Škoda Enyaq iV s paketi Design Selection

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 11. 02. 2021 04:40:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
V slogu sodobnih bivanjskih svetov in z novo strukturo ponudbe.

Škoda Enyaq iV s paketi Design Selection
Družba Škoda Auto je vstop v dobo električne mobilnosti z modelom Enyaq iV izkoristila tudi za predstavitev inovativne zasnove notranjosti in pregledne nove strukture ponudbe: Škodin prvi model na osnovi modularne platforme za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen nudi individualne pakete Design Selection za notranjost. Na voljo so opcijsko, zgledujejo se po sodobnih bivanjskih svetovih in razširjajo dosedanje opremske pakete. Barve in materiali so med seboj optimalno usklajeni. Kateřina Vránová, vodja oddelka za barve in oblazinjenje pri družbi Škoda Auto, in njen kolega Stefan Webelhorst sta v spodnjem intervjuju pojasnila izbiro številnih naravnih, trajnostno izdelanih ali recikliranih materialov, v videu pa sta pokazala, kako enostavno lahko v le šestih korakih konfigurirate Škodo Enyaq iV.

Izključno baterijsko gnani SUV Škoda Enyaq iV kot prvi serijski model češke avtomobilske znamke temelji na modularni platformi za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen. Inovativne tehnologije združuje s progresivnim in emocionalnim oblikovalskim slogom. Enyaq iV izdelujejo v Škodini matični tovarni v Mladi Boleslav. Je edini model z novo platformo za električna vozila (MEB) v Evropi, ki ga proizvajajo zunaj Nemčije. Poleg pogona, ki omogoča lokalno brezemisijsko vožnjo, Škoda Auto stavi na trajnost. To v notranjosti dokazujejo usnje, ki je strojeno brez kemikalij z izvlečkom iz oljčnih listov, ali prevleke iz mešanice strižene volne in poliestra iz recikliranih plastenk.

Poleg tega kombinacija 60 % recikliranega poliestra in 40 % strižene volne zagotavlja prijetno počutje pri sedenju. Volna je eno najbolj vpojnih naravnih vlaken, ki hladi, diha ter poleg tega iz zraka izloča škodljive snovi in vonjave. Uporabljena strižena volna je neodvisno testirana in certificirana v skladu s strogimi zahtevami Woolmark Company. Sedežne prevleke nosijo oznako Wool Blend Performance za produkte, ki vsebujejo med 30 in 49,9 % strižene volne.

Nova struktura ponudbe je transparentna in uporabniku prijazna. Vključuje skupno 12 individualnih paketov Design Selection, ki predstavljajo različne življenjske sloge – od sodobnega preko luksuznega pa do športnega. Glede na velikost baterije, pogon in modelsko izvedbo lahko kupec izbira med največ petimi bivanjskimi svetovi. Dodatna oprema je v obliki opcijskih paketov pregledno združena v 11 tematskih področij, nekateri elementi in servisne storitve so na voljo za vse opremske pakete.

Na kakšni filozofiji temeljijo novi paketi Design Selection za Škodo Enyaq iV?
Kateřina Vránová: Veliko ljudem avto predstavlja osebni prostor, tako kot njihov dom. Kraj, na katerem preživijo veliko časa in kjer se želijo počutiti dobro. Tako kot pri lastnem domu so tudi tukaj okusi zelo različni. Nekaterim so všeč sodobnost in čiste linije, drugim ekskluzivnost in udobje, tretjim pa izrazita športnost. S paketi Design Selection se zgledujemo po teh bivanjskih svetovih in jih projiciramo v Enyaq iV. Na ta način v vozilo prenesemo občutek domačnosti. Naša ekipa je veliko pozornosti posvetila optimalni usklajenosti barv in materialov. Vse naj bi poudarjalo želeni življenjski slog, ne da bi kupci morali sami veliko razmišljati o najustreznejši kombinaciji različnih elementov.

Kateri bivanjski svetovi so na voljo za Enyaq iV?
Stefan Webelhorst: Osnova za Enyaq iV 50 je paket Design Selection Studio, kjer oblika sledi funkciji in ustvarja pregleden ambient. Od modela Enyaq iV 60 dalje je serijski paket Selection Loft, ki odraža slog sodobnih stanovanj mladih družin. Paketa Selection Lounge in Suite sta ekskluzivnejša in bolj luksuzna ter nudita npr. usnjene prevleke ali dekorativne letve v videzu klavirskega laka. Paketa Selection RS Lounge in RS Suite za Enyaq iV vRS sta športna. V načrtu je še več bivanjskih svetov za poznejši izvedbi Sportline in L&K. Še posebej pri srcu sta mi Selection Lodge in ecoSuite.

