za prostoročno uporabo - ne da bi odprli telefon, lahko sedaj storite več. Kličite, odgovarjajte na sporočila in celo upravljajte pripomoček SmartThings Scene, vse to iz zunanjega zaslona.

Galaxy Z Flip4 lahko z razširjeno 3.700 mAh baterijo med polnjenji snema, predvaja in povezuje dlje. S super hitrim polnjenjem, ki je zdaj podprto na Z Flip4, se telefon napolni do 50 odstotkov zmogljivosti baterije v približno 30 minutah, kar uporabnikom omogoča, da ostanejo neprekinjeno povezani.

S tanjšim pregibom, poravnanimi robovi, kontrastnim meglenim zadnjim steklom in sijajnim kovinskim okvirjem je oblikovno najbolj dovršen doslej. Uporabniki lahko Z Flip4 v celoti prilagodijo znotraj in zunaj, saj lahko s pomočjo tem Galaxy Themes na pokrovu in glavnem zaslonu dopolnijo svoj slog s prilagojenimi pisavami, ikonami in vzorci. Poleg tega lahko uporabniki ustvarijo svoj naslovni zaslon z novimi vzorci ur in ozadji v različnih formatih, kot so slike, animirane slike in celo videoposnetki.

Galaxy Z Fold4, večopravilna naprava z vrhunsko zmogljivostjo
Galaxy Z Fold4 je rezultat trajnih inovacij na področju pametnih telefonov Samsung Galaxy in najzmogljivejši pametni telefon podjetja Samsung doslej. Z Fold4 združuje strokovno znanje in izkušnje strokovnjakov podjetja Samsung na področju mobilne tehnologije. Tako je nastala naprava z večjo funkcionalnostjo, ne glede na to, ali je odprta, zaprta ali v načinu Flex. Poleg tega je prva naprava, ki že tovarniško vsebuje operacijski sistem Android 12L, posebno različico operacijskega sistema Android, ki jo je Google ustvaril za izkušnje z velikimi zasloni, vključno z zložljivimi napravami.

Večopravilnost na telefonu Z Fold4 je enostavnejša kot kdajkoli prej, zato lahko uporabniki tudi na poti opravijo več dela. Nova opravilna vrstica zagotavlja podobno postavitev kot na računalniku in omogoča dostop do priljubljenih in nedavnih aplikacij. Večopravilnost je tudi bolj intuitivna zaradi novih možnosti potega. Takoj lahko preklopite celozaslonske aplikacije na pojavna okna ali razdelite zaslon na polovico in tako pridobite več načinov za večopravilnost.

Partnerstvo podjetja Samsung z Googlom in Microsoftom dviguje večopravilnost na višjo raven. Googlove aplikacije, vključno s Chromom in Gmailom, zdaj podpirajo funkcijo povleci in spusti, kar uporabnikom omogoča hitro kopiranje in lepljenje povezav, fotografij in drugega iz ene aplikacije v drugo. S storitvijo Google Meet se lahko uporabniki zdaj povežejo z več ljudmi in uživajo v virtualnih skupnih dejavnostih, vključno s skupnim gledanjem videoposnetkov na YouTubu ali igranjem iger v videoklicu. Microsoftov pisarniški paket Office in Outlook izkoriščata prednosti zložljivega zaslona in zagotavljata več informacij na zaslonu ter hitrejše načine interakcije z vsebino. Večopravilnost je dopolnjena s funkcionalnostjo pisala S Pen, ki omogoča risanje in beleženje na poti s priročnim shranjevanjem v stoječem ovitku s S Pen pisalom.

Galaxy Z Fold4 posname osupljive fotografije in videoposnetke z nadgrajenim širokim objektivom s 50 MP in objektivom s 30-kratno povečavo v prostoru. Različni načini kamere, vključno z večjo karto povečave, ki je aktivirana v načinu Capture View Mode, Dual Preview in Rear Cam Selfie, so prilagojeni tako, da izkoriščajo edinstven faktor oblike za večjo prilagodljivost zajemanja. Z večjo velikostjo slikovnih pik, 23 odstotkov svetlejšim tipalom, in izboljšano procesorsko zmogljivostjo pa lahko uporabniki zajemajo jasne slike tudi ponoči.

