Lepljiv pokrov motorja za varnost pešcev

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 23.05.2016, Kategorija: Avto tech

Google je patentiral lepljiv pokrov motorja, ki bo pešca ob morebitni nesreči obvaroval pred tem, da pade po cestišču.

Lepljiv pokrov motorja za varnost pešcev T3 TECH

Google se očitno vedno resneje podaja v avtomobilske vode, a k sreči na svoj, nenavaden način. Najnovejši prispevek tega informacijskega velikana, ki bo, najverjetneje pa ne, ugledal luč sveta pokrov avtomobilskega motorja, ki bo ravno prav lepljiv, da bo pešca ob morebitni nesreči prilepilo nanj in ne bo odfrčal po asfaltu, kjer ga lahko morebiti zadene še kak avto.

Ideja je ravno prav neumna, da je pametna. Si lahko zamislite, kakšen bo videti ta pokrov poleti, ko je v zraku toliko insektov ali pa jeseni, ko odpada listje? Pri Googlu pravijo, da so našli rešitev. Preko lepljive prevleke se bo nanesel še en sloj posebne barve, ki bo služila kot nekakšna jajčna lupina. Ta se bo ob trku z nečim težkim, ki najverjetneje nosi slušalke, razbila in pokrov bo postal na mestu trka lepljiv. To, kar je na sliki videti kot konfeti veselja ob trku so v bistvu delci te »jajčne lupinice«, ki varuje lepilo.

To, da pešca zadene avtomobil ni seveda nič kaj prijetno, a če bi zadeva zaživela v praksi, bi v tem primeru nastradal le en pešec in en avtomobil in ne tako, kot je sedaj, ko pešca po prvotnem trku pogosto zadene še kak drug avtomobil.

Google pravi, da bi bila zadeva uporabna na vseh tipih vozil od osebnih preko tovornjakov, kombijev, terencev in celo vlakcev smrti. Dobrodošli v prihodnost, ko vas bo zadel vlakec smrti, pristali pa boste prilepljeni na avtomobilski pokrov.

Oglaševanje

Prijava na e-novice

* indicates required