Na voljo je posodobitev Windows 11 2022 Update

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 22. 09. 2022 03:24:00, Kategorija: Računalništvo

Promocijska vsebina
Microsoft je najavil dostopnost posodobitve Windows 11 2022 Update, prve večje posodobitve za operacijski sistem Windows 11 od njegove predstavitve lansko leto.

Na voljo je posodobitev Windows 11 2022 Update
Zadnjih nekaj let je prineslo trajne spremembe v načinih, kako živimo, delamo in se učimo, osebni računalnik pa ima v naših vsakdanjih življenjih pomembnejšo vlogo. Spletne možnosti za sestanke, naročanje, vsakodnevna opravila in dostop do zabave, ki prej niso obstajale, so se porodile zaradi spremenjenih potreb, vendar ostajajo z nami zaradi udobja in učinkovitosti. Oblikovali smo nove navade, ki so se ohranile. Osebni računalnik nas je povezal na povsem nove načine. Hiter prehod na bolj prilagodljivo delo in življenje je prinesel povečana varnostna tveganja pri posameznikih in podjetjih, saj vsako sekundo zabeležimo 921 poskusov kraje gesel. Z lanskoletno predstavitvijo sistema Windows 11 je Microsoft dal osebnemu računalniku sodobno osvežitev, s čimer je Windows najboljše mesto za povezovanje, ustvarjanje in zabavo.

S posodobitvijo Windows 11 2022 Update se Microsoft posveča inovacijam na naslednjih ključnih področjih:

Osebni računalnik, ki je varnejši in preprostejši za uporabo za vse. Da bi predvidela potrebe ljudi in jim prihranila čas, ta izdaja vključuje posodobitve za meni Start, natančnejše iskanje, hitre nastavitve (Quick Settings), ploščo s pripomočki (Widgets) in druga.
  • Nove funkcije za osebe s posebnimi potrebami vključujejo podnaslavljanje System Wide live captions, ki samodejno ustvari podnapise iz katerekoli zvočne vsebine v sistemu Windows 11, funkcijo Voice Access (predogled), ki uporabnikom omogoča, da upravljajo svoj računalnik in ustvarjajo besedilo samo s svojim glasom, in Natural Voices for Narrators, ki bolje posnema naravni govor, kar ustvari bolj prijeten zvok pri branju ali brskanju po spletu.

Pomoč ljudem, da so bolj storilni. Z izboljšavami za razporeditve Snap, novimi sejami Focus, funkcijo Do Not Disturb ter hitrejšim delovanjem in optimizacijo baterije vam bo posodobitev Windows 11 2022 Update pomagala, da boste kar najbolj storilni.

Windows je najboljše mesto za povezovanje, ustvarjanje in igro. Posodobitev Windows 11 2022 Update prinaša Windows Studio Effects, ki izboljšuje video in avdio klice, posodobitve izkušnje v Trgovini Microsoft, dodatne funkcije za igralce iger in drugo.
  • Posodobitev bo izboljšala izkušnjo Trgovine Microsoft, vključno s preizkusom rešitve Microsoft Store Ads za razvijalce, in razširila dostopnost trgovine Amazon Appstore na mednarodnih trgih, kar bo strankam prineslo več kot 20.000 aplikacij in iger Android.
  • Storitev Game Pass je vgrajena v sistem Windows 11 prek aplikacije Xbox, v kateri lahko igralci dostopajo do več sto visokokakovostnih iger za osebne računalnike.
  • Z novo vrstico Controller, optimizacijo za igre, odprte v oknu, in novimi možnostmi kalibracije prikaza HDR boste imeli v sistemu Windows 11 na voljo več funkcij za igralce iger kot kdaj koli prej.
Varnost, upravljanje in prilagodljivost za delovna okolja. Da bi izpolnila potrebe vse bolj kompleksnega okolja, posodobitev Windows 11 2022 Update prinaša izredno pomembne nove varnostne funkcije in nova upravljavska orodja za izboljšano IT-učinkovitost.
  • Funkcija Microsoft Defender SmartScreen bo pomagala odkrivati in opozoriti na primere, ko uporabnik vpiše svoje poverilnice v zlonamerno aplikacijo.
  • Funkcija Smart App Control ustavi izvajanje aplikacij, ki niso vredne zaupanja ali so nepodpisane, skriptne datoteke in zlonamerne makroje.
Za več informacij, kako lahko uporabniki pridobijo posodobitev Windows 11 2022 Update, obiščite ta blog in preverite mikrostran z vsemi objavami, povezanimi s to novico.

Vir: Microsoft

preberite še to

Računalništvo
Nič več ne bo, kot je bilo…

Nič več ne bo, kot je bilo…

Googlova nova umetna inteligenca Gemini menda premaga GPT in človeške strokovnjake na 57 področjih

Računalništvo
Zajem za profesionalce

Zajem za profesionalce

Majhen brezplačen programček, ki zajemanje zaslona dvigne na povsem novo raven…

Računalništvo
Dva velikana za natančnost, zmogljivost in popolnost

Dva velikana za natančnost, zmogljivost in popolnost

Promocijska vsebina
AGON by AOC pred...

Računalništvo
Skrči, da ustreza

Skrči, da ustreza

Za mnoge verjetno manj znana, a večkrat zelo uporabna funkcija.

Računalništvo
USB je tudi malo butast...

USB je tudi malo butast...

Kako to, da je priključek USB narejen tako, da ga ni mogoče obrniti? A ob nastanku niso razmišlja...

Računalništvo
Prihodnost evropske umetne inteligence

Prihodnost evropske umetne inteligence

Evropska komisija omogoča dostop do superračunalnikov EU za pospešitev razvoja umetne inteligence

Računalništvo
Za boljšo digitalno pismenost starejših

Za boljšo digitalno pismenost starejših

Promocijska vsebina
Živimo v hitro s...

Računalništvo
Kaj narediti, ko program »zmrzne«?

Kaj narediti, ko program »zmrzne«?

Najpogosteje je edina rešitev ta, da ga prisilno končamo. Tako gre v dveh klikih.

Računalništvo
ZIP-bomba

ZIP-bomba

Ko 46 MB velika datoteka »eksplodira« v 4,5 PB…

Računalništvo
Evropska digitalna prihodnost

Evropska digitalna prihodnost

Evropska komisija pozdravlja dogovor voditeljev skupine G7 o vodilnih načelih in kodeksu ravnanja na področju ...

Računalništvo
Kroglični računalnik

Kroglični računalnik

Če si ne znate predstavljati delovanje ničel in enic v računalniku, je tule nazoren prikaz.

Računalništvo
Hitra pretvorba

Hitra pretvorba

Še en koristen trik v Excelu – pretvorba iz ene v več celic