Vsebina na 19,3-centimetrskem oz. 7,6-palčnem glavnem zaslonu je s svetlejšim zaslonom, prilagodljivo frekvenco osveževanja 120 Hz in manj vidno kamero pod zaslonom (UDC) z novo razpršeno razporeditvijo podpikslov še bolj poglobljena in razločna. Priljubljene aplikacije družbenih medijev, kot je Facebook, so optimizirane za izkušnjo na velikem zaslonu, da je vsebina še bolj prijetna. Ali pa odprite najljubše aplikacije pretočnih storitev za zabavo, kot je Netflix, in glejte prostoročno z načinom Flex. Pri neoptimiziranih aplikacijah lahko uporabniki upravljajo napravo, ne da bi motili vsebino, z novo ploščico na dotik v načinu Flex, ki zagotavlja natančnost pri ustavljanju, previjanju in predvajanju videoposnetkov ali približevanju in oddaljevanju vsebine, ko je naprava v načinu Flex.

Tudi igre so hitrejše zaradi zmogljive mobilne platforme Snapdragon® 8+ Gen 1 in hiper hitrega omrežja 5G. Širši zaslon s tanjšim pregibom, nižjo težo in še ožjimi robovi omogoča lažjo interakcijo z eno roko med uporabo zunanjega zaslona.

Samsung nadaljuje svojo pot inovacij, na kateri premagujejo ovire, da bi zagotovil raven vzdržljivosti, ki jo potrošniki pričakujejo, tako znotraj kot zunaj. Z okvirji iz aluminija Armor Aluminum in pokrovom pregiba ter ekskluzivnim steklom Corning® Gorilla® Glass Victus®+ na zunanjem zaslonu in zadnjem steklu sta Z Flip4 in Z Fold4 naši najtrdnejši zložljivi napravi doslej. Vzdržljivost plošče glavnega zaslona je povečana tudi zaradi optimizirane strukture plasti, ki pomaga zmanjšati poškodbe zaradi zunanjih udarcev. Poleg tega sta Z Flip4 in Z Fold4 opremljena z vodoodpornostjo IPX8, zato so lahko uporabniki brezskrbni, če jih ujame dež.

Galaxy Buds2 Pro, vrhunska zasnova z vrhunsko izkušnjo poslušanja
Seriji Galaxy Z se pridružujejo še nove vrhunske slušalke Samsung Galaxy Buds2 Pro, ki zagotavljajo najbolj poglobljeno brezžično zvočno izkušnjo z novo, kompaktno zasnovo in brezhibno povezljivostjo, ki je primerna za vse vidike vašega vsakdanjega življenja.

Cenite vsak glasbeni vložek z vrhunskim zvokom Hi-Fi 24 bitov, ki ponuja visok dinamični razpon in vam s kristalno čisto ločljivostjo pomaga občutiti povezanost z vsebino, ki jo poslušate. Z novim kodekom Samsung Seamless Codec HiFi (SSC HiFi) je omogočen prenos kakovostne glasbe brez premora, zaradi novega dvosmernega koaksialnega zvočnika pa so ti zvoki bogatejši kot kdajkoli prej.

Nova kompaktna, ergonomska zasnova je za 15 odstotkov manjša, s popolnim prileganjem, ki je zasnovano tako, da preprečuje vrtenje, zato so slušalke tudi popoln spremljevalec pri aktivnostih. Sprejemajte klice na poti z zmogljivim sistemom ANC, ki nevtralizira zunanji hrup. Nove Galaxy Buds2 Pro slušalke uporabnikom omogočajo, da pobegnejo v svoj svet in hkrati ostanejo povezani z realnostjo.

Ko morate odgovoriti na nujen klic, medtem ko uživate v igranju iger ali gledanju filma na tabličnem računalniku, lahko slušalke Buds2 Pro z dotikom prsta nemoteno preklopijo na zvočno povezavo s telefonom. Slušalke Buds2 Pro imajo tudi funkcijo samodejnega preklopa, ki omogoča lahek prehod z najljubše televizijske oddaje na sprejem klica vaših bližnjih.

V primeru, da nekje na poti izgubite slušalke Buds2 Pro, jih lahko sedaj hitro in preprosto najdete s funkcijo SmartThings Find, ne glede na to, ali so shranjene v etuiju ali ne.

Galaxy for the Planet
Od predstavitve Galaxy S22 serije podjetje Samsung reciklirane materiale vključuje ne le v embalažo, temveč tudi v strojno opremo svojih novih izdelkov. To so prvi koraki v pobudi Galaxy for the Planet, ki vključuje nadaljnje vključevanje reciklirane plastike in ustvarjanje novih materialov v sodelovanju z vodilnimi trajnostnimi partnerji. Ker si podjetje še naprej prizadeva za inovacije na področju trajnostne proizvodnje, s ponosom sporoča, da je več kot 90 % novih slušalk Galaxy Buds2 Pro izdelanih iz recikliranih materialov. Tudi nova Galaxy Z serija v ključne sestavne dele vključuje plastiko iz oceanov in 100-odstotno recikliran papir za embalažo. Prav tako je Samsung v primerjavi s prvo generacijo zložljivih slušalk Galaxy zmanjšali prostornino embalaže do 58 %. To pomeni, da so se letos izognili približno 10.000 tonam emisij ogljika zaradi prevoza.

