Samsung in Microsoft predstavljata rešitev prvo potrjevanje na napravi za poslovne uporabnike

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 1. 08. 2023 05:48:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
Strateško partnerstvo prinaša izboljšano varnost mobilnih naprav v podjetjih za sodobna delovna mesta

Samsung in Microsoft predstavljata rešitev prvo potrjevanje na napravi  za poslovne uporabnike
Podjetje Samsung Electronics je objavilo prvi korak v načrtu za preoblikovanje varnosti mobilnih naprav za poslovne stranke v sodelovanju z Microsoftom. Rezultat tega sodelovanja je rešitev prvo potrjevanje na napravi (attestation solution), podprta z mobilno strojno opremo, ki deluje enako dobro tako na napravah v lasti podjetja kot na napravah v osebni lasti uporabnikov.

S potrjevanjem na napravi lahko preverite identiteto in stanje naprave ter potrdite, da ni bila ogrožena. V napravi, s potrditvijo naprave, ki je podprta z mobilno strojno opremo, je zdaj zagotovljena večja varnost in prilagodljivost na napravah Samsung Galaxy v sodelovanju z zaščito Microsoft Intune, ki zagotavlja večjo varnost in prilagodljivost. Za podjetja je to dodatna raven zaščite pred ogroženimi napravami, ki lažno trdijo, da so znane in varne, ter si tako pridobijo dostop do občutljivih podatkov podjetja. Poleg tega lahko organizacije zdaj zaposlenim omogočijo, da na delo prinesejo svoje naprave (načelo BYOD - bring your own device) z zagotovilom, da so zaščitene z enako stopnjo varnosti kot naprave v lasti podjetja. Za zaposlene to pomeni večjo prilagodljivost njihovih osebnih naprav Galaxy za varen dostop do delovnega okolja.

V hitro razvijajočem se okolju s spreminjajočimi se delovnimi navadami in vse bolj izpopolnjenimi kibernetskimi grožnjami je ničelno zaupanje (Zero Trust) varnostni model, ki temelji na treh načelih: vedno predpostavite kršitev, izrecno preverite in zagotovite najmanj privilegiran dostop. Izvajanje načela ničelno zaupanje je postalo obvezno v reguliranih panogah in pri strankah iz javnega sektorja, kot je na primer vlada Združenih držav Amerike. To zahteva nov pristop za uveljavljanje varnosti od začetka do konca, od aplikacij do omrežja in same naprave, ne glede na lastništvo in prijavo naprave.

Samsung in Microsoft sta skupaj v edinstvenem položaju, da to omogočita. Samsung je vodilni svetovni proizvajalec pametnih telefonov. Varnostna platforma Samsung Knox je stara 10 let in v tem času je bila aktivirana na več kot milijardi naprav Samsung Galaxy. To pomeni več kot 30.000 podjetij na 110 trgih, ki se pri zaščiti svojih naprav pred kibernetskimi napadi zanašajo na Samsung Knox. Microsoft je vodilni v panogi po tržnem deležu programske opreme za enotno upravljanje končnih točk in zagotavlja celovite medoblačne in medplatformne varnostne rešitve, ki združujejo različne kategorije na področju varnosti, skladnosti, identitete, upravljanja naprav in zasebnosti ter se vsak dan seznanijo z več kot 65 milijardami opozorilnih signalov o grožnjah. S tem partnerstvom, ki omogoča rešitev prvo potrjevanje na napravi (attestation solution), podprto z mobilno strojno opremo, povezuje potrošniški in poslovni svet ter ljudem omogoča, da svoje osebne naprave prinesejo v službo in jih tam varno uporabljajo.

"Samsung si prizadeva za smiselne inovacije, ki so tako varne kot tudi vsestranske in optimizirane," je dejal KC Choi, izvršni direktor in vodja skupine Global Mobile B2B Team, MX Business pri podjetju Samsung Electronics. "Ker se delovne navade spreminjajo in ljudje delajo praktično od koder koli s katero koli napravo, utiramo pot varnosti naprav v podjetjih in demokratiziramo sredstva, s katerimi lahko podjetja bolje zaščitijo svoje podatke."

