Igranje v oblaku za vse

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 14. 10. 2022 06:02:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
Novi Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook  ponuja enostaven dostop do vrhunskih iger...

Igranje v oblaku za vse
Podjetje Lenovo je predstavilo novega člana svoje družine igričarskih prenosnikov. 16-palčni igričarski Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook, zasnovan za široko občinstvo igričarskih navdušencev z različnimi stopnjami znanja, je prvi prenosnik podjetja, ki zagotavlja tekoče igranje iger v oblaku. Ponuja večje zmogljivosti, višje hitrosti in osupljivo sliko, prenosnik pa je opremljen tudi z novimi funkcijami programske opreme ChromeOS, vključno z možnostjo enostavnega iskanja in dostopa do najnovejših iger, medtem ko uporabniki uživajo v vrhunski igralni izkušnji.

Podobno kot preostala tehnološka industrija je tudi igranje iger v zadnjih nekaj letih močno naraslo, saj se je število spletnih igralcev povečalo za več kot 32 %. Trenutno so na svetu že 3 milijarde igralcev iger.   Množice ljudi, ki so se med pandemijo zgrinjale k igranju iger kot ventilu, so to okolje popestrile, saj so se ljudje vseh starosti lotili tega hobija. IdeaPad Gaming Chromebook je ustvarjen za širok spekter igralcev različnih generacij in spretnosti ter ponuja izboljšano, a preprosto izkušnjo igranja, kot tudi funkcije, ki podpirajo produktivnost – vse to po dostopni ceni.

Spoznajte nadgrajeni IdeaPad Gaming Chromebook (16”, 7)

Novi prenosnik podpira grafično zahtevne igre in spletne bojne arene za več igralcev (MOBA) ter je poln uporabnih funkcij, zaradi česar je več kot le zmogljiv prenosnik za igre. Slika visoke ločljivosti gladko drsi po zaslonu ločljivosti WQXGA z osveževanjem 120 Hz, ki zagotavlja neverjetno barvno natančnost in svetlost ob razmerju stranic 16 : 10. Hitra frekvenca osveževanja v kombinaciji z zmogljivim procesorjem Intel Core™ in povezljivostjo Wi-Fi 6E zagotavlja, bodo igralci uživali v natančnem, odzivnem igranju, kar jim bo pomagalo postati še boljši tekmeci.

Katera igralna naprava bi bila popolna brez RGB-tipkovnice? Ne le, da ima tipkovnica na IdeaPad Gaming Chromebooku barvno osvetlitev ozadja s štirimi območji, ko se pojavi potreba po hitrosti, ne bo izgubljen noben pritisk tipke. Po zaslugi funkcije natančnega zaznavanja pritiska tipk in 1,5-milimetrskega ugreza tipk je zagotovljena bolj odzivna in intuitivna izkušnja tipkanja – funkcija, ki se dobro obnese tudi takrat, ko morajo uporabniki preklopiti iz vloge igričarja v strokovnjaka ali študenta.
»Videli smo premik v igričarski skupnosti. Zahvaljujoč rastočemu ekosistemu igranja iger v oblaku se uporabniki, ki so v zgodnjih 90. letih prejšnjega stoletja zagovarjali videoigre, znova lotevajo tega hobija, medtem, ko mlajša publika uživa v brezhibni, a poglobljeni izkušnji pretočnih storitev igranja,« je povedal Benny Zhang, vodja oddelka naprav Chromebook v Lenovovem globalnem inovacijskem centru, skupini za inteligentne naprave, in dodal: »Ne glede na raven spretnosti ali žanrsko preferenco si vsak igralec zasluži doživeti igre, kot si jih je zamislil ustvarjalec. Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook ne zagotavlja le zmogljivosti in grafike, ki so potrebni za uresničitev spletnega igranja, ampak poenostavi postopek za tiste, ki želijo samo igrati.«

IdeaPad Gaming Chromebook je zasnovan za igranje iger, vendar zgrajen tako, da podpira službene, šolske in druge potrebe vsakdanjega življenja, ponuja lahkotno prenosljivost, ko je to potrebno. Z elementi produktivnosti uporabniku omogoča, da naredi več. Eleganten prenosnik s pokrovom zaslona iz anodiziranega aluminija tehta le 1,82 kg in omogoča mobilnost na poti, ki bo pritegnila pozornost, ko ste zunaj. Z do 11-urno avtonomijo baterije, 8 GB delovnega pomnilnika, prostornim pogonom PCIe SSD in spletno kamero FHD z vgrajeno zaslonko za zasebnost lahko to napravo preprosto prilagodite za delo, študij in igro. Morebitno daljše sedenje pred zaslonom ne bo težava, saj zaslon oddaja nizke količine modre svetlobe in premore certifikat TÜV Rheinland za zmanjšano obremenitev in utrujenost oči.

Zmogljivo igranje iger na dosegu roke
IdeaPad Gaming Chromebook naredi pretakanje celotnih računalniških iger in iger za konzole bolj dostopno za igralce iger, bodisi priložnostne ali začetnike. Podpira in/ali izpolnjuje zahtevane specifikacije več vodilnih igralnih platform v oblaku, vključno z NVIDIA GeForce NOW, ki igre pretaka v ločljivostih do 1600p s 120 sličicami na sekundo in izjemno nizko zakasnitvijo in zagotavlja dostop do več kot 1400 računalniških iger, kot tudi Xbox Cloud Gaming (Beta) in Amazon Luna. Kot del nove programske opreme ChromeOS lahko uporabniki preprosto iščejo, klikajo in igrajo igre na različnih platformah z uporabo gumba Everything, ki je ekskluziven za naprave Chromebook. Igralci lahko nato svoje priljubljene igre pripnejo v opravilno vrstico za še hitrejši dostop.

Kot naprava, ki deluje v oblaku, so potrebe po namestitvah iger, ročnih prenosih, posodobitvah in popravkih stvar preteklosti. Samodejne posodobitve programske opreme se zgodijo brez potrebe po kakršnemkoli posredovanju uporabnika, dostop do najnovejše grafične tehnologije v oblaku pa pomaga zagotoviti optimalno delovanje naprave, tudi ko se igre z leti razvijajo. Uporabnikom ne bo treba spremljati in nadgrajevati novih različic iger ali kupovati grafičnih kartic, niti biti na tekočem s tem, kaj drugi uporabniki menijo, da je prava konfiguracija tradicionalnega igričarskega računalnika.

Za uporabnike, ki cenijo dodatno zaščito in podporo naprave, je na voljo Lenovova napredna podporna storitev Lenovo Premium Care, ki ponuja 24-urni dostop do strokovnih tehnikov za hitra popravila in pomoč. IdeaPad Gaming Chromebook tako do obisti poenostavi igranje iger za slehernega uporabnika.

Cene in dobavljivost
Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook (16”, 7) bo v Evropi predvidoma naprodaj proti koncu leta, takrat pa bodo znane tudi njegove cene.

Vir: Lenovo