Perfektne prsi

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 5. 12. 2019 05:12:00, Kategorija:

Tehnologija sledenja očem razkriva, kakšne so idealne ženske prsi.

Perfektne prsi

Kakšne so idealne ženske prsi? Tako ženske kot moški imamo o tem različne predstave. Je odločilna velikost? Oblika? Poljska zdravnika P. Pietruski in W. Orlowski iz oddelka za plastično in rekonstruktivno kirurgijo varšavske bolnišnice sta izvedla eksperiment, v katerem sta ugotavljala, kakšne prsi so ljudem najbolj všeč. V raziskavi  je sodelovalo 50 moških in prav toliko žensk, ki so ocenjevali estetiko in simetrijo osmih tipov ženskih prsi, ki so se med seboj razlikovale po velikosti, obliki in stopnji povešenosti.

Raziskovalci so za čim bolj objektivne rezultate uporabili tehnologijo sledenja očem oziroma pogledu. Ta je razkrila, da sta bila kar trem četrtinam opazovalcem najbolj zanimiva spodnji deli prsi in predel okoli bradavic, saj se je na teh mestih, ne glede na to ali je šlo za moške ali ženske, njihov pogled zadržal najdlje.

In zakaj je tematika tako pomembna, da so se nadnjo spravili ugledni zdravniki? Ženske prsi imajo v sodobni družbi dokaj pomembno estetsko vlogo, zato so takšne informacije izredno dobrodošle tako estetskim kot tudi rekonstruktivnim kirurgom in pacientom.

Zdravnika upata,d a se bo študija nadaljevala in da se bodo vanjo vključiti tudi v drugih državah, cilj pa je, da se na tem področju izdelajo standardi, ki bi kirurgom pomagali k boljšim rezultatom.

Študija je bila objavljena v reviji Plastic and Reconstructive Surgery.

Vir: SciGlow