Pa so zunaj!

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 11. 09. 2019 05:20:00, Kategorija:

Apple je razkril svojo novo trojico – pisani iPhone 11 ter velika iPhone 11 Pro in Pro Max.

Pa so zunaj!

No, pa je mimo vsakoletni »iPhone Day«, kot nekateri imenujejo dan, ko Apple uradno splavi svoje iPhone. Letošnji se imenujejo iPhone 11, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max. Najprej padejo v oči imena. To, kar je prej bil model R je sedaj osnovni model iPhone 11, večja modela pa sta, po vzoru iMacov in iPadov dobila oznako Pro.

iPhone 11 je opremljen z operacijskim sistemom iOS 13, poganja pa ga nov procesor A13, za katerega Apple trdi, kot vedno, da je trenutno najzmogljivejši procesor za mobilne telefone na trgu. Vse tri kamere na telefonu imajo ločljivost 12 MP, vse tri, torej tako prednja kot zadnji (širokokotna in ultra-širokokotna) omogočajo snemanje videl ločljivosti 4K in počasnih posnetkov. Telefon je opremljen z Wi-Fi 6, omogoča hitrejše odklepanje s prepoznavo obraza, baterija pa meda drži uro več kot tista v predhodnem modelu XR. Cena modela se bo pričela pri 699 dolarjih (pri nas verjetno prav toliko, a v evrih), na voljo pa bo v šestih barvah.

iPhone 11 Pro ima enak procesor kot »navaden« iPhone, od njega pa se ne razlikuje le po velikosti zaslona. Telefon ima na zadnji strani tri kamere – poleg širokokotne in ultra-širokokotne še kamero s štirikratno optično povečavo – ki bodo v kratkem znale uporabiti tako imenovani Deep Fusion, pri katerem telefon zajame devet fotografij in s pomočjo programske opreme zmanjša šum in izostri podrobnosti. Telefon je opremljen z zaslonom OLED Super Retina XDR diagonale 14,7 cm (5,8 palca), gostoto točk 458 pik na palec in kontrastnim razmerjem 2.000.000 proti 1. Zaslon pri neposredni sončni svetlobi daje od sebe 800 cd/m2, pri prikazu fotografij HDR in videa HDR10 pa celih 1200 cd/m2.

iPhone 13 Pro Max ima še večji zaslon (16,5 cm oz 6,5 palca) kot model Pro, odlikuje pa ga tudi bolj učinkovita poraba energije, saj baterija v modelu Pro Max menda drži 4 ure dlje kot v osnovnem modelu in 5 ur dlje kot v modelu Pro.

Modela Pro in Por Max prav tako poganja iOPS 13 ter podpirata Wi-Fi 6 in hitro prepoznavo obraza, ju pa je zaradi 18-vatnega polnilnika mogoče polniti nekaj hitreje. Še vedno pa ne brezžično…

Modela sta na voljo v štirih barvah, cena modela Pro je od 999 USD, modela Pro Max pa od 1099 USD naprej.

Vir: Apple