4000 mAh v le 17 minutah

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 29. 11. 2019 06:50:00, Kategorija:

Xiaomijev novi hitri polnilnik je res, no ja, hiter. Zelo.

4000 mAh v le 17 minutah
Pametni telefoni postajajo vedno bolj zmogljivi, imajo boljše zaslone, opravljajo nove in  nove funkcije…, kar pa na žalost pomeni, da potrebujejo vedno več energije. Vanje se zato vgrajujejo baterije vedno večjih kapacitet, to pa seveda podaljšuje čas polnjenja. In ker v tem času telefon ne more opravljati svoje osnovne funkcije, mobilnosti, ni čudno, da je polnjenje postalo ena najpomembnejših tekmovalnih disciplin med proizvajalci pametnih telefonov in drugih mobilnih naprav. Eden od načinov, kako pospešiti polnjenje je seveda povečevanje moči polnilnika. Težava je v tem, da tega ne moremo narediti kar tako, saj lahko hitro pride do pregrevanja in celo eksplozije baterije.

Zato podjetja po vsem svetu mrzlično iščejo načine, kako povečati moč polnjenja brez neželenih stranskih učinkov. Kitajski Xiaomi je tako objavil, da je razvil tehnologijo hitrega polnjenja imenovano Super Charge Turbo, ki omogoča polnjenje z močjo 100 W (20 V / 5 A). To v praksi menda pomeni, da je baterijo kapacitete 4000 mAh mogoče napolniti v vsega 17 minutah. Kaj številke pomenijo v praksi pove podatek, da tehnologija VOOC, ki jo je razvilo Oppo in velja ta trenutek za najhitrejšo, podpira le 50-vatno polnjenje in čase, ki so dvakrat daljši od Xiaomijevih.

Kdaj bo tehnologija prišla na trg predstavniki Xiaomija niso povedali, govori pa sem da bi jo lahko vsebovali že telefoni višjega razreda, ki bodo prišli na trg leta 2020.


Vir: TipsMake