Domači heker

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 4. 02. 2021 05:57:00, Kategorija:

»Sofisticirana hekerska združba« je bil kar njegov 11-letni sin.

Domači heker
Rajiv Kumar iz indijskega Ghaziabada je 1. januarja dobil elektronsko sporočilo, v katerem mu je nekdo grozil in zahteval denar. Rajiv je sporočila ni jemal resno in ga je ignoriral, a je naslednji dan in vse prihodnje dni prejemal nova in nova, v katerih se je zahtevani znesek dvigoval in tudi zagrožena kazen, če ne plača, je bila vedno hujša. Poleg tega se je začel čudno obnašati tudi njegov telefon, saj se mu je nekako spremenila telefonska številka, s stare pa so on in člani njegove družine pričeli dobivati telefonske klice. Ko so nepridipravi od njega pričeli zahtevati milijon rupij (okoli 11.400 €), če ne bodo javno objavili občutljive fotografije njegove družine, nato pa vse pobili, poleg tega pa mu pošiljati videoposnetke in fotografije družinskih članov, se je mož odločil, da je dovolj, in poklical policijo.

Ta je zadevo vzela zelo resno in preiskava je hitro obrodila sadove. Izkazalo se je, da je naslov IP, s katerega so bila poslana sporočila, enak kot naslov IP prejemnika, torej Rajiva, kar je pomenilo, da je bil pisec Rajiv sam ali pa nekdo iz njegovega gospodinjstva. Policija je seveda izprašala vse člane družine in izkazalo se je, da za vsem skupaj stoji Rajivov 11-letni sin.

In zakaj je mladenič to počel novinarji Inda Today niso izvedeli, so pa izvedeli, da je policiji povedal, da se je vsega skupaj naučil z YouTuba in navodil, ki jih je našel v internetu. Kaj ga čaka, zaenkrat še ni jasno...

Vir: India Today