HONOR na sejmu IFA 2022

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 5. 09. 2022 04:08:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
Dvojna strategija za premijske mobilnike, načrti za Magic OS 7.0 in pametni telefon HONOR 70...

HONOR na sejmu IFA 2022
George Zhao, izvršni direktor HONOR Device Co. Ltd., je na odru konvencije IFA, te se je HONOR prvič udeležil kot samostojno podjetje, predstavil zavezanost blagovne znamke k inovacijam in odprtemu sodelovanju

HONOR, svetovna tehnološka blagovna znamka, je na svoji uvodni predstavitvi na sejmu potrošniške elektronike IFA z naslovom »Za povezano prihodnost« spet potrdila svojo zavezanost mednarodnim trgom. Med dogodkom je blagovna znamka HONOR napovedala novo, dvojno strategijo za vse svoje naslednje premijske mobilnike, tudi prepogljive, da bodo na voljo v Evropi in na drugih mednarodnih trgih. Predstavili so tudi Magic OS 7.0, prihajajoči operacijski sistem, ki temelji na operacijskem sistemu Android, tako kot tudi na operacijskih sistemih za osebne računalnike in internet stvari in omogoča nemoteno usklajevanje med pametnimi telefoni, tablicami, osebnimi računalniki in drugimi napravami, povezanimi v internet stvari. HONOR je obogatil svoj inovativni portfelj izdelkov in predstavil tri nove izdelke: HONOR 70, HONOR MagicBook 14 in HONOR Pad 8, prvo HONOR-jevo tablico, ki je na voljo izven Kitajske. Vsi trije izdelki bodo v prihodnjih tednih prispeli na izbrane evropske trge.

HONOR je v Berlinu prav tako predstavil projekt Pobeg v prihodnost (Gateway to the Future), pobudo, s katero povezujejo kulturno in tehnologijo. HONOR je izbral Hamburg za testno lokacijo projekta, z namenom, da bi prispevali h kulturnemu digitalnemu bumu in navdušili ljudi po vsem svetu, da bi skupaj poustvarili kulturne zaklade v metaverzumu, tridimenzionalnemu navideznemu svetu.

»HONOR si že od svojega nastanka prizadeva, da bi veliko prispeval k industriji in s tem omogočil boljšo prihodnost za vse. Da bi dosegli ta cilj, smo bili zelo osredotočeni na našo zavezanost za inovacije«, je dejal George Zhao, izvršni direktor družbe HONOR Device Co. Ltd. »Veselimo se, da bomo evropskim in mednarodnim uporabnikom, ki iščejo vrhunske uporabniške izkušnje na trgu, ponudili odlične možnosti.«

Povezana prihodnost z novo dvojno strategijo in s sistemom MagicOS
HONOR, kot svetovna tehnološka znamka, si je vedno prizadevala, da bi njene inovacije pomagale uporabnikom v vsakdanjem življenju. Zato bo HONOR prvič predstavil svoje prepogljive pametne telefone na mednarodnih trgih. Kot so naznanili na sejmu IFA, bo HONOR z dvojno strategijo poskrbel, da bodo njihovi premijski mobilniki, tudi prepogljivi, na voljo uporabnikom v Evropi in drugih državah po vsem svetu.

HONOR je tudi predstavil Magic OS 7.0, nov operacijski sistem, ki je zasnovan tako, da zagotavlja brezhibno izkušnjo na različnih platformah in napravah. Temelji na operacijskem sistemu Android ter operacijskih sistemih za osebne računalnike in internet stvari, zato se lahko naprave z različnimi operacijskimi sistemi povežejo z napravami Magic OS na sistemski ravni.

Poleg novih sprememb uporabniškega vmesnika bo Magic OS 7.0 uporabnikom omogočal upravljanje prenosnega računalnika, pametnega telefona in tabličnega računalnika HONOR z eno samo tipkovnico in miško. S to funkcijo lahko uporabniki nemoteno premikajo datoteke med napravami ter s tipkovnico prenosnega računalnika vnašajo besedilo v pametni telefon ali tablični računalnik. Sistem Magic OS 7.0 bo uradno predstavljen v zadnjem četrtletju letošnjega leta.

V skladu s svojo zavezanostjo, da bi prispeval k širši industriji, je HONOR objavil, da se je blagovna znamka pridružila različnim konzorcijem interneta stvari, vključno z Matter in Ola, ter tako pomagala pri oblikovanju skupnih industrijskih standardov, ki spodbujajo odprto sodelovanje. Poleg tega bo nova platforma z imenom HONOR Developer Service Platform zagotavljala neposredno podporo in storitve razvijalcem. Med številnimi storitvami, ki so na voljo, lahko razvijalci svoje aplikacije pošljejo v App Market in Game Center kar prek HONOR-jeve platforme.

