Kozarec in kovanec – odlična ideja

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 14.10.2016, Kategorija: Trendi

Dober nasvet za tiste, ki veliko potujete in hočete imeti dogajanje v zamrzovalniku pod nadzorom.

Kozarec in kovanec – odlična ideja T3 TECH

Ko greste poleti na dopust, posebej če je ta daljši, običajno poskrbite za to, v hladilniku ne pustite pokvarljivih stvari, najdete koga, ki vam bo zalival rože, zračil, občasno prižgal luč, da bo videti, kot da ste doma in še kaj. Kaj pa je z zamrzovalnikom? Tega običajno pustite vključenega, saj zmrznjene stvari lahko počakajo dva, tri ali več tednov.

Kaj pa, če vmes zmanjka elektrike? In je ni dlje časa? Ko je spet na volčjo, stvari v zamrzovalniku seveda spet zmrznejo, kar pa ni najbolj zdravo. Toda kako ugotoviti, če se je v času, ko vas ni bilo zgodilo kaj takega? Obstaja genialen trik.

Pred greste na dopust, vzemite prazen kozarec od jogurta, smetane ali česa podobnega, vanj nalijte vodo in ga postavite v zamrzovalnik. Ko voda zmrzne postavite na led – kovanec. In to je vse. Če bo, ko pridete domov, kovanec še vedno na vrhu, je skrinja ves čas delovala tako, kot je treba. Če bo kovanec v ledu nekje na sredini, potem je prišlo do izpada, a je bil ta tako kratek, da je s hrano še vedno vse v redu. Če pa bo kovanec na dnu kozarca to pomeni, da je bil izpad daljši in da je bolje, če vse skupaj vržete stran, saj ponovno zamrznjena živila niso zdrava.

Idejo je v začetku oktobra objavila Sheila Pulanko Russel iz Ameriške Severne Karoline na Facebooku, nanašala pa se je na pripravo na orkan Matthew, a je več kot uporabna tudi za naše razmere.

Oglaševanje

Prijava na e-novice

* indicates required