Samsung in Marimekko združila moči

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 2. 02. 2024 05:05:00, Kategorija: Zvok in slika

Promocijska vsebina
Samsung in finska oblikovalska hiša Marimekko v povsem novem sodelovanju predstavljata serijo z več kot 40 umetniškimi deli Marimekko za televizor The Frame in omejeno kolekcijo dodatkov za življenjski slog Samsung z Marimekko ikoničnimi potiski Unikko.

Samsung in Marimekko združila moči
Samsung, vodilno svetovno podjetje na področju tehnologije, in Marimekko, ugledna finska oblikovalska hiša, sta predstavila sodelovanje v omejeni izdaji, ki združuje Marimekko filozofijo radostnega življenjskega sloga in umetnost grafike s Samsung inovativnim oblikovanjem, da bi navdihnila svet. To sodelovanje predstavlja več kot 40 Marimekko umetniških del, ki so od 1. februarja 2024 na voljo v Samsung Trgovini z umetninami (Samsung Art Store) za televizor The Frame. Kasneje v tem letu bo Samsung predstavil tudi katalog dodatkov v omejeni seriji k že obstoječi široki ponudbi izdelkov Samsung Galaxy z ikoničnim cvetličnim potiskom Unikko, ki letos praznuje 60. obletnico.

»Pri Marimekko že od nekdaj cenimo lepo in veselo vsakdanje življenje. Navdušeni smo nad novim sodelovanjem s podjetjem Samsung, saj so naši drzni vzorci, ki so na voljo kot dodatki in vsakdanja umetnost, na voljo novemu občinstvu. V tem sodelovanju s podjetjem Samsung smo še posebej veseli, da lahko praznujemo 60. obletnico Unikko,« pravi Sanna-Kaisa Niikko, direktorica marketinga pri podjetju Marimekko.

Samsung Trgovina z umetninami in Marimekko: kjer umetnost sreča inovacije
Zavezanost podjetja Samsung k inovacijam je dobilo elegantno izvedbo z omejenim sodelovanjem, ki v televizor The Frame prinaša brezčasne grafike podjetja Marimekko. Kolekcija bo vključevala skrbno izbrano knjižnico 30 vzorcev Marimekko in 3 sezonske zbirke po 12 potiskov, ki se bodo vrteli skozi vse leto in bodo uporabnikom omogočili, da svoj televizor spremenijo v očarljivo umetniško delo, ki je primerno za vsak letni čas.

Kolekcija bo naročnikom trgovine Samsung Trgovina z umetninami ponudila veliko ikoničnih umetniških grafik Maije Isole, oblikovalke, ki je za Marimekko ustvarila več kot 500 vzorcev, in znameniti cvetlični vzorec Unikko. Dela Fujiwo Ishimoto, večkrat nagrajene japonske oblikovalke, ki je z znamko sodelovala od 70. let prejšnjega stoletja, zananega umetnika Katsuji Wakisake, ki je poznan po svojih organskih oblikah in drznih barvah, Vuokko Eskolin-Nurmesniemi, ki slovi po funkcionalnih in brezčasnih modelih in Maija Louekari, ki združuje pripovedno linijsko risbo s spretno uporabo močnih barvnih površin.

»Samsung s ponosom predstavlja prvo sodelovanje s to finsko oblikovalsko hišo v zbirki Samsung Trgovina z umetninami,« pravi Sofia Monteiro, evropska produktna vodja za Samsung Trgovino z umetninami. »Naša vizija je, da s tem partnerstvom brezčasno oblikovanje približamo našim uporabnikom in jim omogočimo, da personalizirajo svoje življenjske prostore s pridihom finske ustvarjalnosti. Zbirka je bila skrbno izbrana, da bi s čudovitimi brezčasnimi grafikami v domove naših uporabnikov vnesla ikonično oblikovanje in še naprej prinašala vrednost našim cenjenim uporabnikom.«

Umetniška dela bodo gostovala v Samsung Trgovini z umetninami, naročniški storitvi, ki je ekskluzivno na voljo na televizorju The Frame in uporabnikom omogoča brskanje in izbiranje iz kataloga z več kot 2500 umetniškimi deli iz najbolj priznanih svetovnih muzejev, galerij in oblikovalskih podjetij, med katerimi so zdaj tudi ikonični vzorci Marimekko.

