Kdo še rabi ključavničarja?

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 14. 01. 2020 06:06:00, Kategorija:

Tudi ključavnice postajajo pametne. Tale je zelo zanimiva...

Kdo še rabi ključavničarja?

Ključavnice so nekaj, brez česar na žalost ne gre. In če jih že moramo imeti, naj bodo, poleg tega, da svoje delo opravljajo tako, kot je treba, tudi elegantne za uporabo. In tale Smart Door Lock and Keys francoskega podjetja Netatmo vsekakor sodi v to kategorijo.

Netatmova pametna ključavnica je združljiva z vrati debeline do 10 centimetrov, ki so opremljene z evrocilindrsko ključavnico. Poleg ključavnice bodo, ko bo ta na trgu, na voljo trije ključi, ki pa za odklepanje in zaklepanje ne uporabljajo klasične metode ampak NFC. To pomeni, da je ključe mogoče prosto kodirati in če nam ga ukradejo ali ga izgubimo, tudi preprosto deaktivirati. Štiri baterije AAA, ki napajajo ključavnico, naj bi držale dve leti, kar je več od večine tovrstnih konkurenčnih rešitev. Poleg zaklepanja in odklepanja s ključi je ključavnico mogoče odpreti tudi s pametnim telefonom preko vmesnika Bluetooth Low Energy (BLE) 4.2 in brezplačno aplikacijo, ki je na voljo za iOS in Android.

Ključavnica zaradi varnosti ne podpira WiFi oziroma dostopa preko interneta, kljub temu pa je mogoče nekoga spustiti v stanovanje tudi če nas ni doma. Kako? Tako, da mu pošljemo ključ, on pa potem uporabi Bluetooth na svojem telefonu. Pametno…

Kdaj bo Smart Door Lock and Keys še ne vemo, se pa je na spletni strani podjetja mogoče naročiti na novice, preko katerih nam bodo datum izida in ceno sporočili po elektronski pošti.


Vir: Netatmo