Cene in razpoložljivost
Galaxy Z Flip4 dopolnjuje slog uporabnikov z vrhunskimi oblikami v tradicionalnih barvah vijolični in grafitni ter v novih barvah kot sta rožnato zlata in modra. Galaxy Z Fold4 in stoječi ovitek s pisalom S Pen sta na voljo v prefinjenih barvah, ki vključujejo sivo-zeleno, bež in fantomsko črno.

Galaxy Buds2 Pro so na voljo v treh povsem novih nežnih in nevtralnih odtenkih, ki se odlično dopolnjujejo z novimi zložljivimi slušalkami - grafitni, beli in vijolični.

Galaxy Z Flip4, Z Fold4 in Buds2 Pro bodo za prednaročilo na voljo od 10. avgusta dalje, v izbranih državah bodo naprave razpoložljive od vključno 26. avgusta. Priporočena maloprodajna cena za Galaxy Z Flip4 je 1.159 €, za Galaxy Z Fold4 256GB 1.799 € in Galaxy Z Fold4 512GB 1.919 €. Slušalke Galaxy Buds2 Pro bodo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 229,90 €.

Kupci, ki prednaročijo Galaxy Z Flip4 ali Galaxy Z Fold4, bodo prejeli eno leto brezplačne storitve Samsung Care+, ki zagotavlja zaščito pred padci ali razpokami zaslona s strokovno podporo Samsunga v 51 državah. Več informacij o ponudbi je na voljo na spletnem mestu samsung.com.

V času prve prodaje modelov Galaxy Z Flip4 ali Galaxy Z Fold4 kupcem v Sloveniji nudijo posebno promocijsko ponudbo. Svojo staro mobilno napravo prodate Samsung odkupnem partnerju in tako pridobite možnost izplačila bonusa (dodatne denarne vrednosti) v višini 200,00 EUR ob nakupu Samsung Galaxy Z Fold4 oziroma 150,00 EUR pri nakupu Samsung Galaxy Z Flip4. Več informacij o ponudbi je na voljo na spletnem mestu samsung.com.

Dodatno darilo prejmete tudi ob nakupu slušalk Samsung Samsung Galaxy Buds2 Pro pri pooblaščenih prodajalcih Samsung. Podarijo vam super hitri brezžični polnilnik Samsung (EP-P2400BBEGEU). Za to, da pridobite pravico do darila v vrednosti 39,90 eur, je potrebna predhodna registracija na spletni strani. Obe ponudbi ob prednaročilu naprav veljata do 25. avgusta 2022, zato pohitite z nakupom nove Samsung naprave.

preberite še to

Povedali so nam
Nakupna pot slovenskega kupca se v nestanovitnih časih nenehno spreminja
Povedali so nam
Mladi, pokažite svetu svojo edinstvenost!

Mladi, pokažite svetu svojo edinstvenost!

Promocijska vsebina
Samsung predstavlja novo navdihujočo kampanjo Odpri se za, zapri se za

Povedali so nam
Huawei navdušil z najnovejšo pametno uro Watch GT 4. Si jo želite?
Povedali so nam
Ford razkriva naslednjo generacijo avtodoma Nugget

Ford razkriva naslednjo generacijo avtodoma Nugget

Promocijska vsebina
Nova generacija...

Povedali so nam
Nazaj h koreninam

Nazaj h koreninam

Promocijska vsebina
Svetovna premiera povsem novega legendarnega terenca Toyota Land Cruiser

Povedali so nam
Novi Passat Variant na zaključnih preizkusnih vožnjah

Novi Passat Variant na zaključnih preizkusnih vožnjah

Promocijska vsebina
Deveta generacija Passata bo večja, udobnejša in kakovostnejša...

Povedali so nam
Samsung razkriva ViewFinity S9, nov osupljiv monitor z ločljivostjo 5K
Povedali so nam
Vroče nogometno poletje na Areni Sport

Vroče nogometno poletje na Areni Sport

Promocijska vsebina
Po poletnem premoru se na Areno Sport vračajo najbolj gledane nogometne lige.

Povedali so nam
Telefon HONOR 90 Lite končno tudi v Sloveniji

Telefon HONOR 90 Lite končno tudi v Sloveniji

Promocijska vsebina
Novi HONOR 90 Li...