Prilagodljivost za podjetja in končne uporabnike
Upravljavcem informacijske tehnologije (IT menedžerjem) v podjetjih omogoča potrjevanje mobilnih naprav, podprto s strojno opremo, s programom Intune močno zaščito za potrebe podjetja, ne da bi to vplivalo na uporabniško izkušnjo. S to integracijo lahko tudi strogo regulirane organizacije sprejmejo načelo prinesi svojo napravo (BYOD) s pomočjo te dodatne ravni zaščite na napravah Samsung, ki jih pogosto uporabljajo potrošniki in strokovnjaki za delo. To povečuje produktivnost delavcev, zagotavlja boljšo izkušnjo za uporabnike in poenostavlja upravljanje.

Skupna rešitev podjetij Samsung in Microsoft deluje na upravljanih in neupravljanih napravah ne glede na lastništvo. Tradicionalno potrjevanje naprav deluje predvsem na upravljanih napravah, saj temelji na strežniku in zahteva omrežno povezljivost, kar pomeni, da je treba celotno napravo vpisati v korporativni sistem podjetja.

Z mobilnim potrjevanjem, podprtim s strojno opremo, lahko podjetja preverijo celovitost naprave in dovolijo dostop do korporativnega sistema ne glede na to ali je naprava upravljana ali ne. Uporabniška izkušnja je prav tako poenostavljena, da lahko zaposleni na delo prinesejo svoje osebne naprave in varno dostopajo do korporativnega sistema brez dodatnih varnostnih korakov.

"Samsung vrhunske strojne in programske rešitve skupaj z močjo Microsoftovega oblaka in storitve Intune nam omogočajo, da okrepimo obrambo s celovitimi zmogljivostmi, ki pomagajo ustaviti prefinjene slabe storilce in izboljšati varnostno naravnanost za ničelno zaupanje," je dejal Michael Wallent, direktor Microsoft Security - Management. "S tem partnerstvom se zavezujemo k nenehnim inovacijam, ki bodo najbolj varnostno usmerjenim organizacijam zagotovile najboljšo možno zaščito mobilnih naprav."

Dodatne informacije so na voljo na: https://aka.ms/KnoxIntuneAttestation. ▪

preberite še to

Povedali so nam
Mladi, pokažite svetu svojo edinstvenost!

Mladi, pokažite svetu svojo edinstvenost!

Promocijska vsebina
Samsung predstavlja novo navdihujočo kampanjo Odpri se za, zapri se za

Povedali so nam
Huawei navdušil z najnovejšo pametno uro Watch GT 4. Si jo želite?
Povedali so nam
Ford razkriva naslednjo generacijo avtodoma Nugget

Ford razkriva naslednjo generacijo avtodoma Nugget

Promocijska vsebina
Nova generacija...

Povedali so nam
Nazaj h koreninam

Nazaj h koreninam

Promocijska vsebina
Svetovna premiera povsem novega legendarnega terenca Toyota Land Cruiser

Povedali so nam
Novi Passat Variant na zaključnih preizkusnih vožnjah

Novi Passat Variant na zaključnih preizkusnih vožnjah

Promocijska vsebina
Deveta generacija Passata bo večja, udobnejša in kakovostnejša...

Povedali so nam
Samsung razkriva ViewFinity S9, nov osupljiv monitor z ločljivostjo 5K
Povedali so nam
Vroče nogometno poletje na Areni Sport

Vroče nogometno poletje na Areni Sport

Promocijska vsebina
Po poletnem premoru se na Areno Sport vračajo najbolj gledane nogometne lige.

Povedali so nam
Telefon HONOR 90 Lite končno tudi v Sloveniji

Telefon HONOR 90 Lite končno tudi v Sloveniji

Promocijska vsebina
Novi HONOR 90 Li...

Povedali so nam
Električna vznemirljivost z navdihom relija

Električna vznemirljivost z navdihom relija

Promocijska vsebina
V hitrostni vož...

Povedali so nam
Proaktivni nasveti za zaščito podatkov, ko delate na poti

Proaktivni nasveti za zaščito podatkov, ko delate na poti

Promocijska vsebina
Ne dovolite, da bi sumljivo omrežje Wi-Fi vplivalo na varnost vaših podatkov