Video v »Trump-slogu«

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 13. 06. 2018 04:20:00, Kategorija:

Predsednik Trump je na srečanju v Singapurju predsedniku Kim Jong Unu med drugim predvajal tudi ta bizaren videoposnetek.

Video v »Trump-slogu«

Vsem je jasno, da je bil sestanek dveh verjetno najbolj nepredvidljivih predsednikov na svetu, zelo pomemben. Kaj točno se je dogajalo oziroma kaj vsa sta moža drug drugemu povedala, ne vemo, vemo pa, da je Trump svojemu sogovorniku na svojem iPadu predvajal spodnji video, nato pa so ga bili deležni tudi udeleženci tiskovne konference.


Gre za video v slogu hollywoodskih »dražljivcev«, torej filmskih napovednikov, njegov namen pa je ponazoriti, kako pomemben je sestanek, še bolj pa, kako pomembna sta človeka, ki se sestajata… »Dva moža, dva voditelja, ena usoda«, »iz teme je prišel žarek upanja in ta žarek lahko sveti zelo močno«, »nov čas se lahko prične že danes, čas prijateljstva, spoštovanja in dobre volje… bodite del tega sveta«, »igrata predsednik, Donald Trump in predsednik Kim Jong Un.. na sestanku, kjer se bo ponovno pisala zgodovina« so le nekatera malce sluzasta sporočila iz videa, ki je videti, kot da je namenjen vabilu ogleda kakšnega pogrošnega filma, ne pa nekaj, kar je namenjeno dvema voditeljema držav, ki naj bi se pogovarjali o temah, kot je jedrska vojna, gospodarske sankcije in podobno.

Film je bil posnet v korejščini in angleščini. Zavrteli so ga pred tiskovno konferenco in ker je bila najprej na vrsti korejska različica, so novinarji mislili, da gre za malce pikro in zbadljivo severnokorejsko propagando. A se je izkazalo, da ni tako in da gre za nekaj, kar je nastalo pod taktirko Trumpove administracije bilo mišljeno čisto resno. Tako resno, da je video, ki nosi uraden naslov »Zgodba o priložnosti«, tvitnil tudi predsednik Trump sam.

In tukaj je še posnetek predvajanja videa v tiskovnem središču.


Vir: Gizmodo