Prav tako bodo lahko razvijalci prek platforme dostopali do različnih sistemov, in v prihodnosti razvijali različne funkcije za uporabnike naprav HONOR. Zainteresirani razvijalci lahko za več informacij obiščejo naslednje spletno mesto: https://developer.hihonor.com.

HONOR dodatno potrjuje zavezanost blagovne znamke funkcionalnosti med napravami, saj širi svoje partnerstvo z Microsoftom z željo, da bi povezavo Phone Link omogočil tudi mednarodnim uporabnikom naprav HONOR.

Funkcija Phone Link, ki je bila prej na voljo le uporabnikom naprav HONOR na Kitajskem, uporabnikom omogoča, da izbrane pametne telefone HONOR povežejo z osebnimi računalniki z operacijskim sistemom Windows in s tem omogočijo nove možnosti med napravami, vključno z možnostjo pregledovanja obvestil, opravljanja in sprejemanja klicev v osebnem računalniku ter uporabe mobilnih aplikacij v sistemu Windows.

HONOR Magic4 Pro je med prvimi mednarodnimi modeli pametnih telefonov HONOR, ki podpirajo povezavo Phone Link, medtem ko bo po posodobitvi OTA povezavo Phone Link podpiral tudi HONOR 70.

Še več, od letošnjega oktobra dalje bo HONOR z nadgrajeno aplikacijo Health (Zdravje) uporabnikom omogočil prilagojeno uporabniško izkušnjo – vaje za fitnes ali trening bodo uporabniku predlagane na podlagi njegovih navad.

Pametni telefon HONOR 70, mojstrovina za vlogerje, na voljo tudi v Sloveniji
HONOR je na sejmu IFA v Berlinu najavil, da tudi na slovenski trg prihaja njihov popolnoma nov pametni telefon HONOR 70, zadnji iz njihove premijske serije N. Elegantna naprava je opremljena z vrhunskim sistemom kamer in programskimi rešitvami, ki naredijo ustvarjanje (in deljenje) kratkih video posnetkov še enostavnejše. Ne le, da je uporabniku na voljo snemanje individualnega videa ene osebe, ki je v središču pozornosti, hkrati lahko telefon istočasno snema še t. i. skupinski video.

Ustvarjati zelo kakovostne vloge je s pametnim telefonom HONOR 70 preprosto zahvaljujoč dvojni glavni kameri z ločljivostjo 54 milijonov pik in popolnoma novim senzorjem IMX800, ki omogoča uporabnikom, da zajamejo več svetlobe za svetlejše in ostrejše fotografije. Pametni telefon HONOR 70 ima tudi ultraširoko in makro (bližinsko) kamero z ločljivostjo 50 milijonov pik. Opremljen je z mobilno platformo Qualcomm Snapdragon 778G Plus 5G, poganjata pa ga edinstveni tehnologiji pospeševanja grafičnih zmogljivosti GPU Turbo X in OS Turbo X, ki zagotavljata izjemne zmogljivosti tudi med intenzivnim igranjem mobilnih iger ali pripravljanjem vlogov.

HONOR 70 je prvi pametni telefon iz serije N, ki ga poganja najnovejši uporabniški vmesnik HONOR Magic UI 6.1 z operacijskim sistemom Android 12.

Da je pametni telefon HONOR 70 odličen telefon z izjemno uporabniško izkušnjo, so prepoznali tudi v združenju EISA (sestavlja ga 60 tehnoloških revij in spletnih portalov iz 29 držav, vsako leto podeljuje priznanja iz sveta zvoka in slike), ki so omenjenemu telefonu namenili nagrado EISA BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023 (Nagrada najboljši nakup pametnega telefona 2022 – 2023). Nagrade EISA (Expert Imaging and Sound Association) veljajo za eno največjih priznanj v avdio- in video industriji, zadnja leta pa tudi na področju mobilnih naprav.

HONOR 70 je na voljo tudi v Sloveniji po priporočeni ceni 599 EUR (različica: 8+128GB). V svojo ponudbo so ga uvrstili vsi trije največji slovenski mobilni operaterji – A1 Slovenija in Telemach in še pred koncem septembra Telekom Slovenije.

HONOR MagicBook 14, zmogljiva naprava za mobilno produktivnost
Povsem novi HONOR MagicBook 14, ki prvič v zgodovini ponuja OS Turbo na prenosnem računalniku HONOR, prinaša pomembno podaljšanje življenjske dobe baterije in do 20,8 % boljšo energijsko učinkovitost v primerjavi s svojim predhodnikom.

