Telefonsko igranje

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 11. 01. 2020 08:15:00, Kategorija:

Igranje iger na mobilnih telefonih postaja vse bolj, no ja, uporabno…

Telefonsko igranje

Da, da, saj vemo, da smo ljudje že brez iger preveč prilepljeni na svoje telefone, a če se že moramo igrati, naj bo to vsaj ergonomsko kolikor toliko kakovostno. In Razer Kishi je nekaj, kar lahko mobilni telefon res pretvori v kolikor toliko uporabno napravo.

In kaj je Kishi? Gre za pripravico, ki se natakne na telefon, uporabniku pa ponudi podobno izkušnjo kot jo ima pri krmilnikih igralnih konzol. Podobnih rešitev je bilo do sedaj že kar nekaj, a so se te s telefonom »pogovarjale« preko vmesnika Bluetooth, ki ni ravno energetsko varčen, še bolj zoprne pa so časovne zakasnitve oziroma čas, ki preteče med pritiskom gumba in akcijo, ki jo ta izvede. Kishi je prvi tovrstni dodatek, ki se s telefonom poveže preko priključka USB-C. Ta je neprimerno hitrejši od Bluetootha in prvi testi kažejo, da je zadeva uporabna tudi pri strelskih in podobnih igrah, ki zahtevajo dobro odzivnost. Druga pomembna prednost Kishija je ta, da je skoraj univerzalen, saj ga je mogoče uporabljati več ali manj z vsemi pametnimi telefoni, ki imajo priključek USB-C ali Lightning na sredini spodnjega roba.

In kako se Kishi uporablja? Dokaj preprosto. Ko ni pritrjen na zaslon je podoben pomanjšanemu krmilniku za igralne konzole, ko pa ga razpremo, se prikaže elastičen trak, ki oba dela drži skupaj. Enega nataknemo na spodnji, drugega na zgornji del telefona in Kishi je pripravljen za uporabo, ki se od drugih krmilnikov prav nič ne razlikuje. Toda ali priključek USB-C ni namenjen predvsem polnjenju? Kaj pa, če nam zmanjka energije?  Ni težav, Kishi ima na sebi zunanji priključek USB-C, s katerim je mogoče telefon polniti tudi med igranjem.

Kishi naj bi bil na voljo v prvem četrtletju letošnjega leta, njegova cena pa naju bi se gibala okoli 100 €. Se bo prodajal? Če sodimo po tem, da je letošnjem CES dobil preko 5000 glasov obiskovalcev, kar je petkrat več kot drugouvrščeni izdelek in tako postal zmagovalec po mnenju obiskovalcev, je Razer zadel v polno.


Vir: Razer, Engadget