Eden za na pot

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 16. 05. 2018 03:49:00, Kategorija:

Ste veliko na poti in potrebujete večji zaslona od tistega, ki vam ga nudijo prenosniki?

Eden za na pot

I1601FWUX je prava rešitev v obliki 15.6-palčnega (39,6 cm) zaslona IPS v polni visoki ločljivosti (1920 x 1080 točk) in vidnim kotom 160/160°. Pametni pokrov, ki je priložen monitorju, služi tudi kot držalo zaslona v pokončnem in ležečem načinu, vgrajena funkcija samodejnega vrtenja pa zasuka zaslonski prikaz v pravilen položaj. Njegova oblika z debelino 8,5 mm in težo samo 800 g zagotavlja, da se monitor udobno prilega v katero koli torbo.

I1601FWUX uporablja tehnologijo USB Tip-C tako za povezavo signala kot napajanje zaslona, saj, za razliko od starejših zaslonov z napajanjem USB, vrata USB-C vključujejo visokokakovostni signal DisplayPort in napajalno povezavo v enem kablu. Velikost zaslona 15,6-palcev ustreza velikostim zaslona večine multimedijskih prenosnih računalnikov, medtem ko višina držala omogoča nastavitev zaslona na istem nivoju s prenosnim računalnikom. Zaslon je opremljen tudi z AOC Low Blue Light načinom, ki zmanjšuje potencialno škodljivo modro svetlobo in preprečuje utrujenost uporabnikov ter zagotavlja udobno uporabo skozi noč in dan, zahvaljujoč svetilnosti 220 cd/m². Zaslon I1601FWUX ima odzivni čas 5 ms GtG, kar pomeni, da bodo hitri akcijski prizori ali igre s hitrim tempom prikazani gladko in brez zatikanja.

Vključeni pametni pokrov ščiti zaslon, ko ga ne uporabljate in prenašate naokoli. Ko je zaslon v uporabi, pa se pokrov spremeni v nosilec zaslona za pokončni in ležeči način. S funkcijo Auto-Pivot, ki se jo aktivira preko programske opreme AOC i-Menu, je enostavno tudi spreminjanje orientacije zaslona, zaradi česar se med vrtenjem zaslona slika samodejno poravna v pravilen položaj.

Cena in dostopnost: AOC I1601FWUX bo po priporočeni prodajni ceni 299 EUR v Evropi na voljo predvidoma še ta mesec.