Samsung napovedal novo izkušnjo pametnih ur

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 1. 07. 2021 03:31:00, Kategorija:

Promocijska vsebina
Nova Galaxy Watch pametna ura bo prva naprava, ki bo nudila novi One UI Watch uporabniški vmesnik in novo poenoteno platformo, zasnovano skupaj z družbo Google.

Samsung napovedal novo izkušnjo pametnih ur
Samsung Electronics je na svetovnem kongresu MWC 2021 naznanil One UI Watch uporabniški vmesnik. Nov vmesnik je zasnovan tako, da nudi še bolj povezano uporabniško izkušnjo. Samsung je tudi potrdil, da bo One UI Watch vmesnik za Galaxy Watch na voljo na novi poenoteni platformi, ki je bila ustvarjena skupaj z družbo Google. Ta prinaša izboljšane funkcije, boljšo povezljivost med pametno uro in Android pametnimi telefoni, poleg tega pa tudi dostop do še večjega števila aplikacij. Samsung je razkril tudi, da bo prihajajoča Galaxy Watch pametna ura prva, ki bo imela novo poenoteno platformo in One UI Watch vmesnik, ki bo prvič predstavljen na Unpacked dogodku letos poleti.

»Da bi dosegli polni potencial nosljivih naprav, uporabljamo svoje dolgoletne izkušnje na področju mobilnih inovacij in naše partnerske odnose z zaupanja vrednimi vodilnimi podjetji, ki so skupaj z nami rasli v našem odprtem ekosistemu,« je povedal Patrick Chomet, izvršni podpredsednik in direktor odnosov s strankami na področju mobilnih komunikacij pri Samsung Electronics. »Tako bomo še dodatno obogatili uporabniško izkušnjo in izboljšali uporabnost Galaxy ekosistema za naše uporabnike

One UI Watch uporabniški vmesnik bo skupaj s poenoteno platformo nudil popolnoma novo Galaxy Watch izkušnjo. Nov sistem omogoča, da se bodo ob prenosu kompatibilnih aplikacij na pametni telefon te samodejno naložile tudi na pametno uro. V primeru, da ste preuredili prikaz časa na telefonu tako, da kaže čas tudi v drugih mestih po svetu, se bo to samodejno prilagodilo tudi na vaši pametni uri. In, na primer, če blokirate sporočila in klice na vaši pametni uri, bodo zdaj blokirani tudi na vašem pametnem telefonu.

Poenotena platforma bo odprla nove možnosti za integracijo s popularnimi aplikacijami, ki so na voljo za prenos v Google Play aplikaciji na vaši Galaxy Watch pametni uri. Ne glede na to, ali ste športni navdušenec in želite uporabljati aplikacije, kot so Adidas Running, GOLFBUDDY, Smart Caddie, Strava in Swim.com, ali nekdo, ki si želi bolj zdravega življenjskega sloga z uporabo aplikacij, kot sta Calm ali Sleep Cycle, morda ljubitelj glasbe, ki rad raziskuje nove izvajalce na aplikacijah Spotify in YouTube Music, ali pa celo drzni raziskovalec, pripravljen na potovanje z Google Maps – zahvaljujoč številnim partnerjem se za vsakogar najde nekaj.

»Samsung in Google imata dolgo skupno zgodovino. Kadarkoli družbi sodelujeta, uporabniško izkušnjo postavita na višji nivo,« je povedal Sameer Samat, podpredsednik oddelka za upravljanje izdelkov Android in Wear pri družbi Google. »To dokazuje tudi nova poenotena platforma, ki se bo prvič predstavila pri novi Samsung Galaxy Watch pametni uri. Navdušeni smo, da lahko v sodelovanju z družbo Samsung uporabnikom nudimo še daljšo življenjsko dobo baterije, hitrejše delovanje in širok nabor aplikacij, kar bo omogočilo čisto novo izkušnjo nosljivih naprav.«

Samsung bo uporabnikom ponudil tudi novo Watch face design funkcijo. Uporabniki bodo tako imeli še več možnosti za upravljanje svoje pametne ure, da se bo ta še bolje skladala z njihovim razpoloženjem, aktivnostjo in osebnostjo.

Nova Galaxy Watch pametna ura bo prva naprava do sedaj, ki bo delovala na osnovi One UI Watch uporabniškega vmesnika in na novi poenoteni platformi. Predstavljena bo na dogodku Samsung Unpacked letos poleti.

Več informacij je na voljo na www.samsung.com.