Philips OLED+ z novimi vsebinami

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 17. 06. 2021 04:06:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
TP Vision, Abbey Road Studios in Universal Music UK združili moči pri edinstvenem projektu ustvarjanja vsebin, ki bodo predstavljene na Philipsovih televizorjih OLED+.

Philips OLED+ z novimi vsebinami
Družba TP Vision, ki ima v lasti licenco za oblikovanje, trženje in prodajo televizorjev blagovne znamke Philips je sporočila, da s studiji Abbey Road in s kreativno agencijo/produkcijsko hišo Globe (del družbe Universal Music UK) sodeluje pri edinstvenem projektu, v sklopu katerega bodo skupaj predstavili edinstvene vsebine, deloma posnete v studiu ter deloma v živo. Pod vsebine se bo podpisal svetovno priznan glasbeni umetnik Sheku Kanneh-Mason.

Projekt je zasnovan tako, da uporabnikom predstavi izjemne lastnosti Philipsovih televizorjev in avdio sistemov Bowers & Wilkins, na načine, kot se dejansko uporabljajo v studijih Abbey Road. Izjemne vsebine, posnete v studiu Mercury Studios založbe Universal Music, na trenutni in naslednji generaciji Philipsovih televizorjev OLED+ zagotavljajo vrhunsko kakovost v reprodukciji odličnega zvoka in slike. Prihajajoča generacija televizorjev OLED+ bo na voljo od avgusta dalje.

Kategorija Philipsovih televizorjev OLED+, ki je nastala pod okriljem družbe TP Vision, uporabnikom zagotavljajo najboljšo kakovost slike in zvoka doslej. To kategorijo televizorjev odlikujejo tehnološko najnaprednejši zasloni OLED, Philipsova nagrajena tehnologija procesiranja slike s procesorjem P5, funkcija osvetljevanja ozadja Ambilight ter posebej prilagojen sistem zvočnikov legendarne znamke Bowers & Wilkins.

Sodelovanje omenjenih družb se je že večkrat izkazalo za izredno uspešno. TP Vision je s svojo paleto vrhunskih televizorjev znamke Philips uradni partner studijev Abbey Road, kjer televizorje uporabljajo kot referenčne zaslone. Družba Bowers & Wilkins pa kot uradni partner studijev Abbey Road nastopa s svojimi zvočniki in slušalkami. Njihove ikonične zvočnike serije 800 namreč že več kot 40 let uporabljajo kot glavne referenčne studijske avdio monitorje.

Svetovno znani britanski violončelist Sheku Kanneh-Mason (MBE) si je mednarodno priznanje prislužil s prestižno nagrado Young Musician korporacije BBC. Pri svojih 21-ih letih je nase opozoril s kar dvema albumoma, ki sta se uvrstila na lestvico najboljših 20. Prav tako se je kot edini umetnik dvakrat predstavil na podelitvi nagrad Britanske akademije za filmsko in televizijsko umetnost (BAFTA). Sheku je v studijih Abbey Road izredno cenjen, saj je v njih posnel album z naslovom Elgar, s katerim se je v zgodovino vpisal kot prvi violončelist, ki se mu je uspelo uvrstiti na lestvico najboljših 10. Album Carnival pa je posnel skupaj s svojim bratom in sestrami.

Eden najboljših izvajalcev klasične glasbe bo tako svoje dosežke ter dosežke vseh partnerskih družb, na edinstven način predstavil na vrhunskih Philipsovih televizorjih OLED+.

Vodja oddelka za trženje pri TP Vision Europe, Martijn Smelt, je nov projekt komentiral z besedami: »Partnerstvo z družbo Bowers & Wilkins, s katero sodelujemo pri razvoju televizorjev OLED+, je kakovost naših izdelkov povzdignilo v najvišji kakovostni razred. Sodelovanje s studiji Abbey Road pa je odličnost same reprodukcije uspelo dvigniti na še višjo raven. Veseli nas, da bomo lahko javnosti, skupaj z izjemnim umetnikom, svoje dosežke in rezultate v izboljšanju reprodukcije slike in zvoka predstavili na zelo poseben način.«

V imenu generalnega direktorja studijev Abbey Road je Jeremy Huffelmann povedal: »Studiji Abbey Road predstavljajo pomembno stičišče odličnosti slike in zvoka, bili smo priča nekaterim največjim filmskim dosežkom sodobne kinematografije. V sodelovanju z družbama TP Vision in Bowers & Wilkins z navdušenjem predstavljamo, kako odličnost v doseganju kakovosti slike in zvoka najbolje združiti z edinstveno izkušnjo gledanja. Skupaj smo izkušnjo doživljanja vsebin ponesli na najvišji nivo doslej.«

Sheku Kanneh-Mason je dodal: »Res sem vesel, da sem bil povabljen k sodelovanju v tem projektu, tudi zato, ker sem v studijih Abbey Road že snemal. Zgodovina studijev in njihov ikonični sloves navdušita prav vse. Ves posneti material je v najvišji mogoči tehnološki kakovosti. Vedno rad raziskujem načine, kako poslušalcem klasično glasbo približati na povsem drugačen način. S tem sodelovanjem lahko dosežem prav to, obenem pa odličnost zvoka povežem z najboljšo sliko.«

Rezultati projekta bodo uradno predstavljeni med predstavitvijo izdelkov iz kategorij Philips TV & Avdio, za obdobje jesen-zima, konec avgusta.