Tudi vam Facebook »kašlja«?

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 25. 03. 2020 08:06:00, Kategorija:

Razlog je seveda – koronavirus…

Tudi vam Facebook »kašlja«?

Ker smo mnogi doma, se naše socialno življenje še bolj kot običajno naslanja na družbena omrežja. In Facebook je seveda eno glavnih. Povečanje prometa bi v normalnih okoliščinah bila seveda dobra novica, posebej za Facebook, ki mu zadnje leto ne gre več tako dobro kot včasih, v sedanjih kriznih časih pa nekega pretiranega veselja ni. Zakaj?

Do sedaj je bilo večanje prometa več ali manj povezano z večanjem števila uporabnikov in uporabe novih storitev, oboje pa je bilo bodisi mogoče predvideti bodisi se na nove razmere sproti prilagajati, saj se niso zgodile čez noč. A koronavirus se je. Čez noč mogoče ne, a vseeno dovolj hitro, da se Facebook, pa ne le on, na spremembe ni utegnil pripraviti in ima zato sedaj težave. V Italiji se je čas, ki ga uporabniki preživijo na Facebooku, povečal za 70 odstotkov, količina pogovorov preko Messengerja pa za 50 odstotkov. »Ohranjanje stabilnosti je v konicah zdaj, ko mnogo zaposlenih dela od doma, precej bolj zahtevno kot običajno,« sta težave komentirala Alex Schultz in Jay Pareikh, podpredsednika podjetja, zadolžena za analize oziroma infrastrukturo. Težava pa ni le v večji obremenjenosti storitev kot takih ampak tudi v tem, da je zaradi koronavirusa tudi skrbnikov sistema manj. In potem se zgodi, da sistem tu in tam zakašlja, posebej ob konicah. In tudi tu je potrebno iskati razloge zakaj je Facebook omejil hitrosti pretočnih vsebin.

Povečanje prometa bi načeloma moralo biti povezano s povečanjem oglaševalskega in drugega poslovnega prometa in posledično več dobička, a v tem primeru ni tako, saj se ta promet nanaša več ali manj na zasebne in ne poslovne oziroma marketinške komunikacije.

Vir: Facebook