Samsung dodatki za življenski slog: Ikonična grafika Unikko se sreča z vsakodnevnimi dodatki
Samsung se že dolgo osredotoča na kombinacijo igrivih barv, inovativnega oblikovanja in ustvarjalnosti pri svojih izdelkih, kot sta pionirska modela Galaxy Flip in Galaxy Fold. Letos bo Samsung s sodelovanjem z oblikovalsko hišo Marimekko v omejeni izdaji poudarek na oblikovanju ponesel na naslednjo raven in razširil svojo ponudbo dodatkov.

V tem omejenem sodelovanju bo izbor dodatkov za naprave Samsung, kot so: ovitki za telefone, etuiji za slušalke Galaxy Buds in paščki za ure Galaxy Watch, doživel živahno preobrazbo z ikoničnim potiskom Unikko. To sodelovanje bo uporabnikom naprav Samsung omogočilo, da svoje vsakdanje življenje obogatijo s prilagojenim slogom in barvami. Kolekcija ni namenjena le oblikovalsko ozaveščenim uporabnikom, saj vsebuje širok nabor dodatkov, ki zagotavljajo vsestranskost in privlačnost za uporabnike z različnimi interesi.

»Samsung je ponosen na sodelovanje z uveljavljeno finsko oblikovalsko hišo Marimekko,« pravi Oscar Nöjd, vodja prodajnega oddelka za inovacije pri mobilnih napravah podjetja Samsung Electronics Nordic AB. »To partnerstvo bo našim uporabnikom omogočilo uživanje v zabavnem, svetovno znanem finskem oblikovanju z vsakodnevnimi dodatki, od ovitkov za telefone do paščkov za ure in še več.«

preberite še to

Zvok in slika
Od kod jim odlomki?

Od kod jim odlomki?

Ste se kdaj vprašali, od kod v reklamah odlomki iz filmov s točno določenimi besedami?

Zvok in slika
Kaj pa vi slišite?

Kaj pa vi slišite?

Po internetu zadnje dneve ponovno kroži zvočni posnetek, za katerega se ne ve ali glas v njem reče »Yann...

Zvok in slika
Kaj pravijo?

Kaj pravijo?

Gluhi možak je pred časom tožil PornHub zaradi pomanjkanja – podnapisov.

Zvok in slika
Štiri strašne note

Štiri strašne note

Kaj imajo skupnega filmi Levji kralj, Vojna zvezd in Čudovito življenje?

Zvok in slika
Digitalni Forrest

Digitalni Forrest

V filmu Forrest Gump je bilo precej več posebnih učinkov kot bi si mislili…

Zvok in slika
Najstarejša pesem na svetu

Najstarejša pesem na svetu

Nastala naj bi okoli leta 1400 pred našim štetjem, slišati pa je takole.

Zvok in slika
Če bi Terminator bil Stallone…

Če bi Terminator bil Stallone…

Nekdo je prvega Terminatorja s tehnologijo deepfake zmešal do obisti… in rezultat je… čud...

Zvok in slika
Tako se je vse začelo

Tako se je vse začelo

Testni posnetek, v katerem Harrison Ford in Mark Hamill kandidirata za Vojno zvezd.

Zvok in slika
Samsung in Marimekko združila moči

Samsung in Marimekko združila moči

Promocijska vsebina
Samsung in finska oblikov...

Zvok in slika
Samsung predstavlja televizorje 2024 Neo QLED, MICRO LED, OLED in Lifestyle
Zvok in slika
Če bi še bili živi…

Če bi še bili živi…

Kako bi bili danes videti zvezdniki, ki so umrli mladi? Umetna inteligenca pravi, da takole…