Nič več »skritih mest«?

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 14. 02. 2019 04:58:00, Kategorija:

Lufthansi je dovolj tega, da potniki izkoriščajo luknjo v sistemu in tako ceneje letijo.

Nič več »skritih mest«?

Izkušeni letalski potniki vedo, da so leti, kjer je potrebno prestopati precej cenejši od direktnih. Pogosto toliko, da se recimo bolj izplača kupiti karto do neke tretje destinacije, do katere je mogoče priti s prestopanjem na dejanski ciljni destinaciji. Vzemimo nek izmišljeni primer - radi potovali iz Ljubljane v London. Če se nam zdi, da je karta predraga, lahko kupimo karto iz Ljubljane do Dublina s prestopanjem v Londonu, ki je precej cenejša od karte do Londona. In v Londonu pač ne gremo na letalo za Dublin. To »hekanje« letov je menda dokaj pogosto, saj ima celo svoje ime – »hidden city«.

Lufthansa se je odločila temu narediti konec in za zgled tožila nekega Nemca, ki je metodo skritega mesta uporabil za potovanje med Oslom  in Seattlom s postankom oziroma prestopom v Frankfurtu. Pot v ZDA je opravil tako, kot je bilo načrtovano, nazaj grede pa si je premislil in v Frankfurtu ni šel na letalo za Oslo ampak z drugo karto v Berlin, od koder je.

Lufthansa sedaj moža toži za 2385 dolarjev (dobrih 2100 €) ker meni, da je bila oškodovana. Tožbo je berlinsko sodišče že zavrnilo, a se je letalski prevoznik pritožil. Poznavalci menijo, da bo sicer tudi pritožba zavrnjena, a bo že to, da je bila Lufthansa pripravljena sprožiti tožbo, marsikaterega »hekerja« odvrnilo od tovrstnega početja.

Vir: CNN