Navpična strelska miška

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 16. 05. 2019 04:23:00, Kategorija:

Miška v obliki ročaja prave pištole, namenjena strelskim igram.

Navpična strelska miška

V prvoosebnih strelskih igrah je kombinacija tipk in miške nekako standard. Z leti smo se tega nekako navadili, kar pa še ne pomeni, da je to najboljša rešitev. Vsekakor ni ravno podobna realnosti. Kitajsko podjetje Ragnok se je odločilo nekaj narediti na to temo in izdelali so Mosuegun, krmilnik, ki mu skoraj ne moremo več reči miška, saj je podoben ročaju pištole. Točneje pištoliePuščavski Orel (Desert Eagle), ki jo srečamo v celi vrsti strelskih iger kot eno od osnovnih orožij.

Prvo, kar seveda pade v oči je to, da gre za navpični krmilnik, ki se uporablja kot igralna palica (joystick). Ima tudi dva gumba, od katerih je zgodnji nadomestek levega, spodnji desnega gumba miške, kolešček pa je pomaknjena na zadnjo stran in ga krmilimo s palcem. Mousegun je videti kot stacionarni krmilnik, torej kot stara dobra krmilna palica, a ni tako, saj naprava ne zaznava le nagibov v vse smeri ampak tudi premikanje po podlagi, torej našin, ki ga poznamo pri miški. In to z ločljivostjo do 3200 dpi.

Ideja krmilnika Mousegun je seveda pričarati realizem v strelske igre, poleg tega pa naj bi, tako proizvajalec, bila bolj ergonomska od klasične miške. Glede na to, da je na trgu vse več navpičnih ali vsaj delno navpičnih mišk, ki naj bi manj obremenjevale zapestje, bi nekaj celo lahko bilo na tem.

Mousegun bo na voljo za desničarje in levičarje, poganjala ga bo 800 mAh baterija, kdaj (in če) bo izdelek na trgu pa še ne vemo, saj se bo v kratkem šele začela kampanja zbiranja zagonskih sredstev na portalu Indiegogo. Tam ga bo v prednaročilu mogoče naročiti za 59 USD (slabih 53 €), v redni prodaji pa bo dvakrat dražji.


Vir: Ragnok