Kdaj je idealen čas za nakup novega televizorja?

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 30. 05. 2024 05:18:00, Kategorija: Zvok in slika

Kdaj kupiti, da boste za svoj denar dobili najboljše, kar lahko...

Kdaj je idealen čas za nakup novega televizorja?
Nakup televizorja je ena večjih naložb v opremljanje vašega doma. Čeprav ni tako velik kot na primer, ko kupujete avto ali stanovanje, je novi televizor še vedno velik artikel, še posebej, če želite enega boljših ali najboljših modelov.

Ugotovite, kaj je pomembno vedeti pri nakupovanju in kdaj je pravi čas, da kupite nov televizor po najboljših popustih.

Kakšna je ponudba televizorjev in kakšne so na splošno cene?
Ko upoštevamo vse, kar se najde v ponudbi, lahko rečemo, da je izbira televizorjev res velika – le včasih se zdi, da je v množici modelov in znamk težko najti tisto, kar resnično potrebujete. Še bolj se zakomplicira, če k vsemu temu dodaš in da mora imeti tisto, kar iščeš, ceno, ki ti bo ustrezala.

Cene so takšne, da vam ponujajo veliko možnosti – od najvišjih, za velike diagonale in najnovejše modele s številnimi dodatnimi funkcionalnostmi, preko srednjih, do nižjih, za manjše diagonale in tiste z manj naprednimi tehnologijami, pa tudi ne-Smart.

Katero koli želite kupiti, določena obdobja v letu vseeno prinašajo boljše ponudbe kot druga, zato jih je vredno izkoristiti – ugotovite, kdaj so in zakaj jih ne smete zamuditi.

Najboljši popusti za nakup televizorja
Kot ste verjetno opazili, se skoraj vse leto občasno spreminjajo različne akcije in obdobja, ko so določeni televizorji s popustom. Najdete lahko modele različnih znamk, velikosti in drugih lastnosti.

Če pa želite ujeti najboljše popuste, ki bodo pomembnejši in vam lahko zagotovijo nekaj prihrankov, priporočamo:

Pomlad, čas, ko se predstavljajo nove TV serije
Medtem ko je lansiranje nekaterih novih naprav vedno prikrito in nekakšno presenečenje, so nekatere druge gotove in vedno napovedane. CES, največji tehnološki dogodek na svetu, vsako leto januarja poteka v Las Vegasu, kjer glavni proizvajalci številnih elektronskih naprav, vključno s televizorji, nato predstavijo svoje nove izdelke, ki jih pričakujejo v prihodnjem obdobju.

Pomembno je vedeti, da se bodo z izdajo novih modelov pričakovano zmanjšali v primerjavi z lanskim letom, poleg tega pa imate možnost izkoristiti odlične popuste, če se to ujema z vašimi načrti in če se niste odločili sami opremiti. z najnovejšim modelom.

Nakupovanje v času črnega petka, kibernetičnega ponedeljka in drugih velikih promocij in razprodaj
Prepričani smo, da že veste, da se vsako leto dogajajo isti veliki prodajni dogodki: dan samskih, črni petek in kibernetski ponedeljek, pa tudi številne druge promocije .

Vsako od njih je specifično za določena obdobja med letom, tako da lahko okvirno načrtujete, če želite doseči kakšen večji prihranek – tako je črni petek rezerviran za petek po ameriškem zahvalnem dnevu, kibernetski ponedeljek je takoj po črnem petku in Dan samskih se začenja novembra. Ne pozabite na tiste praznične ponudbe pred novim letom in božičem, velike poletne razprodaje in podobno.

Vse te akcije so znane po fenomenalnih popustih na ogromno izdelkov, med katerimi so televizorji neizogibni in pogosto ponujajo največje prihranke.

Nakupovanje med velikimi športnimi dogodki
Veliki športni dogodki so čas, ko se odvijajo velike televizijske promocije nekaterih največjih blagovnih znamk in prodajalcev, ki vam ponujajo velike ugodnosti, vse na račun uživanja v gledanju priljubljenih športov na novem in pogosto večji zaslon.

Pomislite na Wimbledon, olimpijske igre in seveda nogometne turnirje, kot so svetovno prvenstvo, evro in FA pokal. Letošnje polteje bo na to temo precej bogato, tudi s slovensko udeležbo.

Kateri televizorji imajo najboljše popuste?
Na splošno velja, da večji kot je televizor, boljši je popust. Tako je pri modelih z večjimi diagonalami mogoče občutno prihraniti, pri tem pa mislimo predvsem na tiste nad 70 palcev. Ker pa se prodajalci zavedajo, da ti televizorji za večino preprosto niso praktični, se v tovrstnih akcijah vedno najdejo vredne ponudbe za tiste, ki iščejo televizorje s povprečno diagonalo.

