Veliko televizorja

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 4. 02. 2020 06:05:00, Kategorija: Zvok in slika

Sharp se z novo serijo televizorjev očitno vrača na pota stare slave

Veliko televizorja

Ste slišali za japonsko podjetje Sharp? Seveda ste. Pa veste, kaj je bi njihov prvi izdelek? Mehanski svinčnik. Pred več kot 100 leti ga je izumil Hayakawa Tokuji, po katerem se je najprej tudi imenoval, ko pa je sredi dvajsetih let preteklega stoletja bil zanj odobren patent in je prišlo zanje tudi prvo veliko naročilo, so ga preimenovali v »Ever-Ready Sharp«, po katerem je podjetje kasneje tudi poimenovano. Podjetje je postalo eno vodilnih na področju inovacij in razvoja elektronskih izdelkov. Razvili so prve japonske televizorje, radijske sprejemnike, prve LCD-kalkulatorje in prvi na japonskem začeli s serijsko proizvodnjo mikrovalovnih pečic. Podjetje, točneje skupina Sharp, je sedaj eden večjih proizvajalcev zabavne elektronike, bele tehnike, malih gospodinjskih aparatov, računalniške opreme, solarnih panelov…

Sharp je pri nas najbolj znan po izdelkih zabavne elektronike, najbolj zanimiv izdelek zadnje čase pa so njihovi pametni televizijski sprejemniki, posebej družina AQUOS Android. Gre za televizorje z izredno ugodnim razmerjem med zmogljivostjo in ceno, nove serije, ki jih je podjetje predstavilo na lanskem sejmu IFA v Berlinu, pa to tradicijo nadaljujejo.

In kaj dela sprejemnike AQUOS tako posebne? Gre za televizorje LCD ločljivosti 3.840 x 2.160 točk, torej 4K in s podporo HDR10 (visok dinamični razpon) ter HLG (hibridni gama prikaz), ki poskrbita za sliko visokega kontrasta in živih barv, Sharpova tehnologija Active Motion 600 pa skrbi za ostro sliko tudi pri hitro spreminjajočih se scenah. Kar zadeva zvok je serija opremljena z zvočniki Harman Kardon, tehnologija DTS Virtual: X pa kar preko vgrajenih zvočnikov nudi izkušnjo, kot jih nudijo sistemi hišnega kina. Vsi modeli so opremljeni s trojnim digitalnim sprejemnikom (kabelskim DVB-C, antenskim DVB-T/T2 in satelitskim DVB-S/S2), do štirimi priključki HDMI, za predvajanje multimedijskih vsebin pa so na voljo trije priključki USB in reža SD. Sprejemnik ima vgrajen tudi Google Chromecast, preko katerega je mogoče brez težav predvajati vsebino iz mobilnih naprav.

Serijo sprejemnikov AQUOS poganja operacijski sistem Android 9.0, to pa pomeni, da je nanj mogoče namestiti celo vrsto različnih aplikacij iz Trgovine Google Play, v ključno s programi za Video na zahtevo (VoD), kot sta HBO GO in Prime Video, programi za predvajanje pretočne glasbe, kot so Spotify, Deezer, Tidal in še kateri, preko Googlovega Pomočnika pa je mogoče sprejemnik nadzirati tudi s pomočjo govora in početi vse ostalo, kar nudi Pomočnik.

Kaj pa cene? Serija BL, ki ji bo v prvem četrtletju letošnjega leta sledila serija BN, kasneje pa še dve, je na voljo v velikostih od 102 cm (40 palcev) do 165 cm (65 palcev), cene pa se gibljejo od 400 do 800 €, kar je glede na to, kar nudijo, vsekakor zanimiv znesek, ki ga 4-letna garancija dela še bolj zanimivega.

Vir: PC Hand

preberite še to

Zvok in slika
Bi imeli drugega Ramba?

Bi imeli drugega Ramba?

Disneyevi raziskovalci so razvili »megatočkovni deepfake«

Zvok in slika
Športni trojček

Športni trojček

Philips je predstavil tri modele športnih slušalk ActionFit

Zvok in slika
Android TV na »donglu«

Android TV na »donglu«

Googlova napravica, podobna Chromecastu, ki vsak televizor spremeni v Android TV.

Zvok in slika
Omejena različica gramofonske legende

Omejena različica gramofonske legende

Ob lepi obletnici bo Panasonic izdal omejeno serijo legendarnega gramofona SL-1200 DJ.

Zvok in slika
Tretji Roadie

Tretji Roadie

Uglaševanje kitar in sorodnih inštrumentov je lahko zelo preprosto.

Zvok in slika
Kamera z vlogerje

Kamera z vlogerje

Kompaktna zbirka vsega, kar vloger potrebuje…

Zvok in slika
»Balkonska« televizija

»Balkonska« televizija

Samsung je predstavil Terrace TV, serijo televizorjev za uporabo na prostem.

Zvok in slika
Kaj smo gledali

Kaj smo gledali

Zanimiva animacija, ki prikazuje najbolj gledane nadaljevanje/nanizanke od 1951 do 2019.

Zvok in slika
Brezplačen HBO GO

Brezplačen HBO GO

Promocijska vsebina
Uživajte v svojih najljubših filmih in serijah s Samsung QLED televizorji in HBO GO.

Zvok in slika
Obvladati Netflix

Obvladati Netflix

Netflix ni ravno zgled preglednosti, a z malo »hekanja« ga je mogoče ukrotiti.

Zvok in slika
Prihaja HBO Max

Prihaja HBO Max

Vojna pretočnih medijev postaja vedno bolj neizprosna.

Zvok in slika
Virus in filmi

Virus in filmi

Zaradi koronavirusa novi filmi prej na internet kot v kinodvorane?