Vse je lahko Bluetooth

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 18. 11. 2019 04:52:00, Kategorija:

Vmesnik, ki katerikoli 3,5 mm zvočni priključek spremeni v brezžičnega.

Vse je lahko Bluetooth

Brezžične slušalke so vsekakor nekaj praktičnega, posebej odkar imamo Bluetooth, ki omogoča čist sprejem/oddajanje, baterije pa tudi držijo uporabno dolgo. Edina težava je, da  moramo za vse skupaj imeti tudi ustrezno »strojno opremo« ali po domače predvajalnik, ki podpira Bluetooth.

Ali ne bi bilo zabavno, če bi obstajal način, kako stare glasbene stolpe, avtoradie, televizorje in še kaj pripraviti do tega, da bi tudi ti bili uporabni na tak način? Obstaja, imenuje pa se AirFly Pro. Gre za majhno škatlico, ki ima 3,5-milimetrski priključek za slušalke/mikrofon, njena funkcija pa je točno to, kar si želimo – omogoča brezžični prenos zvočnega signala iz priključka za slušalke. Vmesnik je mogoče priključiti na katerikoli glasbeni stolp, tablico, telefon, televizor, radio, avtoradio…, ki ima omenjeni priključek in ga s tem prilagoditi za poslušanje preko slušalk Bluetooth. Na AirFly Pro je mogoče priključiti dva para slušalk, tako da lahko poslušate glasbo ali gledate film v dvoje, baterija pa drži do 10 ur kar je več kot dovolj za ogled tudi več filmov.

S tem pa funkcionalnosti še ni konec. Vmesnik deluje dvosmerno kar pomeni, da ga je mogoče priključiti na zunanji vhod (AUX) glasbenega stolpa, avtoradia in s tem to napravo spremeniti v Bluetooth-zvočnik za predvajanje zvoka iz mobilnega telefona, tablice ali druge naprave.

Vmesnik AirFly Pro je, čeprav deluje z večino slušalk Bluetooth, na voljo v Applovih trgovinah po ceni 49,98 €.


Vir: TwelveSouth