Samsung na sejmu IBC 2023 v Evropi predstavil The Wall za virtualno produkcijo

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 27. 09. 2023 05:52:00, Kategorija: Zvok in slika

Promocijska vsebina
V Evropi sta zdaj na voljo dva modela The Wall, s čimer Samsung utrjuje svojo vodilno vlogo na področju virtualnega produkcijskega studia XR.

Samsung na sejmu IBC 2023 v Evropi predstavil The Wall  za virtualno produkcijo
Podjetje Samsung Electronics potrjuje svojo zavezanost prihodnosti virtualne produkcije z najnovejšo serijo digitalnih prikazovalnikov. The Wall za virtualno produkcijo (ime modela: IVC) je zdaj na voljo v Evropi. Med 15. in 18. septembrom je bil The Wall razstavljen tudi na sejmu IBC 2023, ki je potekal v Amsterdamu na Nizozemskem in je navdušil obiskovalce. The Wall predstavlja nadgradnjo severnoameriške različice, ki je bila napovedana na sejmu InfoComm 2023.

"The Wall za virtualno produkcijo filmskim ustvarjalcem, producentom in studiem odpira vrata k neomejenim možnostim, saj povečuje digitalne učinke, hkrati pa omogoča lažje, hitrejše in stroškovno učinkovitejše ustvarjanje virtualnih vsebin," je dejal Hoon Chung, izvršni podpredsednik oddelka za vizualne zaslone pri podjetju Samsung Electronics. "Vsaka funkcija je bila izbrana tako, da omogoča podjetjem v različnih panogah, da se podajo na pot ustvarjanja virtualnih vsebin s kakovostjo brez primere."

Samsung vodilna tehnologija vizualnih zaslonov zagotavlja zmogljive produkcijske možnosti, ki širijo resničnost. Produkcijski studiji lahko z izjemno velikimi video stenami LED ustvarjajo virtualne vsebine in jih povezujejo s tehnologijo vizualnih učinkov v realnem času ter tako zmanjšujejo čas in stroške produkcije vsebin. The Wall za virtualno produkcijo je vodilni v tovrstni uporabi in lahko okrepi projekte z dodajanjem realističnih podrobnosti, tekstur, volumna in odtenkov barv v virtualna okolja za ustvarjanje vsebin. Nove možnosti modelov IVC, P1.68 in P2.1, vključujejo območje ukrivljenosti, ki se lahko raztegne do 5800 R, kar ustvarja bolj realistično vidno polje. Zaslon ima tudi posodobljeno funkcijo genlock, ki ohranja steno usklajeno s signali sistema, zato ni izpadlih ali podvojenih okvirjev. Ta možnost, skupaj z izboljšano funkcijo faznega zamika, ki prilagaja časovni zamik med kamero in zaslonom, zagotavlja popolno sliko.

Za čim bolj natančen in dosleden prikaz barv ima stena za virtualno produkcijo 3D preglednice (LUT) za korekcijo barv, obdelavo barv HDR s širokim obsegom in prilagajanje barv med posameznimi ohišji ali moduli. Medtem integrirana programska oprema za upravljanje virtualne produkcije (VPM) in njen intuitivni vmesnik omogočata enostavno in učinkovitejše upravljanje zaslona ter omogočata najvišjo možno kakovost slike v virtualnem produkcijskem okolju. Program VPM lahko zazna in odpravi tudi vse morebitne težave povezane z LED.

Poleg tega je The Wall za virtualno produkcijo zasnovan za vsako studijsko okolje, ne glede na to, kako velik mora biti. Naj gre za obsežni studio ali studio XR, The Wall za virtualno produkcijo omogoča produkcijo izjemno poglobljenih vsebin.

"Navdušeni smo, da lahko na letošnjem sejmu IBC podpremo Samsung z razburljivo predstavitvijo serije The Wall za virtualno produkcijo IVC. Z našo dediščino pri ustvarjanju vrhunskih virtualnih produkcijskih in oddajnih studiev XR smo navdušeni nad novimi zmogljivimi orodji, ki jih prinaša serija IVC," je dejal Andy Hook, direktor tehničnih rešitev pri podjetju White Light. "Ta orodja nam dajejo ogromno možnosti za ustvarjanje še bolj učinkovitih in prilagodljivih virtualnih produkcijskih okolji ter nadaljnje spodbujanje napredka in preobrazbe na tem področju."

The Wall za virtualno produkcijo ima številne vrhunske zmogljivosti, ki vključujejo tudi:
●        Izboljšano razmerje 4:9, ki omogoča različne možnosti namestitve, vključno z možnostjo obešanja ali postavitve v vrsto z drugimi zasloni, da bi dosegli čim boljše rezultate v različnih produkcijskih okoljih.
●        Osveževalno frekvenco 12288 Hz, ki zmanjšuje število utripajočih linij in zagotavlja jasen rezultat ne glede na kamero, ki se uporablja med snemanjem.
●        Tehnologijo Black Seal+, ki zagotavlja najčistejše ravni črne barve za novo globino. Uporabniki bodo deležni neprimerljivega kontrasta, ki je zasnovan tako, da je odporen na prah in delce, ki so pogosti v produkcijskih okoljih.
●        20-bitno obdelavo, ki omogoča popolno barvno preslikavo z brezhibno natančnostjo in jasno linearno lestvico sivih odtenkov, ki prikaže podrobnosti vsakega prizora. Uporabniki bodo lahko videli realistične teksture, prostornino in neprekinjene podrobnosti senc.

 Modela The Wall za virtualno produkcijo P1.68 in P2.1 sta zdaj na voljo po vsem svetu, tudi v Evropi.

preberite še to

Zvok in slika
Od kod jim odlomki?

Od kod jim odlomki?

Ste se kdaj vprašali, od kod v reklamah odlomki iz filmov s točno določenimi besedami?

Zvok in slika
Kako se gleda Vojna zvezd?

Kako se gleda Vojna zvezd?

Filmov na temo Vojna zvezd je bilo že veliko, zaradi dogajanja v njih pa je vrstni red gledanja precej pomembe...

Zvok in slika
Kaj pa vi slišite?

Kaj pa vi slišite?

Po internetu zadnje dneve ponovno kroži zvočni posnetek, za katerega se ne ve ali glas v njem reče »Yann...

Zvok in slika
Kaj pravijo?

Kaj pravijo?

Gluhi možak je pred časom tožil PornHub zaradi pomanjkanja – podnapisov.

Zvok in slika
Štiri strašne note

Štiri strašne note

Kaj imajo skupnega filmi Levji kralj, Vojna zvezd in Čudovito življenje?

Zvok in slika
Digitalni Forrest

Digitalni Forrest

V filmu Forrest Gump je bilo precej več posebnih učinkov kot bi si mislili…

Zvok in slika
Najstarejša pesem na svetu

Najstarejša pesem na svetu

Nastala naj bi okoli leta 1400 pred našim štetjem, slišati pa je takole.

Zvok in slika
Če bi Terminator bil Stallone…

Če bi Terminator bil Stallone…

Nekdo je prvega Terminatorja s tehnologijo deepfake zmešal do obisti… in rezultat je… čud...

Zvok in slika
Tako se je vse začelo

Tako se je vse začelo

Testni posnetek, v katerem Harrison Ford in Mark Hamill kandidirata za Vojno zvezd.

Zvok in slika
Samsung in Marimekko združila moči

Samsung in Marimekko združila moči

Promocijska vsebina
Samsung in finska oblikov...

Zvok in slika
Samsung predstavlja televizorje 2024 Neo QLED, MICRO LED, OLED in Lifestyle