Očem prijazni televizorji

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 22. 03. 2021 04:39:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
Samsungovi televizorji Neo QLED prvi s certifikatom »Eye Care«.

Očem prijazni televizorji
Nedavno predstavljena serija Neo QLED televizorjev se sedaj ponaša tudi z »Eye Care« certifikatom, ki ga podeljuje priznani nemški inštitut za certificiranje elektrotehnike, Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE). Certifikat je dokaz zavezanosti družbe Samsung k razvoju zanesljivih televizorjev.

Vsi modeli Samsung QLED televizorjev, ki so bili predstavljeni leta 2021, so prejeli »Eye Care« certifikat, ki vključuje naslednje ocene: 'varnost za oči', 'nežen za oči', 'stopnja migljanja',  'enakomernost' in 'natančnost barv'.

Izvršni podpredsednik za vizualno poslovanje, Samsung Electronics, Yonghoon Choi, je dejal: »Kot vodilna družba v globalni TV industriji zadnjih 15 let, se Samsung pri razvoju naprav osredotoča na kakovost slike in pri tem misli na slehernega uporabnika.«

Medtem ko je certifikat 'varnost za oči' dodeljen napravam z nižjimi ravnmi emisij modre svetlobe, ultravijoličnih in infrardečih žarkov, ki spadajo v »izvzeto skupino« v skladu s klasifikacijo mejnih vrednosti emisij, ki jo je določila Mednarodna elektrotehniška komisija (IEC), certifikat 'nežen do oči' dokazuje, da količina zaviranja melatonina iz naprave ustreza standardu Mednarodne komisije za osvetlitev (CIE).

Samsung QLED televizorji so prepoznani tudi po tem, da izpolnjujejo standarde enakomernosti kakovosti slike in natančnosti barv, za oba elementa pa se ocenjuje tudi uspešnost dostave vsebin.

Vir: Samsung