NIKKOR Z 40mm f/2 že na prodajnih policah

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 7. 10. 2021 03:57:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
Nikon predstavil doslej najmanjši objektiv serije Z polnega formata

NIKKOR Z 40mm f/2 že na prodajnih policah
NIKKOR Z 40mm f/2 je vsestranski svetlobno močan in kompakten standardni objektiv, ki se s fiksno goriščnico predstavlja kot odličen sopotnik fotografov, videografov in vlogerjev, blestel pa bo predvsem pri portretiranju, spontanem fotografiranju in videosnemanju zanimivih vsakodnevnih motivov ter interaktivnem podajanju prvoosebnih videoposnetkov.

Novi objektiv je doslej najmanjši in najlažji objektiv polnega formata s fiksno goriščnico s 40-milimetrsko goriščnico (60mm pri uporabi na fotoaparatih s slik. tipalom formata DX) v Nikonovi seriji Z. Širok bajonet Z in velika svetlobna jakost (f/2) tega objektiva zagotavljata odlične zmogljivosti pri fotografiranju v šibki svetlobi, zato z njim ne bo težko posneti idealnega trenutka tudi pri slabo osvetljenih prizorih. Zaokroženih 9 lamel zaslonke omogoča, da fotografi in filmski ustvarjalci lahko zajamejo posnetke z mehko zamegljenimi ozadji in s tem ustrezno izpostavijo osrednji motiv.

Najmanjša razdalja ostrenja je zgolj 29 centimetrov, Nikonovi inženirji pa so pri zasnovi objektiva imeli v mislih hitro in neslišno samodejno ostrenje tudi med videosnemanjem, saj so v objektiv vgradili izredno tih koračni motorček. Objektiv ima tudi kontrolni obroč, ki lahko deluje v funkciji ročnega ostrenja, lahko pa z njim uravnavamo zaslonko, kompenzacijo osvetlitve ali nastavljamo vrednosti ISO.

Objektiv NIKKOR Z 40mm f/2 je na prodajnih policah od konca septembra po priporočeni prodajni ceni 279 EUR.

Vir: nikon.si