Počasni seznami

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 2. 09. 2020 06:22:00, Kategorija:

Microsoft naj bi naslovil počasno odpiranje skočnih seznamov.

Počasni seznami

Če na kakšni ikoni v vrstici hitrega zagona kliknete z desno tipko, se odpre tako imenovani skočni seznam, ki je dokaj uporabna stvar. Razlikuje se od programa do programa, nudi pa hiter dostop do nekaterih funkcij, ki jih program ponuja. Če gre recimo za ikono oziroma bližnjico do brskalnika, lahko odpremo nov zavihek ali novo okno, desni klik na ikoni Worda nudi dostop do nedavno odprtih dokumentov in tako naprej.

Stvar je torej uporabna, ima pa to slabo lastnost, da je dokaj počasna, saj od klika do odprtja menija, tudi če imate res hiter računlanik, poteče kake pol sekunde. To se sicer ne sliši ravno počasi, a če se drugi meniji lahko odprejo takoj, zakaj se ne bi tudi ta.

Microsoft je na WindowsDev GitHubu že lani opozoril Bruce Dawson, Googlov razvijalec brskalnika Chrome in dobil odgovor, da »bodo pogledali«, a zgodilo se ni nič. Zato je pritožbo nekaj dni nazaj ponovil in tokrat mu je odgovoril Rich Turner, višji programski vodja pri Microsoftu in obljubil, da se bodo težavi ponovno posvetili.

Vse skupaj se sicer res sliši dokaj malenkostno, toda pri hitrih diskih SSD in dodelanem predpomnjenju, ki ga nudi Windows 10, bi odprtje res moralo biti trenutno.

Vir: Windows Latest