Ta trenutek boljše ni

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 21. 09. 2018 04:08:00, Kategorija: Foto

GoPro je izdelal akcijsko kamero, ki jo lahko brez pardona označimo za najboljšo, kar jih je bilo do sedaj na trgu.

Ta trenutek boljše ni

Tehnološki napredek naprav se zadnje čase meri v milimetrih je ne korakih naprej. Novi telefoni imajo malenkost boljšo ločljivost, malenkost boljšo vodoodpornost, malenkost večje razmerje med koristnim in nekoristnim delom zaslona, malenkost boljšo kamero… a nič resnično novega. Ničesar, kar bi »spremenilo igro«. In akcijske kamere tu niso nobena izjema. Tudi GoProjeve ne. Do sedaj. Do kamere, ki se imenuje GoPro Hero 7 Black.

In po čem je GoPro Hero 7 Black tako poseben? Že osnovni tehnični podatki so dokaj impresivni. Kamera ima 5,1 centimetrski (2 palca) na dotik občutljiv zaslon, zna snemati video ločljivosti 4K pri 60 fps, fotografije ločljivosti 12 MP, snema lahko časovno zamaknjene fotografije, počasne posnetke 1080p/240fps 8x, je vodoodporna do 10 metrov globine brez dodatnega ohišja, uporabnik lahko med snemanjem digitalno označi pomembne kadre in prostoročno fotografira tako, da kameri izda enega od šestnajstih glasovnih ukazov, posnetke pa je mogoče v živo prenašati na Facebook. Tu je še način SuperPhoto, ki videu doda barvni razpon HDR in izboljša fotografije, posnete v slabših svetlobnih pogojih.

Iz zapisanega je videti, da gre za kakovostno kamero, ki podpira najnovejše tehnologije, toda ali jo zaradi njih lahko označimo za nekaj posebnega? Nekaj, še ne moremo označiti za nekaj, kar ne sodi v prej omenjene »malenkosti«? Zaradi njih ne, jo pa lahko zaradi nečesa, čemur pravijo HyperSmooth. Gre za triosno funkcijo stabilizacije slike, ki svoje delo opravlja tako dobro kot bi kamero imeli na zunanjem stojalu oziroma nosilcu s posebnim motoriziranim sistemom stabilizacije. Če ste akcijsko, športno ali kakorkoli že imenujete kamero kdaj uporabljali med kolesarjenjem, smučanjem ali kakšno podobno dejavnostjo zagotovo veste, kako zoprno je gledati posnetke, kjer sliko neprenehno »trese«. No, pri GoPro Hero 7 Black tega praktično ni, saj sistem stabilizacije sliko »umiri« do te mere, da je gledljiva kot bi jo posneli profesionalci. Pretiravamo? Oglejte si spodnji video in videli boste, da ne.


Podrobnosti sistema pri GoProju zaenkrat še ne razkrivajo, skoraj zagotovo pa gre za kombinacijo optičnih senzorjev in programske opreme. Kamra bo na voljo prihodnji teden, jo pa je že mogoče naročiti v predprodaji. Model GoPro Hero 7 Black stane 429,99 €, kar ni malo, a če se s snemanjem ukvarjate resno, boste verjetno pripravljeni toliko odšteti. Če niste, sta tu na voljo še dve cenejši različici. Model GoPro Hero 7 Silver, ki v predprodaji stane 329,99 €, nima funkcije HyperSmooth, snema v ločljivosti »le«  4K/30fps/10MP, nima funkcije počasnega posnetka in videa ne zna prenašati v živo na Facebook, model Model GoPro Hero 7 White pa stane 219,99 € in mu manjka vse, kar manja srebrnemu modelu, poleg tega pa zna snemati le v ločljivosti 1080p/60fps/10MP in nima GPS.

Vir: GoPro

preberite še to

Foto
Majhen, a velik

Majhen, a velik

Končno smo dobili res majhno kamero z res veliko zmogljivosti. Imenuje se Sony RX100 VII.

Foto
Najhitrejši čitalnik

Najhitrejši čitalnik

Sony je predstavil razdelilnik USB z »najhitrejšim čitalnikom kartic na svetu«.

Foto
Huawei InFocus Awards 2019.

Huawei InFocus Awards 2019.

Promocijska vsebina
Odkrijte neodkrite lepote s Huaweiem

Foto
Prvi 6K na svetu

Prvi 6K na svetu

Panasonic razvija nov brezzrcalni fotoaparat Lumix S1H polnega formata.

Foto
Eleganten in privlačen

Eleganten in privlačen

Promocijska vsebina
Brezzrcalni LUMIX GX880 za visokokakovostno fotografiranje čudovitih selfijev.

Foto
Prva kamera

Prva kamera

Galaxy S10 5G z glavno in sprednjo kamero zasedel prvo mesto na lestvici DxOMark

Foto
Za foto in video zahtevneže

Za foto in video zahtevneže

Sony je profesionalec pripravil varen, robusten in hiter zunanji disk.

Foto
Zamenjajte svoj stari fotoaparat z novim

Zamenjajte svoj stari fotoaparat z novim

Promocijska vsebina
Ob nakupu fotoap...

Foto
Izbrisati bivše

Izbrisati bivše

Kako »izbrisati« bivše partnerje brez uničevanja skupnih fotografij? Takole.

Foto
Manjši in cenejši

Manjši in cenejši

Fujifilm X-T30 je okleščena različica X-T3, ki to pravzaprav ni.

Foto
Prihaja Lumix S

Prihaja Lumix S

Panasonic je razkril podrobnosti nove serije brezzrcalnih kamer polnega formata.

Foto
20 MP za majhne

20 MP za majhne

Samsung je izdelal  miniaturno kamero za naslednjo generacijo pametnih telefonov.