Ostrejše podrobnosti, boljša povezljivost

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 26. 08. 2021 04:34:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
AOC predstavlja štiri profesionalne QHD in 4K monitorje s pametno USB-C povezljivostjo

Ostrejše podrobnosti, boljša povezljivost
Zaslonski specialist AOC razširja svojo profesionalno P2 linijo poslovnih monitorjev s štirimi novimi modeli v velikostih 27" (68,6 cm) in 32" (80 cm). Vsak od novih monitorjev je opremljen z USB-C povezljivostjo za eno samo kabelsko povezavo s prenosnimi in tabličnimi računalniki ali mobilnimi napravami za hkraten prenos video signala, napajanje in prenos podatkov na priključene SSD ali trde diske. Zasnovani za poslovne uporabnike, ki potrebujejo velike zaslone z visoko ločljivostjo za prikaz več aplikacij hkrati, se 32-palčni U32P2CA in 27-palčni U27P2CA ponašata z izjemno ostro ločljivostjo 4K (3840 x 2160), medtem ko imata 32-palčni Q32P2CA in 27-palčni Q27P2CA izvirno ločljivost QHD (2560 x 1440).

Danes mora biti delovno mesto bolj prilagodljivo kot kdaj koli prej. Mnogi profesionalni uporabniki so sedaj navajeni uporabljati prenosne računalnike za delo od kjer koli. Vendar bi se večina tudi strinjala, da delo na majhnem zaslonu prenosnega računalnika ni tako učinkovito kot delo na velikem zaslonu. Povečanje produktivnosti, doseženo z velikimi zasloni in visokimi ločljivostmi, je ogromno, saj lahko uporabniki odprejo več oken in več opravil hkrati. Za razliko od zaslona prenosnika, delo na ergonomsko zasnovani mizi s po višini nastavljivim monitorjem prinaša bolj zdravo in udobno delovno okolje, kar je izredno pomembno.

AOC-jeva profesionalna linija poslovnih monitorjev P2 ponuja predvsem IPS ali VA panele, elegantna stojala z nastavljivo višino in 3-stransko zasnovo brez robov ali z ozkimi robovi za (domače) pisarne prihodnosti. Linija P2 trenutno ponuja dva IPS modela, opremljena z USB-C, in sicer 24-palčni 24P2C in 27-palčni 27P2C v ločljivosti Full HD. Sedaj AOC ponuja štiri nove modele in razširja svoj USB-C portfelj z visoko ločljivostjo (QHD & UHD) in velikimi (27- in 32-palčnimi) modeli.

32-palčni AOC U32P2CA je opremljen z VA panelom izvorne ločljivostji 4K (3840 x 2160), ki zagotavlja izjemno kontrastno razmerje 3000:1. Zaradi svetilnosti 350 cd/m2 je uporaben tudi pri zelo osvetljenih pogojih, medtem ko njegova resnično globoka črnina in široka pokritost (119% sRGB, 97,3% AdobeRGB, 90,7% DCI-P3) predstavljajo bogate in žive slike, kot nalašč za grafične oblikovalce in ustvarjalce video vsebin. Da lahko kar najbolje izkoristite velikost in ločljivost, monitor podpira način slike-ob-sliki (Picture-by-Picture). Za večjo prilagodljivost in mizo brez nereda ima monitor na stojalu odprtino za upravljanje kablov ter je opremljen s 4-vratnim zvezdiščem USB 3.2 za enostavno povezavo tipkovnice in miške. Zato lahko prenosni računalnik uporabljate samo z enim samim kablom USB-C, zaslon pa lahko razširite ali delite z monitorjem z uporabo USB-C DisplayPort alternativnega načina, vmesnik USB-C pa napaja in polni prenosne računalnike ali druge naprave do 65 W, medtem ko še vedno deluje kot običajna USB povezava za prenos datotek z zunanjega pogona, priključenega na USB vozlišče monitorja. S povezanimi zunanjimi napravami prek USB zvezdišča lahko tipkovnica in miška v polni velikosti upravljata tudi prenosni računalnik prek USB-C.

27-palčni AOC U27P2CA se prav tako ponaša s panelom ločljivosti 4K, vendar tokrat s panelom IPS. Dodatna ostrina zaradi večje gostote slikovnih pik pri manjši velikosti okvirja in povečani barvni natančnosti naredi monitor resnično sijoč, saj ponuja življenjsko resnične slike s široko pokritostjo. Podobno kot 32-palčni bratranec, tudi U27P2CA ponuja način slike-ob-sliki (Picture-by-Picture).

Še dva nova modela v ločljivosti QHD sta 32-palčni AOC Q32P2CA in 27-palčni AOC Q27P2CA, ki se ponašata z IPS paneli in 75 Hz frekvenco osveževanja. Zaradi manjšega 27-palčnega zaslona je Q27P2CA veliko ostrejši in za večino uporabnikov ponuja optimalno kombinacijo velikosti (27-palcev) in ločljivosti (QHD). Ustvarja barvite in bogate slike, primerne za večino aplikacij, z izjemno širokim razponom pokritosti (126,5% sRGB, 108,4% AdobeRGB, 100,8% DCI-P3), primerno za grafične oblikovalce in ustvarjalce vsebin.

Ko je delo opravljeno, so ti monitorji popoln partner pri osnovnih igrah, saj imajo odzivni čas 4 ms GtG za hitre in gladke prehode slikovnih pik ter podporo za prilagodljivo sinhronizacijo (Adaptive-Sync) za sinhronizacijo frekvence osveževanja monitorja s hitrostjo sličic grafičnega procesorja, s čimer se odpravi trganje in trzanje slike. QHD modela Q32P2CA in Q27P2CA ponujata tudi 75 Hz frekvenco osveževanja, ki v primerjavi z običajno frekvenco osveževanja 60 Hz zagotavlja kar 25% bolj gladko vizualno izkušnjo pri opazovanju hitro premikajočih se predmetov ali premikov kurzorja.

Vsi modeli so združljivi z nosilcem VESA 100 x 100 mm in vključujejo popolnoma ergonomsko stojalo z nastavitvijo višine v razmerju 150 mm, 90° (pivot) usmerjenostjo in širok razpon nagiba ter zasuka. 32-palčni modeli se ponašajo z dvema 3W zvočnikoma, medtem ko 27-palčna uporabljata dva 2W zvočnika. Vsi modeli imajo tudi 3,5 mm priključek za slušalke.

Za zagotavljanje USB-C povezljivosti s starejšimi napravami brez teh vrat so vsi modeli opremljeni tudi s snemljivim kablom USB-C na USB-C/USB-A. Poleg tega je mogoče s pomočjo AOC-jevega izbirnega nosilca VESA-P2, mini in NUC računalnike namestiti neposredno na stojalo teh štirih modelov, s čemer ustvarite preprosto "vse-v-enem" rešitev, ki je odprta za nadgradnje.

AOC Q32P2CA in U27P2CA bosta na voljo od avgusta 2021 po priporočeni prodajni ceni 349 € oziroma 399 €.
AOC U32P2CA bo na voljo od septembra 2021 po priporočeni prodajni ceni 459 €.
AOC Q27P2CA bo na voljo od oktobra 2021 po priporočeni prodajni ceni 359 €.