Kje so NLP-ji?

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 5. 07. 2018 05:33:00, Kategorija: Trendi

Zadnja leta smo priča precej hitremu padanju števila opaženih NLP-jev. Kako to, ko pa vedno več in bolj sofisticirano zremo tako okoli sebe kot v nebo?

Kje so NLP-ji?

V svetu obstaja kar nekaj nevladnih in neprofitnih organizacij, ki se ukvarjajo z raziskovanjem fenomena neznanih letečih predmetov. Najaktivnejši na to temo so (seveda) v ZDA, kjer sta najbolj opazni dve tovrstni organizaciji Mutual UFO Network (MUFON) in National UFO Reporting Center (NUFORC). Obe združenji opažata, da je po letu 2012 začelo število opaženih NLP-jev precej hitro upadati. David C. Korts, ki se pri MUFON ukvarja z obdelavo statističnih podatkov pravi, da je upad števila opaženih NLP-jev med 30 in 40 odstoten, Cheryl Costa, pisateljica, ki je na letošnjem mednarodnem NLP-kongresu dobila naziv Raziskovalec leta, pa je analizirala podatke NUFORC in ugotovila približno enako.

Kako to? Kaj se dogaja? Je NLP-jev dejansko manj? Ljudje bolj zremo v telefone kot v nebo? So zunajzemeljci obupali nad nami in jim nismo več zanimivi? A ni to malo nelogično glede na to, da imamo tako v vesolju kot na Zemlji vedno več opazovalnih postaj? Da o tem, da imajo vsi telefoni vgrajene kamere in to celo dokaj kvalitetne, da je vse več varnostnih kamer, kamer v avtomobilih in še kje, niti ne govorimo. Pravega odgovora na ta vprašanja ne znajo dati ne tisti, ki so v obstoj NLP-jev prepričani, ne tisti, ki menijo, da gre za neumnost.

Še najbolj verjetne se zdi odgovor Sharon Hill, geologinje in znanstvenice, ki se ukvarja z raziskovanjem psevdoznanosti in paranormalne kulture: »V sodobni kulturi socialnih medijev ljudje svoje nenavadna doživetja delijo preko fotografij in videoposnetkov na YouTubu, Facebooku in še kje. NLP-je seveda zelo težko posneti, zato ljudje poskušajo izstopati oziroma iskati svojo socialno identiteto kjer drugje,« in nadaljuje »zato se je, kar zadeva raziskave NLP-jev, pozornost iz neba preusmerila v tako imenovane eksopolitične zarote, ki se ukvarjajo z raziskovanjem prikrivanja podatkov o zunajzemeljskih bitjih s strani držav.«

A to še ne pomeni, da opažanj ni. Jan Harzan, izvršni direktor MUFON-a pravi, da ima celo recept, ki bo zvišal verjetnost, da tudi vi opazite kak NLP. Pravi, da morate iti ven, v naravo, na kak bolj osamljen kraj, se tam sprostiti in misli usmeriti v privabljanje NLP-ja. Med njimi in  nami naj bi po njegovem mnenju obstajala »zavestna povezava«. In ko jih opazite, jih seveda fotografirajte ali posnemite s kamero. A ne čudite se, če bo slika motna – NLP-ji namreč »spreminjajo prostorsko-časovni kontinuum, za kar je potrebna velika elektromagnetna energija, ki povzroča zamegljene fotografije", meni Harzan. O nerodni uporabi Photoshopa pa molči…

Vir: MUFON, NUFORC, Syracuse New Times

preberite še to

Trendi
Domači vlakec smrti

Domači vlakec smrti

Bi radi razveselili otroke (in sebe)? Zakaj si ne bi izdelali lastnega vlakca smrti…

Trendi
Napihljivi nosilci

Napihljivi nosilci

Avtomobilski strešni nosilci so uporabni, a nerodni. Ne vsi…

Trendi
Zmaji namesto vetrnic

Zmaji namesto vetrnic

Zakaj vetrne farme na zemlji, če so lahko zmaji nad morjem?

Trendi
Nič več »skritih mest«?

Nič več »skritih mest«?

Lufthansi je dovolj tega, da potniki izkoriščajo luknjo v sistemu in tako ceneje letijo.

Trendi
Kdo pravi, da ne gre?

Kdo pravi, da ne gre?

Nov način varjenja omogoča varjenje zlitin, ki so veljale za nezvarljive.

Trendi
Ljubezenski gumb

Ljubezenski gumb

Vam je do seksa, pa vam je to nerodno pokazati? Uporabite gumb LoveSync.

Trendi
Vsestranski merilnik

Vsestranski merilnik

Laserskih merilnikov je na trgu kar nekaj, tale Boschev pa je nekaj posebnega.

Trendi
Taborniški multipraktik

Taborniški multipraktik

Tale večfunkcijski pribor bi prišel prav v vsakem nahrbtniku.

Trendi
Najbolj zeleni sta…

Najbolj zeleni sta…

Kdo največ prispeva k »ozelenitvi« Zemlje? Indija in Kitajska… In to že dvajset let…

Trendi
Elektrika iz – zastav

Elektrika iz – zastav

Znanstveniki so izdelali zastavo, ki med plapolanjem zajema tako vetrno kot sončno energijo.

Trendi
Matematična risanka

Matematična risanka

V risani seriji Futurama je mogoče najti zanimive matematične »pojave«.

Trendi
Da, tudi to obstaja

Da, tudi to obstaja

Obstaja robotska roka, ki stane slabih 450 € in vam - očisti WC.