24-urni IKEA festival o boljšem bivanju

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 10. 09. 2021 04:05:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
IKEA festival, ki slavi najboljše plati življenja doma, bo potekal v četrtek, 16. septembra 2021, 24 ur preko spleta, nekatere aktivnosti pa bodo potekale tudi v trgovini IKEA v Ljubljani.

24-urni IKEA festival o boljšem bivanju
IKEA slavi najboljše plati življenja doma s 24-urnim virtualnim festivalom, ki se bo odvijal v četrtek, 16. septembra 2021, preko spletne strani družbe. Obiskovalci virtualnega festivala bodo lahko pokukali v domove svetovno znanih glasbenikov, oblikovalcev in kuharjev, ki bodo za en dan svoje domove spremenili v virtualne odre. Gre za popolnoma nov koncept festivala, ki odpira vrata več kot 100 domov v več kot 50 državah po svetu ter navdihuje za boljše in bolj trajnostno bivanje doma, vzporedno pa podaja tudi praktične ideje za prenove.

Festival se bo začel ob 8. uri zjutraj, vsako uro pa je na spletni strani načrtovana nova aktivnost oz. dogodek. Ob 9.00 bodo najbolj radovedni lahko sodelovali na odprtju edinstvene IKEA trgovine na Dunaju, ki v ospredje postavlja trajnost. Tam so namreč namesto parkirnih mest za avtomobile na voljo le parkirna mesta za kolesa, trgovino pa krasijo drevesa na vseh nadstropjih. Ob 12.00 bo Virgil Abloh, eden najbolj znanih oblikovalcev današnjega časa, s katerim je IKEA že sodelovala pri kolekciji MARKERAD, odprl vrata svojega studia v Parizu. Vsi navdušenci igralci videoiger bodo ob 15.00 lahko pokukali v novo igričarsko kolekcijo, ki jo bo v svojem domu predstavila ena najbolj znanih švedskih igralk iger Sandra Österlund. Ljubitelji znamke IKEA bodo lahko potovali tudi skozi čas v digitalnem IKEA muzeju, ki bo na voljo ves čas festivala kot vsebina na zahtevo.

»V preteklem letu je življenje doma dobilo popolnoma nov pomen za vsakega od nas in s tem, ko ostajamo virtualno povezani, lahko odpremo vrata v več različnih domov po svetu. Tako lahko raziskujemo, kako živimo, ter slavimo individualnost in ustvarjalnost. Virtualni del našega prvega IKEA festivala predstavlja največji festival posvečen bivanju doma, obiskovalci pa bodo lahko doživeli edinstveno izkušnjo tudi v trgovini IKEA v Ljubljani, ki bo, ob upoštevanju vseh epidemioloških ukrepov, ponudila del festivalskega programa,« je povedal Cas Lachaert, vodja trga IKEA Slovenija.  

V trgovini IKEA v Ljubljani so za ta dan pripravili številne aktivnosti in delavnice z različnih področij. Obiskovalci bodo lahko spoznali zakulisje opremljanja razstavnih prostorov v trgovini, ustvarjali svoje umetnine, izmenjevali zamisli o preudarnem ravnanju z odpadki, se navduševali nad kuhanjem, spoznali nove kolekcije, odkrivali svojo ustvarjalnost pri rastlinah in šopkih ter še veliko več. Festivalske aktivnosti, ki se bodo odvile v trgovini IKEA v Ljubljani, bodo potekale v skladu z vsemi veljavnimi epidemiološkimi ukrepi, zato se bo zaradi omejenega števila mest na delavnice potrebno predhodno prijaviti preko spletnega obrazca na strani, na kateri so predstavljene aktivnosti v trgovini.

Celoten program 24-urneg spletnega IKEA festivala, ki se bo odvil 16. septembra z začetkom ob 8. uri zjutraj, je na voljo na tej spletni povezavi. Registracija za udeležbo na spletnem festivalu ni potrebna.