Ta trenutek boljše ni

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 21. 09. 2018 04:08:00, Kategorija: Foto

GoPro je izdelal akcijsko kamero, ki jo lahko brez pardona označimo za najboljšo, kar jih je bilo do sedaj na trgu.

Ta trenutek boljše ni

Tehnološki napredek naprav se zadnje čase meri v milimetrih je ne korakih naprej. Novi telefoni imajo malenkost boljšo ločljivost, malenkost boljšo vodoodpornost, malenkost večje razmerje med koristnim in nekoristnim delom zaslona, malenkost boljšo kamero… a nič resnično novega. Ničesar, kar bi »spremenilo igro«. In akcijske kamere tu niso nobena izjema. Tudi GoProjeve ne. Do sedaj. Do kamere, ki se imenuje GoPro Hero 7 Black.

In po čem je GoPro Hero 7 Black tako poseben? Že osnovni tehnični podatki so dokaj impresivni. Kamera ima 5,1 centimetrski (2 palca) na dotik občutljiv zaslon, zna snemati video ločljivosti 4K pri 60 fps, fotografije ločljivosti 12 MP, snema lahko časovno zamaknjene fotografije, počasne posnetke 1080p/240fps 8x, je vodoodporna do 10 metrov globine brez dodatnega ohišja, uporabnik lahko med snemanjem digitalno označi pomembne kadre in prostoročno fotografira tako, da kameri izda enega od šestnajstih glasovnih ukazov, posnetke pa je mogoče v živo prenašati na Facebook. Tu je še način SuperPhoto, ki videu doda barvni razpon HDR in izboljša fotografije, posnete v slabših svetlobnih pogojih.

Iz zapisanega je videti, da gre za kakovostno kamero, ki podpira najnovejše tehnologije, toda ali jo zaradi njih lahko označimo za nekaj posebnega? Nekaj, še ne moremo označiti za nekaj, kar ne sodi v prej omenjene »malenkosti«? Zaradi njih ne, jo pa lahko zaradi nečesa, čemur pravijo HyperSmooth. Gre za triosno funkcijo stabilizacije slike, ki svoje delo opravlja tako dobro kot bi kamero imeli na zunanjem stojalu oziroma nosilcu s posebnim motoriziranim sistemom stabilizacije. Če ste akcijsko, športno ali kakorkoli že imenujete kamero kdaj uporabljali med kolesarjenjem, smučanjem ali kakšno podobno dejavnostjo zagotovo veste, kako zoprno je gledati posnetke, kjer sliko neprenehno »trese«. No, pri GoPro Hero 7 Black tega praktično ni, saj sistem stabilizacije sliko »umiri« do te mere, da je gledljiva kot bi jo posneli profesionalci. Pretiravamo? Oglejte si spodnji video in videli boste, da ne.


Podrobnosti sistema pri GoProju zaenkrat še ne razkrivajo, skoraj zagotovo pa gre za kombinacijo optičnih senzorjev in programske opreme. Kamra bo na voljo prihodnji teden, jo pa je že mogoče naročiti v predprodaji. Model GoPro Hero 7 Black stane 429,99 €, kar ni malo, a če se s snemanjem ukvarjate resno, boste verjetno pripravljeni toliko odšteti. Če niste, sta tu na voljo še dve cenejši različici. Model GoPro Hero 7 Silver, ki v predprodaji stane 329,99 €, nima funkcije HyperSmooth, snema v ločljivosti »le«  4K/30fps/10MP, nima funkcije počasnega posnetka in videa ne zna prenašati v živo na Facebook, model Model GoPro Hero 7 White pa stane 219,99 € in mu manjka vse, kar manja srebrnemu modelu, poleg tega pa zna snemati le v ločljivosti 1080p/60fps/10MP in nima GPS.

Vir: GoPro

preberite še to

Foto
Življenje s korono, drugič

Življenje s korono, drugič

Fotografije, ki lepo ponazarjajo, da življenje kar nekaj časa ne bo takšno, kot smo ga navajeni.

Foto
Življenje s korono

Življenje s korono

Fotografije, ki lepo ponazarjajo, da življenje kar nekaj časa ne bo takšno, kot smo ga navajeni.

Foto
Včasih rata

Včasih rata

Tu in tam nastane tudi kakšna fotografija tipa »kako pa je to mogoče«

Foto
Zgovorna novorojenka

Zgovorna novorojenka

»Hej, teta, ta trenutek me daj nazaj tja, od koder si me vzela! Jasno?«

Foto
To pa je predanost ideji

To pa je predanost ideji

Mož, ki je dvajset let vsak dan naredil selfi.

Foto
Nikon D780

Nikon D780

Nov DSLR fotoaparat polnega formata s kopico tehničnimi poslasticami.

Foto
Iz Facebooka v Google

Iz Facebooka v Google

Kmalu bo slike iz Facebooka mogoče samodejno prenašali v Googlove Fotografije.

Foto
Komični zmagovalci

Komični zmagovalci

Znani zmagovalci za najbolj smešno živalsko fotografijo

Foto
Odstranjena voda

Odstranjena voda

Podvodne fotografije so pogosto motne in barvno bolj revne. Ni nujno…

Foto
Kamera ali odpirač?

Kamera ali odpirač?

Canon je poslal na trg nenavadno kamero, nekakšno telefonsko kamero brez telefona.

Foto
Finalisti živalske komedije

Finalisti živalske komedije

Tekmovanje za najbolj smešno živalsko fotografijo se bliža koncu.

Foto
Kdor zna, zna

Kdor zna, zna

Tako pa letijo profesionalni piloti dronov…