Samsungov drugi prepogljivež?

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 20. 12. 2019 05:37:00, Kategorija:

Po spletu so zaokrožile fotografije, na katerih naj bi bil Samsungov »drugače prepogljiv« telefon.

Samsungov drugi prepogljivež?

Ideja, ki stoji za Samsungovim Galaxy Fold je preprosta – imeti napravo, ki se v zloženem stanju uporablja kot telefon, v odprtem pa kot tablica. A Samsung jih je menda do sedaj prodal manj kot milijon, kar ni ravno vzpodbudna številka. Je kriva cena, ki je resda precej zasoljena ali je kaj narobe s »filozofijo« izdelka. Odgovor ni preprost, saj pravzaprav ni nekih pametnih alternativ oziroma konkurence, ki bi potrdila ali ovrgla eno ali drugo. A če je res, da Samsung razvija »drugače prepogljiv« telefon, bo, ko bo prišel na trg, marsikaj bolj jasno.

O novem preklopnem modelu smo pisali že pred dobrim mesecem in takrat objavili tudi nekaj slik oziroma animacij, sedaj pa so se na kitajskem socialnem omrežju Weibo pojavile (in kmalu tudi izginile) fotografije, ki naj bi prikazovale prototip novega modela. Ta se od modela Fold razlikuje po tem, da se prepogne po vodoravni in ne navpišni osi.

Kot lahko vidite, gre za dokaj ozek in visok telefon, ki pa je potem, ko je zložen, dokaj majhen in ga je mogoče prenašati tudi v kolikor toliko normalnem žepu. Na zunanjem delu ohišja je dvojna kamera in majhen zaslonček, na katerem je prikazana ura, datum in stanje baterije. Kamera za selfije je skrita v luknjico, zaslon pa ima relativno širok rob, kar daje občutek robustnosti.

Trenutno ni nobenih podatkov o tem, kdaj bo telefon na trgu ali koliko bo stal, saj se ne ve niti to ali je na fotografijah res to, kar se kuha pri Samsungu. Govori se, da bo kaj več znano februarja ob izidu modelov Galaxy S11.

Vir: Weibo