Prenosnik poganja procesor Intel® Core™ i5-12500H 12. generacije in ga je mogoče konfigurirati z namensko grafično kartico NVIDIA® GeForce RTX™ 2050, ki ponuja izjemno hitro delovanje, tako pri delu v pisarni kot pri igranju iger doma. HONOR MagicBook 14 z baterijo kapacitete 75 Wh zagotavlja do 17 ur delovanja v stanju pripravljenosti in podpira hitro polnjenje, ki zagotavlja do 3,5 ure delovanja pri izvajanju produktivnostne programske opreme že po samo 15 minutah polnjenja. Naprava še ni na voljo v Sloveniji.

HONOR Pad 8 omogoča vrhunsko avdiovizualno izkušnjo
HONOR Pad 8 je cenovno dostopna vsestranska pametna naprava, ki skrbi za produktivnost in potrebe študentov in mladih strokovnjakov po zabavi. Nova tablica HONOR združuje 12-palčni zaslon 2K HONOR FullView v 87 % razmerjem med ohišjem in zaslonom, podpira ločljivost 2000x1200 pik z možnostjo prikaza 1 milijarde barvnih odtenkov ter z osmimi vgrajenimi zvočniki za zagotavljanje poglobljenih večpredstavnostnih izkušenj na poti. HONOR Pad 8, ki poganja HONOR Magic UI 6.1 s storitvami Google Play, vsebuje baterijo visoke zmogljivosti 7250 mAh za celodnevno povezljivost, ki uporabnikom omogoča, da ostanejo povezani ves čas. Naprava še ni na voljo v Sloveniji.

Prestavitev tablice zaokroža portfelj blagovne znamke HONOR na globalni ravni; uporabniki na izbranih evropskih in mednarodnih trgih bodo kmalu imeli dostop do vseh pametnih telefonov HONOR in izdelkov IoT, kar je pomemben mejnik za podjetje HONOR.

Vstopite v Pobeg v prihodnost
HONOR neprestano vlaga v tehnologije, kot so: umetna inteligenca, prostorski zvok in obogatena resničnost, da bi ljudem omogočila stik z digitalno revolucijo.

Na sejmu IFA v Berlinu so predstavili projekt Pobeg v prihodnost (Gateway to the Future), pobudo, s katero povezujejo kulturno dediščino in tehnologijo. Da so lahko izpeljali omenjeni projekt, se je HONOR povezal s podjetjem ARLOOPA, ki se ukvarja z obogateno in virtualno resničnostjo, in priznanima umetnikoma Yunuene in Timom Helgertom, ki sta ustvarjalno preoblikovala znamenito zgradbo Wasserschloss v Hamburgu, objekt je del Unescove svetovne dediščine, v obogateni, tridimenzionalni resničnosti. Ta je na ogled v mestnem predelu Speicherstadt, lahko pa si jo ogledate tudi doma preko aplikacije ARLOOPA, ki pametnim telefonom ponuja nove možnosti odkrivanja kulturne dediščine s pomočjo umetne inteligence.


Predstavljamo prostorski zvok HONOR
HONOR-jeva prostorska avdio rešitev Spatial Audio, predstavljena med sejmom IFA 2022, je zasnovana tako, da slušalkam omogoča predvajanje izrazitejših, kinematografskih 3D zvočnih učinkov, ki objamejo poslušalca in so potrebni za izkušnjo obogatene in navidezne resničnosti naslednje generacije.

HONOR-jeva rešitev Spatial Audio je prva, ki podpira prilagajanje razdalje izvora zvoka kar uporabnikom omogoča dinamično prilagajanje razdalje navideznih zvočnih virov od 0,15 do 10 metrov, da si čim bolje prilagodijo zvočno izkušnjo.

Talenti HONOR: Prijave za Interactive AR Artwork so odprte
Kot dopolnitev pobude je HONOR uvedel posebno kategorijo Interactive AR Artwork (interaktivna umetniška dela obogatene resničnosti) kot del svojega globalnega oblikovalskega tekmovanja HONOR Talents. Znotraj kategorije so tekmovalci povabljeni k izdelavi digitalnih umetniških del obogatene resničnosti, kjer kreativno preoblikujejo svoje soseske, vključno z digitalnimi prekrivnimi elementi za zgradbe, stene, parke in druge javne površine, s čimer pomagajo skupnosti približati kulturo. Umetniki, ki jih natečaj zanima, lahko več informacij najdejo tukaj: https://www.hihonor.com/honor-talents/en/

HONOR se je povezal tudi s Centralno akademijo lepih umetnosti (CAFA) na Kitajskem, da bi ustvaril novo umetniško delo obogatene resničnosti z naslovom INFINITY. Fizično-digitalna izkušnja prikazuje umetniško interpretacijo vesolja, ki jo ustvarjalna ekipa, sestavljena iz članov fakultete CAFA in študentov, uporablja kot analogijo za spodbujanje medkulturnega dialoga. Umetniško delo je dostopno na HONOR-jevi stojnici IFA prek aplikacije ARLOOPA.

Vir: HONOR