Takšen bo Pixel 4

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 31. 07. 2019 05:55:00, Kategorija:

Google je sedaj tudi uradno prikazal, zakaj ne bo brez zgornjega roba… Mahali bomo pred njim...

Takšen bo Pixel 4

Slabih deset dni nazaj smo pisali o tem, da se Google ne namerava iti »vojne« odstotkov pokritosti prednje strani z zaslonom, saj bo z modelom Pixel 4 šel celo nekoliko nazaj, v čase, ko so telefoni imeli na vrhu relativno širok rob. Torej ne bo ne »dekolteja« ali »luknjice« ampak kar dobra stara »ploščica«. Takrat je šlo le za govorice, ki pa so očitno prišle iz zanesljivega vira.

In kaj vse bo na ploščici oziroma kaj bo preko nje mogoče početi? Bistvo je prepoznava obraza in gest. Telefon bo med tem, ko ga dvigate k obrazu, samodejno zaznal gibanje in vključil vse potrebne senzorje. Ti bodo omogočali prepoznavo obraza za odklepanje, ko pa bo telefon enkrat odklenjen, bodo omogočali njegovo krmiljenje s pomočjo gest. In vse skupaj bo menda delovalo tudi v temi. Torej so govorice o tehnologiji Soli očitno resnične.

Drugih podrobnosti Google še ni razkril, tako da ne vemo, kaj bo v telefonovem drobovju, prav tako pa ni jasno, kje bo senzor prstnih odtisov. Mogoče ga celo sploh ne bo in bo odklepanje mogoče le preko prepoznave obraza. No, bomo verjetno izvedeli kmalu, če ne prej, jeseni, ko naj bi Pixel 4 prišel na tržišče.


Vir: Google