Prenosnik za težavne razmere

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 30. 06. 2020 04:33:00, Kategorija: Računalništvo

Za tiste, ki prenosnik uporabljate tudi izven čistih, suhih in varnih pisarn.

Prenosnik za težavne razmere

Kar zadeva osnovne tehnične lastnosti Acer ENDURO N3 sodi med prenosnike, za katere bi rekli, da se spodobijo za leto 2020. Dobiti ga bo mogoče s procesorji do desete generacije Intel Core i7, do 32 GB delovnega pomnilnika DDR4 in z diskom (HDD) do 1 TB in do 512 GB PCIe Gen3 NVMe SSD. Zaslon je 14 palčni (35,6 cm), sliko na njem izrisuje grafika do NVIDIA MX230, baterija pa drži do 13 ur dela. Zanimivo, a nič hudo posebnega.

A prenosnik je kljub temu malce drugačen od konkurence. Je namreč odporen na vodo in prah po standardu IP53. Ta pomeni, da dež in prah ne bosta škodila ne zaslonu, ne tipkovnici ni priključkom. Zaslon je prekrit s Corning Gorilla Glass, na tipkovnici so drenažni kanalčki za odvajanje vode, priključki pa so prav tako zaščiteni pred vdorom vode in prahu. Prenosnik je odporen tudi na udarce (ameriški vojaški standard MIL-STD 810G), tako da ne bo razpadel, če vam pade na tla.

In komu je namenjen Enduro N3? Tistim, ki prenosnik uporabljajo v malce bolj neprijaznih okoljih – terenskim fotografom, skladiščnim delavcem, arhitektom, gradbenikom in podobnim ljudem, ki prenosnik uporabljajo zunaj zaprtih prostorov.

Kaj pa cena? Ta bo seveda odvisna od konfiguracije, gibala pa se bo od okoli 900 dolarjev (pri nas verjetno podobno, le da v evrih) naprej.


Vir: Acer