GTI se vrača domov

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 10. 03. 2023 04:33:00, Kategorija:

Pormocijska vsebina
Volkswagen bo srečanje GTI-jev prestavil v Wolfsburg.

GTI se vrača domov
Volkswagen legendarno srečanje modelov GTI ob Vrbskem jezeru prestavlja v prihodnost: od leta 2024 se bo odvijalo v osrčju znamke, v Wolfs­burgu. Dogodek "GTI Coming Home" bo v prihodnje navdušence in ljubitelje Volkswagnovih športnih modelov pričakal pred vrati tovarne Volkswagen.

"Naši oboževalci GTI-jev so za Volkswagen zelo pomembni, zato so nam stiki z njimi zelo pri srcu," je povedala Imelda Labbé, direktorica prodaje, marketinga in popro­daje v upravi znamke Volkswagen Osebna vozila. "Potem ko je bilo srečanje GTI ob Vrbskem jezeru žal odpovedano, smo se kar hitro odločili, da skupnosti ljubiteljev GTI-jev v Wolfsburgu ponudimo nov dom za ta dogodek. Pri načrtovanju dogodka želimo upoštevati tudi želje oboževalcev, saj naj bi bilo to predvsem srečanje zanje. Zato jim bomo v prihodnjem letu zagotovo lahko ponudili nekaj zanimivosti in presenečenj."

GTI - te tri črke že skoraj pol stoletja pomenijo športnost, emocionalnost in dinami­čnost. Skupnost oboževalcev po vsem svetu še vedno raste, privrženci kultne znamke se redno srečujejo v fan klubih in si v skupnostih izmenjujejo ideje. Od leta 1982 je največje srečanje modelov GTI tradicionalno potekalo v Avstriji ob Vrbskem jezeru, pred kratkim pa se je občina Maria Wörth odločila, da vsakoletnega dogodka ne bo več organizirala.

Volkswagen se je odločil, da bo to tradicijo od naslednjega leta naprej nadaljeval v Wolfsburgu: poleg predstavitev vozil, odrskih predstav in klubskih srečanj bodo za ljubitelje GTI-jev pripravili še veliko drugih akcij in presenečenj. Prostor in infra­struk­tura v Wolfsburgu ponujata idealne pogoje za sprejem velikega števila obisko­valcev in njihovih vozil. Volkswagen bo pod sloganom "Coming Home" (Vrnitev domov) v Wolfsburgu vzpostavil nov dom skupnosti oboževalcev modelov GTI. ▪