Zakaj? Kaj odlikuje ta dva paketa Selection?
Stefan Webelhorst: Izbira materialov, pozornost je tukaj še posebej usmerjena na trajnost. Pri paketu Lodge smo prvič uporabili sedežne prevleke, ki so do 40-odstotno izdelane iz strižene volne in imajo pečat Woolmark Company. Preostalih 60 % teh prevlek je iz poliestra, pridobljenega z reciklažo rablje­nih plastenk. Te prevleke imajo zelo prijetno površino in zagotavljajo odličen občutek sedenja. So popol­na izbira za kupce, ki cenijo tako naš planet kot tudi videz. Paket ecoSuite odlikuje usnje konja­ko­vo rjave barve, ki je izdelano po posebnem postopku in brez uporabe kemikalij. Pri njem za strojenje uporabljajo izvleček iz oljčnih listov. To usnje se uporablja tudi v ekskluzivni seriji Founders Edition, ki je poklon ustanovitvi Škode in je omejena na 1895 primerkov.

Poleg paketov Design Selection je Škoda pri Enyaqu iV vpeljala tudi novo strukturo ponudbe. Za kaj gre pri tej spremembi?
Kateřina Vránová: Želimo, da oblikovanje vozila po lastnih željah postane tako enostavno, pregledno in transparentno, kot je le mogoče. Z novo strukturo lahko svoj Enyaq iV konfigurirate v šestih korakih. Potem ko ste izbrali velikost baterije in elektromotor, paket Design Selection in barvo vozila, kromirane aplikacije in platišča, sledi četrti korak, kjer izberete dodatno opremo. Le-to smo v obliki opcijskih pake­tov pregledno združili v 11 tematskih sklopov, npr. infotainment, asistenčni sistemi, klimatiziranje ali komfortni sedeži. Večina teh paketov je na voljo v osnovni izvedbi in v bogatejši izvedbi Plus. Pri petem koraku imate na voljo posamične elemente opreme, ki so na voljo za vse modele Enyaq iV, npr. vlečna kljuka, toplotna črpalka ali funkcija za hitro polnjenje s 100 ali 125 kW. Konfiguriranje se zaključi s ponudbo podaljšanih jamstev in načrti vzdrževanja.


Vir: Škoda

preberite še to

Povedali so nam
Huawei FreeBuds 4i

Huawei FreeBuds 4i

Promocijska vsebina
Slušalke z 10-urnim neprekinjenim predvajanjem že na voljo v Sloveniji

Povedali so nam
Popolna kombinacija

Popolna kombinacija

Promocijska vsebina
Ob nakupu Philip...

Povedali so nam
Skrb za varnost je vaša…

Skrb za varnost je vaša…

Promocijska vsebina
…vendar vam telefon lahko priskoči na pomoč

Povedali so nam
Novinec pri Volkswagnu: prihaja Taigo!

Novinec pri Volkswagnu: prihaja Taigo!

Promocijska vsebina
Volkswagen razkr...

Povedali so nam
Nove norme bivanja

Nove norme bivanja

Promocijska vsebina
Samsung je preds...

Povedali so nam
Kako se najlažje znebite stresa?

Kako se najlažje znebite stresa?

Promocijska vsebina
V skrbi za dobro...

Povedali so nam
Unistar je ponosni sponzor Evropskega prvenstva U21
Povedali so nam
Prva Google.org naložba v Sloveniji

Prva Google.org naložba v Sloveniji

Promocijska vsebina
Google.org podprl projekt »Simbioza: S spletom naproti letom«

Povedali so nam
Očem prijazni televizorji

Očem prijazni televizorji

Promocijska vsebina
Samsungovi televizorji Neo QLED prvi s certifikatom »Eye Care«.

Povedali so nam
Novi Philips monitorji na dotik

Novi Philips monitorji na dotik

Promocijska vsebina
Namizna tehhnolo...

Povedali so nam
Vedno ciljaj na najboljše!

Vedno ciljaj na najboljše!

Promocijska vsebina
Družba TP Vision napoveduje partnerstvo z ekipo Jumbo-Visma.

Povedali so nam
Samsung Galaxy XCover 5

Samsung Galaxy XCover 5

Promocijska vsebina
Pametni telefon, ki kljubuje vsem razmeram