Pri tem je treba vedeti, da bodo televizorji starejših serij bolj znižani kot čisto novi, ki so bili nedavno predstavljeni in šli v prodajo. V skladu s tem, tudi če pogledamo s tega zornega kota, je večja verjetnost, da boste na model 2021 našli velik popust kot na tistega, ki je bil lansiran letos. Torej, če ni ključnega pomena, da je vaš novi televizor tisti iz najnovejše serije, je možnost prihranka velika.

Na srečo tudi velike znamke niso imune na popuste, zato je nekaj najboljših TV ponudb za modele znamk Sony, LG, Samsung in Philips. Hkrati pa ne smete zanemariti popustov drugih blagovnih znamk, kot so Hisense, TCL, Toshiba, Alpha in mnoge druge.

Ne pozabite primerjati cen televizorjev
Na koncu ne moremo kaj, da ne bi omenili, da ne pozabite primerjati cen modelov, ki so uvrščeni v ožji izbor, ne glede na to, ali čakate na kakšne velike popuste, sledite rednim cenam ali trenutnim popustom, ki se pojavljajo občasno. Zalo zanimova možnost je recimo spletno mesto za primerjavo izdelkov Shoptok, kjer najdete veliko različnih modelov iz največjih slovenskih trgovin. Večina renomiranih spletnih trgovin ponuja tudi  primerjavo izdelkov znotraj trgovine same, kar je zelo uporabno, ko priemrjamo tehnične lastnosti izdelka, a od takšne primerjave si ne obetajte rpeveč, saj je pogosoto tako, da pri enakem tipu izdelka najdemo različne vrste podatkov, saj proizvajalci včasih ne navedejo vseh ali pa enake lastnosti označujejo z razčinimi imeni.

Čeprav so si lahko popusti na različnih prodajnih mestih pogosto podobni, lahko občasno najdete pomembne popuste, s katerimi lahko lepo privarčujete in po super ceni kupite želeni televizor. ▪

preberite še to

Zvok in slika
Kasetofon in digitalna glasba

Kasetofon in digitalna glasba

Nekdo je stari dobri kasetofon predelal tako, da zna predvajati glasbo v formatu MP3 in še kakšn...

Zvok in slika
Izgubljeni »Pojej!«

Izgubljeni »Pojej!«

Najdena testna različica videa Eat It, parodije, ki jo je leta 1984 »spesnil« Weird Al Yankovic.

Zvok in slika
Najbolj grozna grozljivka je...

Najbolj grozna grozljivka je...

V grozljivkah obstajajo zvoki, ki jih ne slišimo ampak – čutimo.

Zvok in slika
Moralna zgodba, grozljivka ali komedija?

Moralna zgodba, grozljivka ali komedija?

Zamislite si, kako bi bilo, če bi se nekega jutra zbudili v - telefonu. Mogoče nekako takole?

Zvok in slika
Kako so filmi napovedovali prihodnost

Kako so filmi napovedovali prihodnost

Prav zanimivo je primerjati ideje, ki so jih imeli filmarji o tem, kako bo videti prihodnost in jih primerjati...

Zvok in slika
Življenjske nerodnosti

Življenjske nerodnosti

Kratek film, v katerem so združene majhne neprijetnosti, ki so se zgodila skoraj vsem.

Zvok in slika
Hisense z natančno tehnologijo VAR ključni partner UEFA EURO 2024
Zvok in slika
Čudna radijska postaja

Čudna radijska postaja

Postaja oddaja nenavadne signale, za katere nihče ne ve, kaj pomenijo in kdo stoji za njimi.

Zvok in slika
Prihajajo veliki športni spektakli in za to so potrebni veliki zasloni
Zvok in slika
Kdaj je idealen čas za nakup novega televizorja?

Kdaj je idealen čas za nakup novega televizorja?

Kdaj kupiti, da boste za svoj denar dobili najboljše, kar lahko...

Zvok in slika
Od kod jim odlomki?

Od kod jim odlomki?

Ste se kdaj vprašali, od kod v reklamah odlomki iz filmov s točno določenimi besedami?

Zvok in slika
Kako se gleda Vojna zvezd?

Kako se gleda Vojna zvezd?

Filmov na temo Vojna zvezd je bilo že veliko, zaradi dogajanja v njih pa je vrstni red gledanja precej pomembe...