Mobilno desetletje

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 18. 12. 2019 04:29:00, Kategorija:

Katere mobilne aplikacije in igre smo imeli najraje in preko katerih porabili največ denarja?

Mobilno desetletje

Čez slaba dva tedna bomo zakorakali v novo desetletje zato je čas za pogled nazaj in »inventuro« tega, kar smo počeli v preteklem. Analitično podjetje App Annie si je malce ogledalo trg mobilnih aplikacij v letih od 2010 do 2019 in sestavilo nekaj dokaj zanimivih seznamov.

Kar zadeva število prenosov je absolutni zmagovalec Facebook, saj njegove aplikacije zasedajo prva štiri mesta lestvice. Na prvem je aplikacija Facebook, na drugem Facebook Messenger, tretji je WhatsApp Messenger, četrti pa Instagram.

Toda če Facebook dominira na lestvici najbolj prenašanih, pa ga na lestvici aplikacij, preko katerih so uporabniki porabili največ denarja, sploh ni. Na njej vodi Netflix, sledita pa mu Tinder in Pandora Music.

Kaj pa igre? Največkrat prenesena je bila danska igra Subway Surfers, sledita ji Candy Crush Saga in Temple Run 2, na četrtem mestu pa je »naš« My Talking Tom.

Tudi pri igrah se seznama najbolje prenašanih in tistih, na katerih so uporabniki »pustili« največ denarja, precej razlikujeta. Največ denarja je bilo porabljenega za Clash of Clans, ki je na seznamu najbolj prenašanih na petem, na tretjem pa Candy Crush Saga, ki je v seznamu največkrat prenesenih na drugem mestu, mednju pa se je vrinil Monster Strike.

Vir: App Annie