Sedemsedežna Tesla

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 16. 10. 2020 04:23:00, Kategorija: Avto tech

Elon Musk je tvitnil, da se pričenja proizvodnja Tesle Model Y s tremi vrstami sedežev.

Sedemsedežna Tesla

Tesla o sedemsedežniku govori že kar nekaj časa, a vse dosedanje napovedi so bile zelo skope, večinoma v slogu »mogoče enkrat v zadnjem četrtletju«. No, zdaj je očitno tako daleč, da se bo proizvodnja res začela, prvi modeli pa bodo kupcem na voljo že decembra. Tako vsaj trdi Elon Musk v odgovoru na tvit ene od skupin uporabnikov Teslinih avtomobilov. 


O ideji, da bi se v Model Y stisnila še ena vrsta sedežev, se je pričelo govoriti lani marca, ko je bil avtomobil prvič javno predstavljen, nato je vse skupaj malce potihnilo, govorice pa so se pričele spet pojavljati februarja, ko je stekla serijska proizvodnja. Spomnimo - Tesla Model Y stane na ameriškem trgu 51.190 dolarjev, nudi 507 kilometrov dosega (EPA) in je dokaj športnega videza.

Prav ta športnost je ob omenjanju sedmih potnikov dvignila marsikatero obrv. Že po sliki sodeč si težko predstavljamo, kako bodo v relativno majhen prtljažni prostor spravili še eno vrsto sedežev, saj tako opremljen model ne bo nič daljši od navadnega. Gre namreč le za »dodatno opremo«, torej nadgradnjo navadnega modela, kar naj bi stalo okoli 3000 dolarjev

A Muskovi inženirji so nas že nekajkrat presenetili…

Vir: Car and Driver